От известно време следя отблизо спортните издания в България и понеже имам огромна колекция от стари броеве на вестници от последните 17 години ми прави впечатление една тенденция - т.н. НОВИНИ се повтарят ежегодно!
Първият случай е тази глупост с лиценза на ЦСКА! Откакто им взеха лиценза - всеки месец има поне по една "новина" от сорта на - ЦСКА без лиценз! Смешното е, че на всички е ясно как беше взет лиценза им първия път и просто няма как да стане отново без поръчка ако ще да дължат милиони и на Бойко Борисов!
Вторият случай е трансферните хитове! Извадете броеве на Мач и 7 Дни от последните 3-4 лета и ще видите едно и също - поне 100 имена на футболисти, които "идват" в ЦСКА и Левски и да ви кажа - 99 от тях изобщо ги няма и до днес! Имаше един Асус, който три пъти беше подписал с Левски и до ден днешен този човек сигурно не знае, че все е бил близо до трансфер!
Третото е пълните измишльотини за преиграване на мачове! Имам 3 броя на Мач от 3 различни сезона, чието заглавие е все - ПРЕИГРАВАТ ЕДИ КОЙ СИ МАЧ! Хайде кажете знаете ли мач да е преигран в А група скоро - НЕ!
С две думи - спортна журналистика в България НЯМА, а всичко пожълтя! Аз лично от вчера бойкотирам всички печатни издания и почти всички електронни, защото глупостите в тях просто не са от този свят!
Ето моят списък на най-малоумните издания:
1. Тема Спорт - това издание няма и 1% истина в страниците си, а и знаем кой отбор стои зад него
2. *** сайт - тези са връх на идиотията - съсипаха списанието през 2006 година и сега най-нагло ползват марката, за да мажат със синя боя!
3. Бспорт сайт - този сайт се движи явно от хора, които са на първо място фенове и дори нямат образование на журналисти
4. ММач - жалко, но всичко и там пожълтя
Споделете впечатления от родните спортни "медии" и кажете има ли някой, на който да имате доверие?
Спортните "журналисти" и "новините"
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Спортните "журналисти" и "новините"
Гледаш ли телевизия?За каква журналистика говориш,като всяка година излизаме от кризата и прехода?
Каквато държавата такава и журналистиката-в частност-спортната.

Последна промяна от МЕЦИ на 24 юни 2010 19:49, променено общо 1 път.
РОДЕНИТЕ ДА ПЪЛЗЯТ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ
А добрутро ...

[offtopic]Асус наистина щеше да подпише с Левски, но мисля, че ръководството се отказа от него, след като не се класирахме в групите на ШЛ. Така че това не е чак толкова голяма измислица
[/offtopic]
Гонг е може би най-добрият източник на спортна информация.

Гонг е може би най-добрият източник на спортна информация.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
за мене единствено ринг и гонг не търсят евтини сензации и информациите им са достоверни. каквито и слухове да се търкалят из сайтовете, ако не го потвърдят ринг или гонг значи просто е кьорфишек
Асус пак идваше в Левски зимата на въпросната година, тъй че се съмнявам някой да се е отказал от него! Иначе ви препоръчвам онлайн изданието на Дарик - те работят с Гонг доколкото знам и новините са поне достоверни!
Колкото до излизането от кризата - каква криза точно ви гони - криза в България няма, тя просто нямаше как да ни засегне, защото в държавата нямаше пари така и така! Кризата е измислица на социолози и политици, а медиите тук са просто проводника подобно на всички други държави!
[offtopic]Браво на този, който мми цензурира ДонБидон...тези наистина не заслужават дори да се споменават![/offtopic]
Колкото до излизането от кризата - каква криза точно ви гони - криза в България няма, тя просто нямаше как да ни засегне, защото в държавата нямаше пари така и така! Кризата е измислица на социолози и политици, а медиите тук са просто проводника подобно на всички други държави!
[offtopic]Браво на този, който мми цензурира ДонБидон...тези наистина не заслужават дори да се споменават![/offtopic]
- maximalniq
- Контакти:
Аз съм се изoлирал от такива издания, влизам само във Гонг и гледам новините по телевизията. Ако Гонг започнат да правят видео материали ще е супер.

Sportal данеби да не е жълт.... Топспорт и той.... Хората в голямата си част ги влече да прочетат някаква информация, която е жълта, непроверена и т.н... Това се отчита на брояча, след което се печелят пари от реклами и т.н....
Затова и нивото е такова...
Затова и нивото е такова...
Върни се в “Футбол - България”