искам да подкрепя един наш колега и същевремменно да го поздравя за смелостта, че заради всички нас е готов на какви ли не саможертви за благото и потребителите на целия форум!
Преди два дни потребителят dreben23 беше жестоко наказан с едномесечен бан, за да не може да ползва форума в пълната му функционалност, а лошите ги е страх от това да не им вгорчава допълнително живота, а единственото, което настояваше в последната една година и ще настоява и когато се върне, те да се държат възпитано като нормални и зрели хора дори когато се налага да се нахрани друг някой, това да става по правилата на форума, за да не му се налага друг път да ги нарушава и той и когато се провежда дадена игра, всяка от тях да бъде съблюдавана и от съответното по ранг длъжностно лице, за да се следи играят ли по правилата участниците в тези игри, провеждащи се в рамките на този форум.
Искам да подчертая, че въпреки несправедливото му наложено наказание, той не желае по никакъв начин да му се маха, защото е нарушил правилата на форума и ще си изтърпи "присъдата" без никакви възражения, но го е подразнил фактът, че другите, които са си позволявали да обиждат, да се подиграват на потребители като него, би следвало и е редно също да си понесат заслуженото наказание, не да карат едно "мамино детенце" да търси правата си по космически начини!
Уважаеми съфорумци, искам да поздравя този наш смел колега, който се е осмелил да изпрати следното писмо до екипа на гонгбг в търсене на всеобща справедливост- сега и за в бъдеще!
Прилагаме писмото и тук , за да няма изненадани:
Уважаваеми Господа от гонг.бг,
Пише ви един верен привърженик на ЦСКА София с АД или без, не знам вече и реших да се обърна директно към вас и по-конкретно към главния ви редактор на сайта и понеже нямам и най-малка представа кой се занимава с форума и кой само със сайта ме интересува следното:
Докога вашите подопечени назначени или не служители ще си позволяват да наказват потребители във форума, които се опитват да защитават някакво всеобщо право или благо и в полза на всички други потребители и да бранят отбора или отборите на сърцето си (моите са доста) по един цивилизован начин и да понасят какви ли не обиди и подигравки по свой адрес, включително и за неща от личния им живот, които не касаят по никакъв начин нито един друг потребител във вашия форум, а хора, които системно обиждат, ругаят по потребители или отбори и си позволяват волности продължават да се ползват с протекциите на този или онзи модератор или администратор и действително откакто аз съм член на този форум (ами някъде през далечната 2009-та година доколкото си спомням се регистрирах) винаги ми е правил впечатление този прецедент, а след като вече и аз съм пряко засегнат и след собствено проучване установих, че за определения ден и час само на моя милост е наложено такова наказание, затова питам: Кога някой от длъжностните лица в този форум ще благоволи да накаже и другата "творческата" страна, защото тези своеволия не може все така да продължават до безкрайност и когато някой опита да си потърси правата, не знае и към кого да се обърне, защото "номерът" на еди кой си неизвестен за всички администратор не отговаря и няма как да си ги потърсим тези права. На всичко отгоре, когато биват налагани наказанията на потребителите, не им се дават и най-малките обяснения кога и какво "злодеяние" са направили. Това ми звучи като да обвинят някого в престъпление и да го линчуват на улицата, без дори да мине и някакво съдебно производство в качеството си на обвиняем. Това е меко казано крайно несериозно, което се прави в рамките на този форум. В качеството ви на главни редактори смятам, че отговорността за това, което правят определени ваши работници или не знам как да ги нарека, е ваша и моля ви, вземете някакво отношение и не излизайте с този номер, че форумът е отделна структурна единица, закрепена единствено към вашия сайт, който е страхотен между дрогото и ви поздравявам лично за добрата работа, която вършите за всички нас потребители, за да получаваме качествена и навременна информация свързана с българския и световен спорт! Сайтът е просто безупречен, но е крайно време да се направи и нещо по въпроса с форума, а единствените, които имате тези права, а според мен и задължения, сте вие, Господа и никой друг! Моля ви най-цивилизовано и възпитано, оправете го този форум най-накрая, за да може нормалните потребители да се чувстват приятно докато пребивават в него и да не трябва да се занимават повече с ненормалните и на всичко отгоре да трябва само те да търпят цялата строгост на "закона" с подобни наказания, независимо че продължават да се гаврят с тях някакви двадесет-двадесет и нещо луничави все още подрастващи, облечени с малко власт, представящи се на всичко отгоре и за четиридесетгодишни с "величествени" трудови характеристики и способности, а останалите - учители, доктори и какви ли не още ежедневно са обект на подигравки от същите тези властимащи потребители, модератори или администратори. Ако не ви затруднявам особено, моля ви бъдете така любезни и оправете веднъж завинаги нещата в този форум, защото някой път нещата може да ескалират дори до ниво на саморазправа между потребителите. Чувствайте се предупредени, тъй като припирните там вътре понякога минават всякакви граници понякога и се ангажирах лично да се опитаме заедно с вас да променим тези неща.
Просто е недопустимо такова поведение и не може да се търпи до безкрайност- вече втори път им позволявам да ме наказват несправедливо, трети се надявам да няма! Трябва да призная, че в интерес на истината аз също бях провокиран и не им останах изобщо длъжник на такива хора, но след като не могат да понесат истината, те разкарват и си решават проблемите все едно си приготвят вкусен аламинут. Не може така, Господа, щом ще се наказва едната страна, редно е да има същите наказания и за другата, а тук това е извънредна рядкост. Ако престъпник влезе в дома на чужд човек с цел грабеж има ли право собственикът да му "свети маслото", без да носи и той наказателна отговорност?
Желая успех на вас и целия ви екип в по-нататъшното развитието на сайта и форума на гонг.бг! Ако вие не сте в състояние да вземете съответните мерки, не виждам към кого другиго да адресирам настоящото писмо. Може би към администратора на форума, с когото не мога да се свържа? Накрая ще ви поясня, че аз лично се нагърбих със задачата да се опитаме заедно с вас щом е необходимо да попроменим нещата и затова се и осмелявам да ви пиша. Дали ще ми се присмеете или не, това вече си е ваша работа и понеже търпях какви ли не подигравки и продължавам да ги търпя там, че съм мамино детенце и не знам си какво, мама ме научи първо да си търся и защитавам правата докрай, дори да е наложително да се поизложа малко, но такива несправедливости лично мен ме дразнят навсякъде, а и има множество други потърпевши потребители и е редно все някога някой да вземе и отношение по въпроса, иначе ще се случва едно и също до безкрайност. Познавам много приятели, които са принудени да не посещават повече форума, само и само да не им се налага да се занимават с такива "свободолюбиви", безцереммонни и безкомпромисни особи! Ако не заради мен, моля ви оправете този форум поне заради тях.. Иначе след време ще го напуснат всички по-нормални и здравомислещи хора и ще си останат само лумпенизираните ултраси, модератори, администратори и изкукуригали малки и големи потребители и др., които едва ли не са си въобразили, че светът е или само син, или само червен или с някакъв друг цвят. Само че аз ще им кажа, че в цветовата гама има хиляди други цветове и "монохронността", която долавям в техните неадекватни действия и несправедливи в много от случаите наказания, дразни фотографския ми поглед. Благодаря за вниманието!
По принцип съм чувал слуховете в "медийното" пространство, че общото между сайта ви и форума сме само ние потребителите и врабчетата, но пък защо да не попитаме както се казва?
Нека всички се обединим и подкрепим нашия колега и да поискаме справедливост!