Г-н Грънчаров, ще започна с това, че съм фен на Нефтохимик Бургас и ще продължа с това, че на нас феновете на Нефтохимик ни писна да се пишат абсолютно неадекватни мнения по отношение на футболната публика в Бургас. Неадекватно мнение, например като последното ви в статията ви за Черноморец.
Цитирам ви : "Най- слабата част засега е липсата на пълни трибуни и малобройната като брой публика подкрепа за тима. Без да подценявам тези, които и сега подкрепят Черноморец, явно в самия Бургас още са много невярващите в проекта „Събев + Балъков = Черноморец шампион”. Въпреки усилията на клубното ръководство и многото идеи публиката все още я няма, а тя е нужна.
В Бургас открай време има нещо, което трудно мога да разбера - бургазлии най-много да пречат на бургаския футбол… Това е втората слабост по пътя Бургас да има футболен шампион."
Пълни глупости и не знам дали наистина сте незапознат със ситуацията в Бургас или просто сте със силните на деня като г-н Събев и компания.
Фактите обаче са съвсем други и досега нито една медия в цяла България така и не ги написа, което е абсолютно срамно. Ето ги:
1.Черноморец нямат добра посещаемост по мачовете просто защото нямат достатъчно фенове в Бургас.
2.Нефтохимик Бургас е отборът с много повече фенове на този етап в Бургас. В мач от "В" група, на стадиона в Долно Езерово имаше 3500 човека или много повече от всеки един мач на Черноморец в "А" група.
3.Черноморец играят на чужд стадион, който се казва и винаги ще се казва : "Нефтохимик Бургас", стадион който ръководството на Черноморец по позорен начин отнеха от Нефтохимик, пребоядисаха го от зелено в синьо, промениха името му и сега се опитват да говорят за този стадион като за техен. Е даже самите фенове на Черноморец многократно са заявявали, че не се чустват у дома си на стадиона в Лазур.
4.Бургас не приема идеята на Събев+Балъков, защото заради тази идея бе разрушен и съсипан другият клуб в Бургас, Нефтохимик Бургас. Феновете на Нефтохимик никога няма да забравят тези неща и никога няма да подкрепят отбора на Черноморец.
Така че като видите тези няколко факти, моля ви спрете да пишете и да говорите, че Черноморец трябва да бъде подкрепян от всички бургазлии и подобни глупости. Защо вие като сте фен на Левски, не подкрепяте и другите софийски отбори, та нали и те са от София? Просто приемете, че феновете на Нефтохимик в Бургас са повече и те няма как да ходят на мачове на Черноморец и да го подкепят. Тоест някак си е логично стадионът на водача в класирането да е празен.
До Валентин Грънчаров
Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: До Валентин Грънчаров
Здравейте и от мене. Нека да напомня също и на г-н Грънчаров че не в далечното минало когато Нефтохимик беше на това място което сега се намира Черноморец,стадион Нефтохимик беше пълен на всеки един мач,независимо дали играем с Добруджа или Левски.В Бургас има хора които се интересуват от футбол но не им се гледат фалшифи работи.Отбора на сегашния Черноморец е един голям фалш и много скоро ще си проличи.Всичко се прави с цел бизнес интереси.Нека също да припомня и мача с Уелс преди 2 години който се игра в Бургас.Посред лято на една бизобидна приятелска срещу между отборите на България и Уелс събра 18000 човека и атмосферата беше уникална.Само можем да гадаем колко щяха да са зрителите ако мача се игра в София - 500 или можеби 600 човеки
Та верно че се чудите вече какво да пишете но поне четете след като ги напишете тези статии.

като ви беше свободен входа как няма да е пълен 

Ще си дам и аз мнението за бургаският футбол в момента, макар че ми е БХ!...
Преди 40 години имахте един отбор - "Ботев" /Бс/, и нямаше никакви проблеми с бройката на публиката... След това го преименуваха на "Черноморец", защото такава беше политиката, и отново публиката си беше същата - бургаска... Преди 20-ина години комсомолският на "Нефтохима", другарят Порточанов, реши да ползва футбола за усвояване на пари от предприятието и заводският отбор почна да се катери по стълбата на "пазарната икономика" /междувременно вече партийците бяха продали Партията и с партийните пари ставаха в бързи темпове капиталисти/... От една паничка с рибената чорба като почнеш да отливаш в друга паничка съдържанието намалява, а същото се получи с бургаските цаци!... А бе, накратко, колкото и да се дърляте, който обича футбола на местно ниво ще си го обича!
