За треньорите:Трябват ни офицери,не фатмаци!
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
За треньорите:Трябват ни офицери,не фатмаци!
Първия кръг на футболния шампионат завърши.Впечатленията ми са добри-физически почти всички отбори са добре подготвени.Но футболът не е само тичане.Видя се,че в тактическо отношение сме на светлинни години от водещите страни.Играем футбол от 60-те години на миналия век.И как няма да е така.Вижте само кои са треньорите-повечето без необходимото образование и квалификация,а тези,които са се дипломирали-те са учили по програма,одобрена още отпреди 30 и повече години от ЦК на БКП,тъй като и тогава и сега преподаващи и изпитващи са същите хора.Вижте само поведението на треньорите в чужбина по време на мач.Няма ги виковете и крясъците от тъчлинията-подай на този,подай на онзи-псувни към съдии и играчи.Намесата им е само ако е необходима промяна в тактиката.В това отношение нашите треньори образно казано ми приличат на фелдфебели/старшини/от казармата.Примери за това за съжеление дават грандовете ''Левски''и ЦСКА.Какво да очакваме от "кокала" или от любителя на горещи супи новоизлюпен треньор.Затова във футбола ни трябват офицери,а не фатмаци,трябват ни знаещи и можещи треньори,защото има много БЪЛГАРСКИ футболисти,които го заслужават!
Re: За треньорите:Трябват ни офицери,не фатмаци!
Помниш ли , че по едно време в Цска се появи един наистина голям треньор - Симони. Постоя, погледа мачове от пейката на Цска няколко кръга и си тръгна човека. Според мен , той беше дошъл в България с мисълта да учи отбора на добра тактическа игра, но бързо разбра, че те нашите ритнитопковци не са научени на а,б,в-то на играта. Е той не е начален учител да ги учи от коя страна се рита топката и кой къде застава в защита и нападение .... тръгна си човека .... Такива треньори отиват в клубове , където има изградени футболисти и от тях се иска само да коригират играта на отбора като цяло.
Левски-цска -17.11.1968 - 7:2 , 23.09.1994 - 7:1 - 51 години синини от бича !
- smash_the_reds
Във футбола ни трябват треньори офицери?!И да предположим ,че са такива-ерудирани са,не крещет по тъч линията......но какво ще промени това,когато в отбора им играят 2 коня отпред и се клатят 4 пешки в защита.Не зависи ли и от топа,който стои скатан отзад и той избира и офицерите и конете и пешките?А той от своя страна не зависи ли от царя,който определя правилата-царя ,който коли и беси ,без значение дали има дама до себе си.Всичко е навързано...Чудя се да не сложим ли подзаглавие-Футболът е друг вид шах......... 

Аз помня в ЦСКА и един друг треньор - Пинайчев!
Помня и до къде докара тогавашния червен отбор - справка Паро Никодимов!

Помня и до къде докара тогавашния червен отбор - справка Паро Никодимов!

Системата ни е изцяло объркана.Оценка за треньорите в детско-юношеската школа се прави на база класиране.От малки децата са подложени на голям психологически тормоз,което според мен спъва до голяма част развитието им.Дали един треньор добър най-добре проличава от това колко класни футболисти е открил и създал.
Върни се в “Футбол - България”