Много сте прав за това, че в родния футбол започна разместване на пластовете. То обаче започна не от днес, а от вечерта след като "Лудогорец" спечели историческия си дубъл. Без да претендирам, че съм сред специалистите и наблщдателите на първенството ни още на следващия ден публикувах в блога си текста "Трус от шеста степен по скалата на... „Лудогорец”", препратка към който давам тук: http://marto1602.blogspot.com/2012/05/blog-post_24.html , в който изказвам скромното си мнение по темата с разместваето на пластовете. Макър и да нямаше индикации за намеренията /поне официални такива/ на Ганчев да влезе в ЦСК, още от години се знаеше каква е клубната пристрастност на бизнесмена, и че рано или късно той ще се ориентира към брак с червените. Ето защо ако се придържам към терминологията, след труса следва афтършок, именно като такъв смятам днешната новина за структурните промени в червения тим. Още повече че веднага след края на първенството се появиха информации, че Ганчев иска да даде най-добрите си играчи от Ловеч на ЦСКА. Ще кажа само, че ако от Ловеч съумеят да запазят изграденото като база и структури, дори и да играят само с местни кадри, пак биха могли да постигат добри резултати. Нищо не се знае, но може пък да поемат по пътя на "Атлетик" Билбао, колкото и сравнението да е малко не на място според някои. Важното е това разместване на пластовете най-накрая да доведе до конкуренция между различни концепции за развитието на футболните отбори у нас, а не да се продължава с безсмислените боричкания на дребно,купуването на съдии,разприте за влияние,допингирането на игачи или каквото още се сетите. Както много пъти сте казвал, футнолът трябва освен игра да е и маркетингов продукт. Очевидно е, че поне към момента нашият футбол не е такъв. За да стане обаче според мен е необходима появата на точно такава конкуренция на модели. Дали някой отбор ще разчита на местна продукция,чужденци или нещо средно между двете няма значение. Важното е доброто му управление и поставянето на ясни и най-важното дългосрочни цели. Ако и този път това не се случи, тогава по-добре футболът ни да мине на аматьорско ниво, и всичко да започне да се гради наново. Веднага бързам да кажа, че не съм нито от "Лудогорец", нито от "Литекс" или "ЦСКА", а размислите ми са породени единствено от случилото се през последните дни.
С уважение М.Иванов
един разумен левскар