15 години по-успелият отбор в Бургас беше "Нефтохимик" и хлапетата ставаха от него! Порточанов се накраде от Бургас и се "оттегли" като даде път на друг партиен бандюга!!! Оказа се, че той е от "Черноморец" и държи на това име... След 15 години всички днешни хлапаци ще са от този отбор, защото децата обичат победителите и героите...
Какво толкова делите? Бургас има добър отбор в момента и който обича да гледа футбол на по-високо ниво ще ходи да гледа, което не е причи на феновете на "нафтата" да си имат сантиментите от миналото величие на заводският тим! Времето лекува, но и убива!
САМО ЛЕВСКИ!!!
Преди 40 години имахте един отбор - "Ботев" /Бс/, и нямаше никакви проблеми с бройката на публиката... След това го преименуваха на "Черноморец", защото такава беше политиката, и отново публиката си беше същата - бургаска... Преди 20-ина години комсомолският на "Нефтохима", другарят Порточанов, реши да ползва футбола за усвояване на пари от предприятието и заводският отбор почна да се катери по стълбата на "пазарната икономика" /междувременно вече партийците бяха продали Партията и с партийните пари ставаха в бързи темпове капиталисти/... От една паничка с рибената чорба като почнеш да отливаш в друга паничка съдържанието намалява, а същото се получи с бургаските цаци!... А бе, накратко, колкото и да се дърляте, който обича футбола на местно ниво ще си го обича!
15 години по-успелият отбор в Бургас беше "Нефтохимик" и хлапетата ставаха от него! Порточанов се накраде от Бургас и се "оттегли" като даде път на друг партиен бандюга!!! Оказа се, че той е от "Черноморец" и държи на това име... След 15 години всички днешни хлапаци ще са от този отбор, защото децата обичат победителите и героите...
Какво толкова делите? Бургас има добър отбор в момента и който обича да гледа футбол на по-високо ниво ще ходи да гледа, което не е причи на феновете на "нафтата" да си имат сантиментите от миналото величие на заводският тим! Времето лекува, но и убива!
САМО ЛЕВСКИ!!!
Презирайки всеобщото израждане
и всекидневно борейки се за насъщния,
до следващото си прераждане
ви гарантирам - аз ще бъда същият!!!
и всекидневно борейки се за насъщния,
до следващото си прераждане
ви гарантирам - аз ще бъда същият!!!
Всеки е свободен да изразява някакво мнение, даже е прекрасно, когато има повече собствени мнения, а не папагалски възгласи. Колкото и да не приемам дадено мнение, ще продължа да уважавам автора му, ако въпросното мнение е обосновано, аргументирано и изложено в подходяща форма.
Аз също съм привърженик на Нефтохимик и ми омръзна да ме призовават да посещавам мачове на Черноморец, защото и той бил бургаски отбор. Досега на живо съм ги гледал точно 2 пъти - мачовете между нас в "Б" група. Сигурно щеше да имат някакви основания подобни призиви, сигурно и аз щях да ходя на техни мачове някога, все пак обичам футбола, но нещата, които се случиха в Бургас последните години ме накараха да съм на сегашната си позиция.
Използвам темата, за да попитам и аз г-н Грънчаров, както и още много преди него, дали, ако любимия им Левски беше пратен от собственика си във "В" група без да е изпадал, дали ако цялата школа бъде наредено да се преименува на ЦСКА без да питат децата дали имат желание за това, дали ако същия собственик изгони Левски от стадиона, смени сините седалки с червени и там започне да играе ЦСКА, та дали след тези действия ще ходят да подкрепят ЦСКА, защото е софийски отбор и играе на техния стадион? А това са само част от дейсвията, които Митко Събев и неговия Черноморец извършиха спрямо Нефтохимик и феновете му.
Много ми се иска да вярвам, че всички тези призиви не са продължение на много скъпата рекламна кампания на Черноморец, макар че напоследък се нагледах и наслушах на "пропуски", "грешки" и коментари на журналисти, възхваляващи един отбор за сметка на друг.
Мога да приема и да разбера всичко това. Не мога да съдя никой. Но няма как да приема, когато за различните градове и отбори се използват различни критерии! Какво е това понятие "бургаски футбол"? Нещо като софийски футбол, лондонски футбол или севилски футбол? Защо не съм го чул по отношение на други градове и отбори? Това понятие беше измислено от бившия кмет на Бургас - Йоан Костадинов, защото любимия му Черноморец нямаше нито успехи, нито школа, нито публика. И той започна да лансира понятието, за да си припише чужди успехи и труд. Затова и всеки, които повтаря това безумно словосъчетание и то неясно защо само за този отбор, всъщност само повтаря линията на един провален политик и болен привърженик на несъществуващия вече Черноморец.
