Страничните съдии

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

fantom 2
Контакти:

Re: Страничните съдии

Мнениеот fantom 2 » 18 авг 2010 14:30

vaskonti написа:Грешка - в Европа не са по-малко грешките, а по-малко им се обръща внимание. Грешки има в полза и във вреда на всеки отбор. И предимно в България грешките във вреда на отбора се определят като умишлени, а тези в полза ва отбора се подминават в стил "знаете, че аз никога не коментирам съдиите" или "така е видял, така е свирил".
И извинявай, ама няма никакъв шанс да убедиш който и да е, че човек може да види каквото и да било по-добре от добре позиционирана камера с нейните стоп-кадри и забавени каданси.

В момента говорим за грешките на страничните съдии в Европа и България нали ?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 18 авг 2010 14:34

Аз говоря по принцип за грешките на страничните съдии. Не смятам, че в България са значително повече от средното за Европа, но определено в България се отделя в пъти повече внимание на тези ситуации. Затова и се създава впечатление, че тук са повече или пък умишлени. Добави и индивиди като Вуцов, Диков и подобни и би трябвало да ти стане ясно в какво всъщност се състои разликата между България и Европа.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

fantom 2
Контакти:

Мнениеот fantom 2 » 18 авг 2010 14:54

vaskonti написа:Аз говоря по принцип за грешките на страничните съдии. Не смятам, че в България са значително повече от средното за Европа, но определено в България се отделя в пъти повече внимание на тези ситуации. Затова и се създава впечатление, че тук са повече или пък умишлени. Добави и индивиди като Вуцов, Диков и подобни и би трябвало да ти стане ясно в какво всъщност се състои разликата между България и Европа.

Разликата е , че в България футбола е с изравнено качество , и когато единия от отборите е видно , че сам не може да си вземе някой мач се появява "грешката"... Според теб неумишлена , спаред мен умишлена ... В Европа също се бърка , но там няма тенденция за подкрепа на даден отбор при невъзможност същия да печели по друг начин. В цяла Европа няма по - подкрепян отбор от "Левски" ... Ако можеш да ми споделиш за някой такъв , то обещавам да изгледам следващите му поне 10 мача и най - официално да ти се извиня ... Давам ти най - пресния пример с отминалото вече пърненство и това как този отбор завърши на трето място ... Не на четвърто , не на пето , а точно на трето. Място , което му дава право да участва в ЕКТ и възможност за милионен бонус. В хода на шампионата даже най - верните му привърженици разбираха голата истина. Да , обаче не и според съдиите ...

Потребителски аватар
Tomislav_Fan
Контакти:

Мнениеот Tomislav_Fan » 18 авг 2010 15:04

fantom 2 написа:
vaskonti написа:Аз говоря по принцип за грешките на страничните съдии. Не смятам, че в България са значително повече от средното за Европа, но определено в България се отделя в пъти повече внимание на тези ситуации. Затова и се създава впечатление, че тук са повече или пък умишлени. Добави и индивиди като Вуцов, Диков и подобни и би трябвало да ти стане ясно в какво всъщност се състои разликата между България и Европа.

Разликата е , че в България футбола е с изравнено качество , и когато единия от отборите е видно , че сам не може да си вземе някой мач се появява "грешката"... Според теб неумишлена , спаред мен умишлена ... В Европа също се бърка , но там няма тенденция за подкрепа на даден отбор при невъзможност същия да печели по друг начин. В цяла Европа няма по - подкрепян отбор от "Левски" ... Ако можеш да ми споделиш за някой такъв , то обещавам да изгледам следващите му поне 10 мача и най - официално да ти се извиня ... Давам ти най - пресния пример с отминалото вече пърненство и това как този отбор завърши на трето място ... Не на четвърто , не на пето , а точно на трето. Място , което му дава право да участва в ЕКТ и възможност за милионен бонус. В хода на шампионата даже най - верните му привърженици разбираха голата истина. Да , обаче не и според съдиите ...

