През последните дни и седмици от всевъзможни места ни заливаха с реклами и призиви да посетим най-новата и най-красива зала в София за да подкрепим българските спортисти и масово отбележим нейното откриване. И народът хукна , нали само със зрелища може да бъде задоволен неговия глад. И още от сутринта се заредиха едни опашки пред касите на иначе лъскаво изглеждащата зала. Нали пропуските бяха без пари, а кой в днешните гладни времена ще те пусне да гледаш зрелища без пари.
Към обяд обаче билетите бяха свършили, незнайно как толкова бързо, след като касите бяха отворили към 10 часа. Хората коментираха че това е пълен фарс. Как може 12 000 билети да свършат за два часа? Оказа се обаче че хората пак са излъгани.За свободен достъп са били пуснати едва 5 000 места, а останалите са били предназначени за ВИП гости и спортисти ветерани. Един мъж пред мен каза директно:”Да си сложат надпис зала за спортисти”. Залата наистина е функционална, но не се ли спекулира малко с нейните възможности. Защото точно един от най-многофункционалните спортове-леката атлетика не може да се практикува в нея. А той е не само зрелищен, а би могъл да донесе много повече приходи отколкото някои колективни спортове.Защото ако във волейбола,гимнастиката и баскетбола има по-един два турнира за чието домакинство може да се кандидатства , в леката атлетика има много и най-различни по категория серии от турнири в които може да се участва.
Друг е въпроса че за град като София само една зала с подобен капацитет не е достатъчна,. Тук трябва да има поне още две или три зали с капацитет около 7 000 души за да се върне интереса към спорта въобще. Защото за някои спортове , за които е предвидена новата зала като хандбала интересът у нас клони към нула.
От гледна точка на инфраструктурата, област с която управляващите неспирно се хвалят с постиженията си, също мисля че има какво да се желае. Метрото за сега остава доста далеч от подстъпите към залата, трамвайната спирка също не е много близо. А за велоалеята нямам думи, тя май все още както личи не е готова а и не ми е много ясно кога ще бъде направена. Паркингът пред залата е предвиден едва за 1000 коли, което е много малко с оглед на капацитета на залата. Очевидно е че новата Арена ще послужи не само на българските спортисти, но ина политиците за ПР преди предстоящите избори. Според някои от хората, чакащи за билети , точно наближаващите избори са скритата причина за скоростното приключване на залата, за да има с какво управляващите да спечелят нови дивиденти на гърба на една от най-печелившите области у на с –спорта, всъщност така както е било винаги.
Мартин Иванов
журналист на свободна практика
текстът придружен със снимки са публикувани в личния ми блог на : http://www.marto1602.blogspot.com
Арена на спортисти или на предизборен ПР
Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Арена на спортисти или на предизборен ПР
По скоро е второто. Няма логика да запазиш 7000 места за "ВИП" гости. Защо не пуснаха хората да видят залата, а си пазят места? Колко удобно само. На 30-ти ще се наредят за снимка и ще има дежурните реплики. Ето направихме ви зала за чудо и приказ.
[center]
[/center]

Re: Арена на спортисти или на предизборен ПР
Каквото и да се направи или каже все ще има някой несъгласен. А какво става ако не беше свободен вход, а пропуска струваше 10 лв примерно. Тогава не ми се мисли. Иначе е хубаво че има голям интерес.
Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”