Наистина не приемам тези аргументи, а също и подмятанията, че публиката е една и съща - първо защото не е, и второ защото и в София, и в Пловдив, и във Варна много зрители си посещават мачове на различните отбори, без това да произвежда подобни непонятни внушения.
Аз също съм привърженик на Нефтохимик и ми омръзна да ме призовават да посещавам мачове на Черноморец, защото и той бил бургаски отбор. Досега на живо съм ги гледал точно 2 пъти - мачовете между нас в "Б" група. Сигурно щеше да имат някакви основания подобни призиви, сигурно и аз щях да ходя на техни мачове някога, все пак обичам футбола, но нещата, които се случиха в Бургас последните години ме накараха да съм на сегашната си позиция.
Използвам темата, за да попитам и аз г-н Грънчаров, както и още много преди него, дали, ако любимия им Левски беше пратен от собственика си във "В" група без да е изпадал, дали ако цялата школа бъде наредено да се преименува на ЦСКА без да питат децата дали имат желание за това, дали ако същия собственик изгони Левски от стадиона, смени сините седалки с червени и там започне да играе ЦСКА, та дали след тези действия ще ходят да подкрепят ЦСКА, защото е софийски отбор и играе на техния стадион? А това са само част от дейсвията, които Митко Събев и неговия Черноморец извършиха спрямо Нефтохимик и феновете му.
Много ми се иска да вярвам, че всички тези призиви не са продължение на много скъпата рекламна кампания на Черноморец, макар че напоследък се нагледах и наслушах на "пропуски", "грешки" и коментари на журналисти, възхваляващи един отбор за сметка на друг.
Мога да приема и да разбера всичко това. Не мога да съдя никой. Но няма как да приема, когато за различните градове и отбори се използват различни критерии! Какво е това понятие "бургаски футбол"? Нещо като софийски футбол, лондонски футбол или севилски футбол? Защо не съм го чул по отношение на други градове и отбори? Това понятие беше измислено от бившия кмет на Бургас - Йоан Костадинов, защото любимия му Черноморец нямаше нито успехи, нито школа, нито публика. И той започна да лансира понятието, за да си припише чужди успехи и труд. Затова и всеки, които повтаря това безумно словосъчетание и то неясно защо само за този отбор, всъщност само повтаря линията на един провален политик и болен привърженик на несъществуващия вече Черноморец.
Наистина не приемам тези аргументи, а също и подмятанията, че публиката е една и съща - първо защото не е, и второ защото и в София, и в Пловдив, и във Варна много зрители си посещават мачове на различните отбори, без това да произвежда подобни непонятни внушения.
Така че като видите тези няколко факти, моля ви спрете да пишете и да говорите, че Черноморец трябва да бъде подкрепян от всички бургазлии и подобни глупости. Защо вие като сте фен на Левски, не подкрепяте и другите софийски отбори, та нали и те са от София? Просто приемете, че феновете на Нефтохимик в Бургас са повече и те няма как да ходят на мачове на Черноморец и да го подкепят. Тоест някак си е логично стадионът на водача в класирането да е празен.
Olimpic
* Лично съобщение
браво колега ,аплодисменти за цялото ти мнение.
Olimpic
* Лично съобщение
браво колега ,аплодисменти за цялото ти мнение.
LEVSKI_FOREVER
За тези, които още живеят в илюзията, че НЕФТОХИМИК е създаден преди 20 години, много се лъжат...
Клубът е създаден през 62-ра година, играл е и с името Локомотив, има предостатъчно информация на фенския ни сайт, и интервюта с ветераните на клуба. Много ги е яд някои хора, че това е истина
Във вестника на Нефтозавода, който е излизал преди 40ина години има редовно статии за НЕФТОХИМИК и за успехите му. Има адски много данни за огромна посещаемост на стадиона пред 87-ма година, когато отбора играе във В група, по-голяма от тогавашните мачове на Черноморец. Когато нафтата мачкаше на стадиона всички скандираха рефрени и песни за НАФТАТА, докато сега на черноморец го няма това. Единствено агитката им скандира някакви си песни, която е не повече от 40-50 човека. Да не говорим, че допреди 2 години отричаха този черномоец, че не бил техен и тн. Но след като почнаха да им дават безплатни бири и кебапчета, екскурзии и знамена, го заобичаха много набързо. Това е срамота. Отделен въпрос е, че нашите фенове са 4 пъти повече от тези на черноморец. Доказваме го на всяко дерби с тях, на първия мач от В група имаше 3500 човека, докато на черноморец имаше 1000 максимум
Редно е и да се запитаме, как клуб с 50 процента общинска част открадна така нагло стадиона ни. Защо в момент на криза Събев харчи милиони левове за реклама и то с общински пари, и дали е правилно това, че ние феновете на НЕФТОХИМИК, които си плащаме данъците, по този начин непряко финансираме пошлата и смешна рекламна кампания на Събев.
