Това е взето назаем мнение от форума на http://www.winner.bg. Много се изкефих, защото освен, че Дарик има най-сериозно присъствие, е обърнато внимание и на Боби Тренчев. Той заслужава това, защото има уникален талант да коментира футбол.
Мисля, че често е ставало на въпрос за качестовото на отразяване на футболни събития, но така и не видях подобна тема в този форум.
Наскоро получих задача от даскалицата да си избера телевизионно предаване, което да следя за кратък период от време и да кажа къде са грешките на водещият/та, и дали има добра езикова култура. Спрях се на преките предавания на мачовете от нашата "А" група. Това, което имам като впечатления - не са никак лоши, но основните грешки са честото повтаряне на едни и същи думи (беден речник откъм синоними) и говоренето на местен диалект от страна на коментатора, и най-вече гостите в студиото.
За мен нивото в България е посредствено. Като добър пример за журналисти, отразяващи преки предавания на мачове мога да дам Боби Борисов, Ивайло Даскалов, Борис Касабов; Ники, Томето, Боби Тренчев и Иво Йовчев от Дарик.
Иначе има и много други добри журналисти, занимаващи се с футбол и не само, но има и такива, които освен, че са без необходимото образование и съответна култура за дадения спорт, пускат само спекулации (най-често умишлени) и дразнят с простотията си.
Боби Тренчев
Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Боби Тренчев
То е лесно да коментираш отборите от челото, браво Боби ти си страхотен, мачовете от дъното на таблицата ги предаваш доста вълнуващо. То не е само дар слово, трябва и познаване на материята.
Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”