Извинявай "приятелю" че те обидих, такива като теб са за съжаление, сори още веднъж...ти очеизбождащо (незнам дали даже има такава дума) си за психиатрията !!! Един съвет само - вземай си хапчетата така, както ти е казал лекаря, моля те !!!

july77
Контакти:

Мнениеот july77 » 18 авг 2010 15:06

Аз все пак си мисля , че при нашите странични рефери грешките са по - скоро от липса на качества и усет отколкото , че са преднамерени или с цел да подкрепят даден отбор . Ако сте забелязали /колкото и рядко да се получава това / , когато се вдигне темпото на игра и скороста , самите съдии започват да грешат повече - просто самите ситуации за тях стават по-трудни за отсъждане и понякога нападателят е с метър и повече зад последния в момента на паса и пак вдигат засада :o

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 18 авг 2010 15:11

fantom 2 написа:В цяла Европа няма по - подкрепян отбор от "Левски" ... Ако можеш да ми споделиш за някой такъв , то обещавам да изгледам следващите му поне 10 мача и най - официално да ти се извиня ...

Байерн, Манчестър, Реал, Барса, Интер... да продължавам ли? И тъй като подозирам, че сега ще опиташ да ме убедиш, че грешките в полза на тези отбори не са умишлени, ще ти кажа предварително, че това просто няма как да го знаеш.
[/center]

fantom 2
Контакти:

Мнениеот fantom 2 » 18 авг 2010 15:17

vaskonti написа:Байерн, Манчестър, Реал, Барса, Интер... да продължавам ли? И тъй като подозирам, че сега ще опиташ да ме убедиш, че грешките в полза на тези отбори не са умишлени, ще ти кажа предварително, че това просто няма как да го знаеш.

При нито един от тези отбори няма тенденция в подкрепата им от съдиите ... Имало е такива моменти , но за всеки един от тези отбори това са по три , четири "грешки" за целия сезон ... А помощите за "Левски" са по три , четири на мач. Там е разликата ...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 18 авг 2010 15:26

fantom 2 написа:
vaskonti написа:Байерн, Манчестър, Реал, Барса, Интер... да продължавам ли? И тъй като подозирам, че сега ще опиташ да ме убедиш, че грешките в полза на тези отбори не са умишлени, ще ти кажа предварително, че това просто няма как да го знаеш.

При нито един от тези отбори няма тенденция в подкрепата им от съдиите ... Имало е такива моменти , но за всеки един от тези отбори това са по три , четири "грешки" за целия сезон ... А помощите за "Левски" са по три , четири на мач. Там е разликата ...

Точно към тези отбори тенденция си има от години. Особено към Манчестър и Реал. Но така или иначе темата не е за конкретни случаи и отбори, а за страничните съдии по принцип. По принцип не е редно да ги виним, след като от тях се иска да имат на практика нечовешки очи. Всичко останало е въпрос на лични интерпретации на всеки фен, в случая ти си прекрасен пример.
[/center]

fantom 2
Контакти:

Мнениеот fantom 2 » 18 авг 2010 15:30

Tomislav_Fan написа:Извинявай "приятелю" че те обидих, такива като теб са за съжаление, сори още веднъж...ти очеизбождащо (незнам дали даже има такава дума) си за психиатрията !!! Един съвет само - вземай си хапчетата така, както ти е казал лекаря, моля те !!!

Не приятелю , такива като тебе не могат да ме обидят ... Ти просто си облъчен и не можеш да си представиш мнение , различно от твоето. А повярвай има и такива , и те съвсем не са без основание казвани. Естествено е да поддържаш удовлетворяваща те позиция , но това съвсем не означава , че тя е правилната и е в подкрепа на обществото и на футбола ни в частност. Дори напротив ... С изцепките си по футболните терени се нагнетява негативното и грозното поведение на отбора от Подуене. Даже ако искаш и с арогантните и неуважителни изказвания на собственика на любимия ти отбор спрямо противниците му ... Това е облъчило и вас , верните му фенове да му подражавате. И да , има хора които събират боклука , но има и такива , които са се родили боклуци ...

Върни се в “Футбол - България”