Никога няма да имаме 2 отбора в Шампионска лига. През 2006 бяхме близо до заветното 15-то място, но последвалите 2 нулеви сезона за футбола ни прецакаха шансовете. От тук нататък предимно ще се сриваме надолу, но това няма да е фатално, освен за това дали ще сме поставени или не.
Ако паднем до 21-во място, вицешампионът ни ще почва с кръг по-рано. Ако паднем до 28-мо, третият в първенството ни ще почва кръг по-рано, още на 1-2 юли. Но това са незначителни подробности, важното е, че няма да губим броя на евроучастниците си, колкото и да се сриваме.
Страхотен жребий в ЕКТ за България
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Страхотен жребий в ЕКТ за България
runnersa написа:Каквото и да спорим догодина отборите ни губят своя личен клубен коефицент от големия пробив през 2005/2006 педставянето тази година влиза за догодина и пада това именно от 2005/2006! Примерно Левски като играха 1/4 финал на Уефа и още на другата година разполагаха с натрупания си коефицент за да са поставени в кв. за ШЛПо твоята логика трябваше да чакат още година!
Иначе казано ако сега отпаднат от шведите което съм сигурен, че е невъзможно, но говря хиппотетично от 25,4 тази година догодина ще разполагат с коефицент 9,9 или някъде там около 10 който дето се вика няма да им стигне за никъде! Дуигите отбори ще са с още по-малък макар,че Цска при положение, че вече са в групите и там да вземат някоя точка и ще са с долу-горе същия - около 10
Литекс ако не направи изненадата срещу унгарците ще има не повече от 8
С тези коеф. няма да сме постаени може би още в 3 кв. кръг на ШЛ и Ле, а да не говорим за плейофите!
Опа не съм цитирал правилния пост исках да цитирам поста на tpordanov който казва, че догодина все още се гледал коефицента от 2005-2006 и едва ли не нашите отбори няма да загубят коефицент! За нац. коефицент не знам, но клубния пада драстично както обесних иска ни се още няколко години поне нашите отбори да са с коефицента който натрупаха тогава, но за съжаление тази е последната! Националния не е толкова важен общо взето всяка държава от 17-18 до 40 и кусур място има по 1 пр. в ШЛ и 3 в ЛЕ! Има лека разлика от кой кв.кръг е почнеш, но не е толкова от значение! По важен е клубния коеф., а него догодина нашите отбори го губят и ще бъдат поставени максимум до 3 кв. кръг в Европа, а за плейофите няма да сме поставени за разлика от тази година това е лошото в случая!
още 2-3 пояснения:
1. Да, коеф. на отборите ни падат от догодина (особено на Левски), това е безспорен факт, освен ако тази година пак не играем 1/4 финал или поне 1/8 финал

2. Коеф. на държавите са точно така, както съм ги описал - за догодина сме си ок, за по-догодина - най-вероятно, а за сезон 2013/14 - още е рано да плачем за нероден Петко

3. За точкуването на отборите:
- до групите на съответния турнир, отборът не печели директно точки от победите и равенствата си (получава ги индиректно, чрез коеф. на държавата), но победеите и равенствата му носят точки за коеф. на страната, така че при влизане в групите никакви точки не се губят, защото те просто не са спечелени
- класирането на всяка фаза (1,2,3,4 предварителен кръг, групи и т.н.) носят точки, като токчите от предварителните кръгове не са кумулативни, а се взема само последният (ще дам пример)
- в групите се дават 2 точки под условие, ако направиш повече от 2 точки в групите, то бонусът се занулява, ако не - оставаш си с бонуса
- коеф. на страната се получава като всички точки спечелени от БГ отборите + бонусите (до групите се дават по 1 точка за победа и 1/2 точка за равенство, в групите и нагоре - 2 точки за победа и 1 точка за равенство + бонуси) се делят на 4 (щото толкова участници имаме) и след това се делят на 5, за да се получи добавката към клубния коеф на отборите ни (извъм точките, които те ще си спечелят)
Пример (ще се постарая да е реален

