bultras написа:Жоро Илиев заслужава уважение, защото беше пич.Беше"ПРАВО,КУМЕ В ОЧИ" и никога *****.Станал е такъв, защото животът го е направил такъв......Роден в погрешно време и на погрешно място......и най-вече в погрешна държава........и затова, вместо днес да говорим за световни шампиони по борба, ние ги наричаме престъпници.Не ми се разказват тук дълги истории.Познавах някои от тия момчета.Те бяха хора без бъдеще в спорта(единственото нещо, което умееха) и видяха своя шанс.Голяма част от тях умряха с мотото-"По- добре няколко години цар, вместо цял живот куче".Бяха наивни и упоени от силата си...Те даже и не подозираха каква съдба ги очаква........А тази съдба им беше предначертана в самото начало - от техните създатели и бивши приятели....Жоро Илиев беше един силен мъж, който ако беше имал възможността да насочи енергията си в обратния полюс, сега щяхме да се гордеем с факта, че е българин....И не на последно място, нека не забравяме,че той не само е вземал, но е и давал много и за това което е давал, си заслужава паметната плоча..., а за другото, има кой да го съди.
П.П. Имам приятел от Белово, който навремето ми разказваше, че Пешо Патерицата,(който е родом от там),когато е минел през градчето , хората го благославяли,защото им купувал дърва за зимата, подпомагал финансово нуждаещите се , възродил футболния отбор, започнал да оправя стадиона, плащал заплати на играещите там деца и т.н....После ...едно надупчено Паджеро , спряло в дървото пред входа на у-ще Яне Сандански в Кючука .....Дали сега местния депутат помага на хората в Белово.......Едва ли.
Ако имам настроение, някой път ще ви разкажа още истории(за по-младите) от ония времена, ...но едва ли ще е скоро.
Браво, пич, накефи ме.Дано да има повече такива като теб и от двата лагера.