Петролният бос не можел да издържа вече двата бургаски отбора, които са в професионалния футбол. Под крилото на Събев щял да остане Черноморец, който бе поет за пролетния дял на първенството от легендата на българския футбол Красимир Балъков. Възнаграждението на Балъков е доста солидно за българските стандарти, високи били изискванията и на футболистите.
Под ръководството на 42-годишния търновец Черноморец ще се опита отново да атакува евротурнирите. Ако това не стане през настоящия сезон, със сигурност такава ще бъде целта през следващия.
Нафтекс пък в момента е на трето място във временното класиране на Източната "Б" група. Бургазлии имат 28 т., с една по-малко от втория Родопа. Сигурен за директна промоция изглежда Берое, който оглавява подреждането с 34 т. Именно старозагорци биха с 2:0 Нафтекс в първия пролетен кръг във втория ни ешелон. Класирането означава, че вторият тим на Събев има реални шансове за бараж за "А" група. Ако отборът влезе в елита, неговото място ще бъде заето от третодивизионния Поморие.
Именно там ще бъдат пратени повечето играчи от закрития Нафтекс. Индикация, че нещо ще се случи, е оттеглянето на Пламен Киряков от поста изпълнителен директор на Нафтекс. Юристът се водеше дълго време дясна ръка на Събев. Киряков е напуснал тези дни, твърди източник на "Топспорт".
Значи аз лично се съмнявам Нафтата да бъде чак "закрита", но явно идват тежки времена за зелените фенове...
Мъчно ми е, защото това беше един много добър отбор, играха и в ЕКТ ако се не лъжа....
Познавах 2-ма фена на Нафтата от ядрото на агитката им, колоритни, симпатични, верни и интелигентни привърженици, жалко...

Дано да се намерят хора в Бургас, които да помогнат за възраждането на клуба, уверен съм че мястото им е в А група, така както и на Берое е там мястото...