1. Коеф на България в момента - 8,5 точки (3 победи на Левски, 2 на ЦСКА, 2 на Литекс и 3-те равенства) делено на 4 (толкова са отборите) = 2,125 (нац. коеф) и пак делено на 5 (20% от националния коеф. отива директно в клубния) = 0,4250 (това е твърда компонента за клубния коеф).
2. Виртуален коеф. на Бг при изпълнение на горното - Левски, ЦСКА и Литекс влязат в групите с по 2 победи, Литекс и ЦСКА отпаднат с по с две победи (не го пожелавам, но така ми е полесно за смятане), Левски се класира за 1/16 финалите с 3 победи, а там отпадне с победа и загуба = 30,5 (4 победи на левски извън предварителните кръгове + 5 победи в предварителните и 1 равенство, цска - 4 и 2 победи, Литекс - 4, 2 победи и Х и Берое - Х) делено на 4 = 7,625 (коеф. на Бг за 2010/11) и пак делено на 5 или 1,525 (това е твърда компонента за клубния коеф)
3. Виртуален коеф. на Берое - 1 точка (бонус за достигане на трети предварителен кръг, нищо, че те от там си почнаха) + 1,525 (20% от нац. коеф.) = 2,525 коеф.
4. Виртуален коеф. на ЦСКА = 4 точки (от двете победи в груповата фаза) + бонус коеф (нямат, тъй като двете точки за класиране се нулират) + 1,525 (20% от нац. коеф.) = 5,525 коеф.
5. Виртуален коеф.на Литекс = 4 точки (от двете победи в груповата фаза) + бонус коеф (нямат, тъй като двете точки за класиране се нулират) + 1,525 (20% от нац. коеф.) = 5,525 коеф.
6. Виртуален коеф. на Левски = 8 точки (3 победи в груповата фаза + 1 победа на 1/16 финали) + бонус коеф (нямат, тъй като двете точки за класиране се нулират) + 1,525 (20% от нац. коеф.) = 9,525 коеф.
Ами това е, дано да се случи влизането и на трите отбора в групите, а от там нататък - каквото топка покаже

