Големите клубове обмислят нова Висша Лига

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Dust
Контакти:

Re: Големите клубове обмислят нова Висша Лига

Мнениеот Dust » 27 май 2010 17:22

Дано да слушате в момента "Спортно шоу Гонг" :!:
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Adramelech
Контакти:

Мнениеот Adramelech » 27 май 2010 17:23

Левски, ЦСКА и други искали по-малка група, били лицемери... Ами я се поставете на мястото на собствениците. Колко хора ще отидат на мач Левски - Своге или ЦСКА - Монтана (примерно) и колко ще отидат на Левски - Литекс или ЦСКА - Локо София (примерно). Айде сега сметнете колко приходи са от единия мач и колко от другия? И аз да бях собственик на водещ отбор и аз щях да искам лигата да е по-малка. То е ясно, че нивото на футбола едва ли ще се вдигне кой знае колко, дори ако направят групата не 10, а 4 отбора, но все пак. Каква полза от мачове, които се играят не с тренировъчно темпо и единия отбор е само зрител?

А от гледна точка на малките отбори. Ами разбирам ги защо са против намаляването. Да дам пример с мачовете. Нали като дойде някой по-голям отбор (Левски, ЦСКА, Литекс) всичко живо отива да ги гледа (нещо подобно на нашите отбори в Европа) => повече приходи за собствениците.

Ясно е, че БФС-то нищо няма да направи по този въпрос, защото ако намалят отборите, на следващите избори едва ли Бобито ще остане шеф.
[center][rimg]http://store.img-share.eu/Grunge-Bulgarian-Flag-by-TheDrake92_jpgbIM0ClR.jpg[/rimg][/center]

bigfish133
Контакти:

Мнениеот bigfish133 » 27 май 2010 17:28

Че то в България има ли големи клубове.

Потребителски аватар
eMs1
Контакти:

Мнениеот eMs1 » 27 май 2010 17:28

Dust написа:Дано да слушате в момента "Спортно шоу Гонг" :!:

И какво казват?

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 27 май 2010 17:30

Ще ти споделя само думите на Томислав Русев: Миньор Раднево изпадат във "В" група, но имат равен глас с Черноморец, все едно Аз (б.а. Томислав Русев) днес да ме уволнят от Дарик и утре да си давам мнението и да гласувам дали да има "Спортно шоу Гонг" от 17:00ч или не.

Дано да успееш да разбереш какво иска да каже.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
VesMil
Контакти:

Мнениеот VesMil » 27 май 2010 17:31

dodo7271 написа:Нещата са много прости. Аз лично нямам против "А" група да е от 20 отбора, въпросът е дали могат да си го позволят. Има ясни правила - ако са спазени условията за лицензиране, ще играят, ако не, отиват надолу. Въпросът е, че БФС не прави нищо и лицензира съвсем формално и винаги намира вратички, за да пусне всички отбори да играят. От друга страна, шефовете на Левски, ЦСКА, Ботев, Локо Пд и Берое са изключително бездарни и безмозъчни, и грам идея няма как се печелят пари от тази огромна фенска маса, с която разполагат отборите им. Ако знаеха как, нямаше изобщо да се поставя въпроса за намаляване на "А" група.

Абсолютно си прав. Каквото беше с мръсните пари във Футбола е било до тук. Сега вече ще печелят тези които имат идеи за развитието си в бъдеще,имат школа и произвеждат таланти, т.е ще оцелеят тези които могат да правят бизнес.
Футбола вече е бизнес. Има няколко отбора в България които имат капацитета да направят това и колегата ги е изброил.

Потребителски аватар
eMs1
Контакти:

Мнениеот eMs1 » 27 май 2010 17:33

Dust написа:Ще ти споделя само думите на Томислав Русев: Миньор Раднево изпадат във "В" група, но имат равен глас с Черноморец, все едно Аз (б.а. Томислав Русев) днес да ме уволнят от Дарик и утре да си давам мнението и да гласувам дали да има "Спортно шоу Гонг" от 17:00ч или не.