С безплатни фен артикули и ядене не се гради ЛЮБОВ към един отбор. Има още куп други неудобни въпроси към г-н Събев и това как нагло и безпочливо лъже и маже, за да ни прати на тоя хал.
Съвсем отделен въпрос е за отношението на ВСИЧКИ медии, които забравиха НАФТАТА и сега се мазнят на балъкоф и компания. Забравихте ли на КОЙ отбор стадиона се пълнеше? на КОЙ отбор ходеха по 2000-3000 души на гостувания? (Мачовете във варна 96 и 97 година) Мача със Славия във Сливен? (5 000 души от Бургас по трибуните, всички в зелено!!!),
многобройните гостувания с по минимум 300-400 фена в София и всякакви краища на България? Забравихте ли как 20 000 души крещяха неистово НАФТА, НАФТА на стадион НЕФТОХИМИК?! Това го няма сега на стадиона в квартал Лазур. Има я само сеирджийщината на бургазлии, безплатните бири и кебапчета, безплатните шалчета и тениски, безплатни екскурзии, на които има така или иначе 50 човека максимум хахаха. За сравнение, на нашите гостувания във В група този сезон има винаги минимум по 60-70 човека, бройка непосилна за феновете на черноморец.
ТОВА НЕ Е ЛЮБОВ ДРАГИ ЖУРНАЛИСТИ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ МАЗНИТЕ НА БАЛЪКОВ И СЪБЕВ, ЗАЩОТО ТЕ УБИХА НАШАТА ЛЮБОВ!!! ПРАТИХА НИ ВЪВ В ГРУПА, ОТКРАДНАХА НИ НАЙ-НАГЛО СТАДИОНА И ШКОЛАТА, сега тези деца печелят титли за черноморец, но всички до един печелиха допреди няколко месеца титли за Нефтохимик. И тези деца ще ги направите ''черноморци''. Жалко е за хора с реноме като вашето драги журналисти, да не знаете най-важното - ИСТОРИЯТА!!!
Но най-хубавото е, че това не ни уби, напротив, направи ни по-силни!
НИЕ СМЕ ПО-ВЕЛИКИ ОТ ТОЗИ УРОД, НАРЕЧЕН ''черноморец бургас'', защото дори нямат лиценз за истинското им име и емблема, които правата държи Дражев. Още едно доказателство, че това не е истинския Черноморец. Това е измислено 2годишно отборче, играещо с лиценза на Вихър Айтос и с 40те си фена, наркомани и пияници!
НЕ, благодаря, драги журналисти. Не искаме да подкрепяме тази измет.
САМО НЕФТОХИМИК, ДО ГРОБ!
Клубът е създаден през 62-ра година, играл е и с името Локомотив, има предостатъчно информация на фенския ни сайт, и интервюта с ветераните на клуба. Много ги е яд някои хора, че това е истина

Редно е и да се запитаме, как клуб с 50 процента общинска част открадна така нагло стадиона ни. Защо в момент на криза Събев харчи милиони левове за реклама и то с общински пари, и дали е правилно това, че ние феновете на НЕФТОХИМИК, които си плащаме данъците, по този начин непряко финансираме пошлата и смешна рекламна кампания на Събев.
С безплатни фен артикули и ядене не се гради ЛЮБОВ към един отбор. Има още куп други неудобни въпроси към г-н Събев и това как нагло и безпочливо лъже и маже, за да ни прати на тоя хал.