Ако има още въпроси към смятането на коеф - моля, на разположение съм
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
- tosheto1912
- Контакти:
Цска гостуват в град Рексам аз съм на 12 мили от там и ще ида на мача да ги подкрепя като БЪЛГАРИ успех и на другите отбори!!!
"Ще се роди тук, в миланския ресторант Часовника мястото за среща на артисти и ще бъде завинаги отбор от голям талант. Цвета на емблемата ще бъде тази прекрасна нощ: черно-синия фон осеян със златни звезди. Ще се нарича Интернационале."
още 2-3 пояснения:
1. Да, коеф. на отборите ни падат от догодина (особено на Левски), това е безспорен факт, освен ако тази година пак не играем 1/4 финал или поне 1/8 финал
2. Коеф. на държавите са точно така, както съм ги описал - за догодина сме си ок, за по-догодина - най-вероятно, а за сезон 2013/14 - още е рано да плачем за нероден Петко
. Причината да са така нещата с нац. коеф. е, че някои първенства (на север) се играят по системата пролет-есен, а не пролет-зима и хорицата трябва да знаят за какво се борят - 1 или 2 места в ШЛ (или повече), колко общо отбора имат в турнирите и т.н.
- до групите на съответния турнир, отборът не печели директно точки от победите и равенствата си (получава ги индиректно, чрез коеф. на държавата), но победеите и равенствата му носят точки за коеф. на страната, така че при влизане в групите никакви точки не се губят, защото те просто не са спечелени
- класирането на всяка фаза (1,2,3,4 предварителен кръг, групи и т.н.) носят точки, като токчите от предварителните кръгове не са кумулативни, а се взема само последният (ще дам пример)
- в групите се дават 2 точки под условие, ако направиш повече от 2 точки в групите, то бонусът се занулява, ако не - оставаш си с бонуса
- коеф. на страната се получава като всички точки спечелени от БГ отборите + бонусите (до групите се дават по 1 точка за победа и 1/2 точка за равенство, в групите и нагоре - 2 точки за победа и 1 точка за равенство + бонуси) се делят на 4 (щото толкова участници имаме) и след това се делят на 5, за да се получи добавката към клубния коеф на отборите ни (извъм точките, които те ще си спечелят)
:):)) - предполагаме че Левски, ЦСКА и Литекс влязат в групите с по 2 победи, Литекс и ЦСКА отпаднат с по с две победи (не го пожелавам, но така ми е полесно за смятане), Левски се класира за 1/16 финалите с 3 победи, а там отпадне с победа и загуба
1. Коеф на България в момента - 8,5 точки (3 победи на Левски, 2 на ЦСКА, 2 на Литекс и 3-те равенства) делено на 4 (толкова са отборите) = 2,125 (нац. коеф) и пак делено на 5 (20% от националния коеф. отива директно в клубния) = 0,4250 (това е твърда компонента за клубния коеф).
2. Виртуален коеф. на Бг при изпълнение на горното - Левски, ЦСКА и Литекс влязат в групите с по 2 победи, Литекс и ЦСКА отпаднат с по с две победи (не го пожелавам, но така ми е полесно за смятане), Левски се класира за 1/16 финалите с 3 победи, а там отпадне с победа и загуба = 30,5 (4 победи на левски извън предварителните кръгове + 5 победи в предварителните и 1 равенство, цска - 4 и 2 победи, Литекс - 4, 2 победи и Х и Берое - Х) делено на 4 = 7,625 (коеф. на Бг за 2010/11) и пак делено на 5 или 1,525 (това е твърда компонента за клубния коеф)
3. Виртуален коеф. на Берое - 1 точка (бонус за достигане на трети предварителен кръг, нищо, че те от там си почнаха) + 1,525 (20% от нац. коеф.) = 2,525 коеф.
4. Виртуален коеф. на ЦСКА = 4 точки (от двете победи в груповата фаза) + бонус коеф (нямат, тъй като двете точки за класиране се нулират) + 1,525 (20% от нац. коеф.) = 5,525 коеф.
5. Виртуален коеф.на Литекс = 4 точки (от двете победи в груповата фаза) + бонус коеф (нямат, тъй като двете точки за класиране се нулират) + 1,525 (20% от нац. коеф.) = 5,525 коеф.
6. Виртуален коеф. на Левски = 8 точки (3 победи в груповата фаза + 1 победа на 1/16 финали) + бонус коеф (нямат, тъй като двете точки за класиране се нулират) + 1,525 (20% от нац. коеф.) = 9,525 коеф.
Ами това е, дано да се случи влизането и на трите отбора в групите, а от там нататък - каквото топка покаже
:):)
Ако има още въпроси към смятането на коеф - моля, на разположение съм[/quote]
Ок Братле постарал си се браво съгласен съм! Няма да споря за това което си написал защото не съм толкова навътре и очевидно е вярно! Мисълта ми е, че догодина пада това от което сме пряко зависими - коеф. нма клубните отбори и няма да сме поставени в тази фаза в която сме поставени сега и вместо да играем с такива отборчета каквито се паднаха на Левски и Цска - (нищо лично късмета си е късмет), а ще играем сещаш се с какви - сами виждате какви отбори има от поставените на това ниво тази година! Нац. коеф. може и да не падне, но за съжаление по новите правила на Платини от 17 място надолу колкото и да падаш положението е общо взето едно и също - само дето почваш малко по-рано! Дали си си на 17 или 40 и някое се имаш по 1 отбор в кв. на ШЛ и 3 отбора в кв. на ЛЕ! Най-важен е личния клубен коеф. на нашите отбори, а той по всяка вероятност се срива и става доста лошо
Иначе нямам никакви възражения по това което си написал
Между другото да поясня за този дето пиша, че не е хубаво да имаме 2 отбора за ШЛ(не, че оттук нататък може да се случи, но да поясня) защото и 2 щели да играят нешампионски поток! Това е смехотворно - не случайно са кръстени шампионски и нешампионски поток - демек шампиона ни пак ще играе шампионски поток от 3 кв. кръг, а останалия на 2 място вече се набутва в шамарите на нешампионския поток започвайки осъщо от 3 кв. кръг само, че за нешампиони ако отпадне продължава в плейофите на ЛЕ и т.н. нагоре по добре познатата схема ако стигне до плейофи отива направо в грушите на ЛЕ и така!Същото важи и за шампиона ни като разбирасе там съперниците му ще са много по-лесни! 
И последно: Това което си написал ако стане няма да се срине толкова осезаемо коефицента ни, но дали е постижимо? Дори и да влязат 3 ни отбора в групите (айде 2 ги пишем сигурни ама за Литекс е много трудно) видя миналата година как се представиха там
А ти си им писал по 2 победи на Литекс и Цска и 3 победи за Левски минаване на групата и една победа в ел. кръг след групата! Дай боже да стане така, но ми се струва доста трудно! Да кажем, че това е оптимистичния вариант при който особено Левски ще запази шансове да е поставен в плейофите поне на ЛЕ , а за ШЛ вече зависи от коеф. на ост. отбори ама като гледам тази година едва ли ще се вреди сред поставените дори и с това представяне което си им отредил
А песимистичния, но за съжаление по-реален според мене е пак както миналата година в групите да са само Левски и Цска да вземат по някоя измъчена точка и да си отидат което ще направи срива на коефицентите им особено на Левски доста сериозен
Дай боже да не съм прав!