Дано да успееш да разбереш какво иска да каже.

Викаш, на малоумен ти изглеждам ?

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 27 май 2010 17:37

Митето съвсем се радикализира:

"Трябват много строги правила, ако искаме да имаме професионален футбол. Ето давам ви пример. Как може отбор като Академик София да играе в А група. Та те нямат собствен стадион. Искаме промени и то незабавно", отсече благодетелят на Черноморец.

Със сигурност е наясно, че от БФС няма да си мръднат и пръста, в ПФЛ вече видяхме как се гласува. Михов преди малко заяви, че със сигурност си подава оставката:
"За 16 години във футбола мисля, че направих достатъчно. Аз съм човек с достойнство и знам кога да се оттегля. Имам нужда от почивка, уморен съм вече. Не съм вечен, има доста добри професионалисти, които могат да ме заместят. Разочаровах се, че нямам съмишленици, с които да направим революция във футбола"

За реформа са:
"За" бяха инициаторите "Левски" и "Черноморец", плюс ЦСКА, "Литекс", "Сливен", "Спартак" (Пловдив), "Славия", "Ботев" (Враца), "Черноморец" (Поморие), "Спортист" (Своге) и "Брестник" и "Етър".

На стената на срама:
"Против" гласуваха всички останали, които са предимно от Б групите. Това са "Берое", "Монтана", "Калиакра", "Видима-Раковски", "Локомотив" (Пловдив), "Пирин", "Миньор", "Марек", "Локомотив" (Мездра), "Банско", "Ком-Миньор", "Черноморец" (Балчик), "Ботев" (Криводол), "Волов", "Дунав", "Добруджа", "Чавдар" (Етрополе) и "Миньор" (Раднево).

Няма смисъл да искат промени от тези, които не могат и не искат да ги направят ами направо да се събират и да правят новата лига. По друг начин няма как да стане.

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 27 май 2010 17:45

Нещата могат да станат по естествен път.Който отбор няма добър стадион и бази,няма да получи лиценз за А група и готово.

Потребителски аватар
Boksiorcheto

Мнениеот Boksiorcheto » 27 май 2010 17:54

Еми вижте ся. Ако искаме футболът ни да стигне все пак някакво средно(поне) европейско ниво,то тогава наистина трябва да направим тази крачка с 10-те отбора. От една страна това е много хубаво,но от друга - не . Ще има повече мачове и ще са по-интересни. Например всеки кръг ще има по 2 дербита и още 2 завързани мача. Също и ще се увеличат приходите на отборите от ТВ права,НО ето ги и отрицателните аспекти,които ще навлязат.
1. Отбори,като моят Локомотив Пловдив,Ботев Пловдив,Берое Стара Загора,е твърде вероятно да затънат много жестоко. Това ще е доста пагубно за бг футбола и от гледна точка на фенската маса,която няма да я има,и от гледна точка на дербитата,които правят тези 3 отбора,а също и начинът по който се борят срещу "грандовете",когато са домакини. Мисля,че няма смисъл да споменавам колко пъти Левски са си патили от зара в Стара Загора или от Ботев(когато беше силен,а и когато беше слаб),в Пловдив. Или пък Цска от Локото на "Лаута". Това ще е най-лошото. Че отборчета,като Литекс,Локо Сф и Славия,които им ходят по 100 човека на мач,ще играят. И за какво? Според мен голям отбор без публика не може да се направи. Между другото Dust много правилно ви казва някой факти,но вие тръгвате безсмислено да го оборвате при положение,че говори много правилни неща ;). Дано все пак да се избере най-правилният вариянт,което ме съмнява,защото все пак нашето БФС ни е показало на каква простотия е способно.
ГЕРБЪТ НИ Е ЛЪВ, А ЖИВЕЕМ КАТО МИШКИ!

Върни се в “Футбол - България”