Съвсем отделен въпрос е за отношението на ВСИЧКИ медии, които забравиха НАФТАТА и сега се мазнят на балъкоф и компания. Забравихте ли на КОЙ отбор стадиона се пълнеше? на КОЙ отбор ходеха по 2000-3000 души на гостувания? (Мачовете във варна 96 и 97 година) Мача със Славия във Сливен? (5 000 души от Бургас по трибуните, всички в зелено!!!),
многобройните гостувания с по минимум 300-400 фена в София и всякакви краища на България? Забравихте ли как 20 000 души крещяха неистово НАФТА, НАФТА на стадион НЕФТОХИМИК?! Това го няма сега на стадиона в квартал Лазур. Има я само сеирджийщината на бургазлии, безплатните бири и кебапчета, безплатните шалчета и тениски, безплатни екскурзии, на които има така или иначе 50 човека максимум хахаха. За сравнение, на нашите гостувания във В група този сезон има винаги минимум по 60-70 човека, бройка непосилна за феновете на черноморец.
ТОВА НЕ Е ЛЮБОВ ДРАГИ ЖУРНАЛИСТИ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ МАЗНИТЕ НА БАЛЪКОВ И СЪБЕВ, ЗАЩОТО ТЕ УБИХА НАШАТА ЛЮБОВ!!! ПРАТИХА НИ ВЪВ В ГРУПА, ОТКРАДНАХА НИ НАЙ-НАГЛО СТАДИОНА И ШКОЛАТА, сега тези деца печелят титли за черноморец, но всички до един печелиха допреди няколко месеца титли за Нефтохимик. И тези деца ще ги направите ''черноморци''. Жалко е за хора с реноме като вашето драги журналисти, да не знаете най-важното - ИСТОРИЯТА!!!
Но най-хубавото е, че това не ни уби, напротив, направи ни по-силни!
НИЕ СМЕ ПО-ВЕЛИКИ ОТ ТОЗИ УРОД, НАРЕЧЕН ''черноморец бургас'', защото дори нямат лиценз за истинското им име и емблема, които правата държи Дражев. Още едно доказателство, че това не е истинския Черноморец. Това е измислено 2годишно отборче, играещо с лиценза на Вихър Айтос и с 40те си фена, наркомани и пияници!
НЕ, благодаря, драги журналисти. Не искаме да подкрепяме тази измет.
САМО НЕФТОХИМИК, ДО ГРОБ!
- ultra_nafta_svishtov
- Контакти:
А как бихте възприели исротията така: Левски се обединява със Славия, щото някой си прост субект с пари решил, че трябва да прави големи проекти. Взима стадиона на Левски, кръщава отбора ПФК "Славия 1914" АД, стадиона на Славия го прави на мол, взема 40-на деца от школата на Левски и ги праща в новия клуб, останалите ги праща на улицата, и т.н. А истинския Левски във В група. Честито!
- asenkolev
- Контакти:
Deliba6 написа:Ще си дам и аз мнението за бургаският футбол в момента, макар че ми е БХ!...
+1
Стига се делихте бе хора! То футбола го докара до там да искаме 10 отбора в А група, вие се делите! Балъков и Събев строят нещо хубаво, според информацията която имам!

Голфо е за нас, тройката за вас!!!
asenkolev написа:В света има два вида футболни отбори - Барселона и всички останали!
asenkolev написа:Deliba6 написа:Ще си дам и аз мнението за бургаският футбол в момента, макар че ми е БХ!...
+1
Стига се делихте бе хора! То футбола го докара до там да искаме 10 отбора в А група, вие се делите! Балъков и Събев строят нещо хубаво, според информацията която имам!
Млади господине, в този ред на мисли искам да те попитам, ти фен на пернишкия футбол ли си? Защо е тази емблема на Миньоро,като аватар.Определяш се, нали? Обичаш,нали? А имате и Металург,нали?
Хубавото в Бургас беше създадено преди 14 години.Какво по-хубаво прави балъкофф сега? Стадион ли строи, школа ли създава? Стадиона ,чужд! Школата ,чужда - при това шампионска ! Какво?Какво?Какво? А да, сетих се. Донесе германският порядък със себе си! донесе куп чужди футболисти със себе си! Пък те за благодарност подритват клубната фланелка на тренировки и се бият помежду си. Бобич - О.К. срещу 15000 евро/месец супер. Илия Груев - легенда на ....Нефтохимик!!!!Защо ли? Еми защото трябва да имат лице пред.....бургаският футбол. А къде е Черноморец тогава в цялата схема? Име, име и нищо повече.
Вчера имаше мач на "юношите " на двата отбора. НА трибуните - 3ма от феновете на ч-ц, срещу 50 от Нефтохимик.... на мач с предварително ясен резултат. Любов, се казва това!
Та сега приятелю, защо да да не се делим?
"Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.
https://www.facebook.com/photo.php?v=597275566961592
https://www.facebook.com/photo.php?v=597275566961592
Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”