Ако има още въпроси към смятането на коеф - моля, на разположение съм[/quote]
Ок Братле постарал си се браво съгласен съм! Няма да споря за това което си написал защото не съм толкова навътре и очевидно е вярно! Мисълта ми е, че догодина пада това от което сме пряко зависими - коеф. нма клубните отбори и няма да сме поставени в тази фаза в която сме поставени сега и вместо да играем с такива отборчета каквито се паднаха на Левски и Цска - (нищо лично късмета си е късмет), а ще играем сещаш се с какви - сами виждате какви отбори има от поставените на това ниво тази година! Нац. коеф. може и да не падне, но за съжаление по новите правила на Платини от 17 място надолу колкото и да падаш положението е общо взето едно и също - само дето почваш малко по-рано! Дали си си на 17 или 40 и някое се имаш по 1 отбор в кв. на ШЛ и 3 отбора в кв. на ЛЕ! Най-важен е личния клубен коеф. на нашите отбори, а той по всяка вероятност се срива и става доста лошо

И последно: Това което си написал ако стане няма да се срине толкова осезаемо коефицента ни, но дали е постижимо? Дори и да влязат 3 ни отбора в групите (айде 2 ги пишем сигурни ама за Литекс е много трудно) видя миналата година как се представиха там

Малко уточнения от мен.
- 21-вото място имаше значение в старата ранглиста, защото това беше границата между държавите с 2 и тези с 3 отбора в УЕФА. Вече обаче до 50-то място, всички играят с по 3 отбора в ЛЕ. Сега това има частично значение за етапа, на който се включват отборите в квалификационните кръгове на ЛЕ
- Бонус точките за влизане в групи на ЛЕ наистина са 2, но те важат САМО за КЛУБНИЯ КОЕФИЦИЕНТ, но НЕ и за НАЦИОНАЛНИЯ. За националния трябва да се вземат точки от мачовете в самите групи. Левски например взе 2 точки за националния,а ЦСКА - 1. И двата отбора обаче си взеха по 2 точки за клубните коеф. Ако вземат повече от 2 точки в групата, този бонус отпада. За разлика от това бонус точките в ШЛ са 4 и важат както за клубния, така и за националния коеф.
- 21-вото място имаше значение в старата ранглиста, защото това беше границата между държавите с 2 и тези с 3 отбора в УЕФА. Вече обаче до 50-то място, всички играят с по 3 отбора в ЛЕ. Сега това има частично значение за етапа, на който се включват отборите в квалификационните кръгове на ЛЕ
- Бонус точките за влизане в групи на ЛЕ наистина са 2, но те важат САМО за КЛУБНИЯ КОЕФИЦИЕНТ, но НЕ и за НАЦИОНАЛНИЯ. За националния трябва да се вземат точки от мачовете в самите групи. Левски например взе 2 точки за националния,а ЦСКА - 1. И двата отбора обаче си взеха по 2 точки за клубните коеф. Ако вземат повече от 2 точки в групата, този бонус отпада. За разлика от това бонус точките в ШЛ са 4 и важат както за клубния, така и за националния коеф.
Върни се в “Футбол - България”