GONG.BG - мнения и препоръки

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: GONG.BG - мнения и препоръки

Мнениеот Кашчей » 06 фев 2012 22:48

stenly написа:
ehh написа:Стенли, и все пак е редно да се подписвате под статиите. Съгласи се.

Ето ги, който иска да се упражнява върху редакторите, и без това не виждам нито едно положително мнение в този форум. Ако е за хулене и обиди, винаги сме първи:
http://gong.bg/static.php?content_id=1

Не става дума за това, да знаем кои са в редакционният екип, а за това кой е написал даден материал.Нека оставим анонимното писане на по-жълтите медии.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 07 фев 2012 10:37

Кашчей написа:
stenly написа:
ehh написа:Стенли, и все пак е редно да се подписвате под статиите. Съгласи се.

Ето ги, който иска да се упражнява върху редакторите, и без това не виждам нито едно положително мнение в този форум. Ако е за хулене и обиди, винаги сме първи:
http://gong.bg/static.php?content_id=1

Не става дума за това, да знаем кои са в редакционният екип, а за това кой е написал даден материал.Нека оставим анонимното писане на по-жълтите медии.

Напротив, все повече се убеждавам, че заяждането на дребно, много повече разведрява деня на хората, отколкото търсенето на нещо градивно. Жалко е! Хайде да опитаме нещо ново. Намерете един текст днес, който сте прочели с кеф и сте решили да го споделите с нас :)
Модераторите не са ви враг!

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 07 фев 2012 12:34

Стенли, стига си отклонявал/а темата. Кажи, защо не се подписвате под статиите.
От какво се притеснявате? Нали не вършите нищо срамно? Напротив, даже вършите публична работа, имате много фенове... ако някой тук ви критикува за нещо, то е за подобряване качеството на самия сайт.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 07 фев 2012 13:30

ehh написа:Стенли, стига си отклонявал/а темата. Кажи, защо не се подписвате под статиите.
От какво се притеснявате? Нали не вършите нищо срамно? Напротив, даже вършите публична работа, имате много фенове... ако някой тук ви критикува за нещо, то е за подобряване качеството на самия сайт.

Смяташ, че нещата не са свързани ли? Ако се притеснявахме от нещо, както и останалите ми колеги, може би този форум изобщо нямаше да съществува. Или нямаше изобщо да имам отношение по въпросите, които се поставят тук. Подписването на преводни материали или такива, които са плод на общи усилия, е проява на липса на добър вкус. Личните мнения, както и авторските новини, и текстове си имат имена! Предполагам си забелязал. В повечето случаи моята работа е редакторска, рядко - творческа, за да сложа името си. При писането на книги, например, е важен авторът, а не преводачът на изданието. Или пък редакторът.
Ако някой тук ни критикува за нещо, то е добре дошло. Както виждаш отделям достатъчно време (от свободното си време), за да обясня или уточня, особено ако не се съгласявам с изказванията ви. ОБАЧЕ! Кажи ми ти, моля те, как трябва да се чувстваме, когато видим обиди или обвинения, в които пише, че в заглавието "... Бербатов не игра срещу Челси" има нюанс, или с него настройваме феновете. Та, само след няколко часа ще видиш материали в сайта точно от "Театъра на мечтите".

Потребителски аватар
sixtynine
Контакти:

Мнениеот sixtynine » 07 фев 2012 13:42

От един час се мъдри един готин надпис на сайта:

Скъса са дига на Марица при Генералово, хората в района не са застрашени.

Ако може да СА едитне :lol:
Изображение

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 07 фев 2012 13:47

sixtynine написа:От един час се мъдри един готин надпис на сайта:

Скъса са дига на Марица при Генералово, хората в района не са застрашени.

Ако може да СА едитне :lol:

Нещо не схващам :?
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 07 фев 2012 19:33

stenly написа:Подписването на преводни материали или такива, които са плод на общи усилия, е проява на липса на добър вкус.

А добър вкус ли е да преведеш материал от чуждата преса и да сложиш за заглавие с "цитат" на човек, който всъщност никога не е изричал подобни думи?! Става въпрос за тази статия http://levski.gong.bg/view_article.php? ... _id=250883 , която до днес беше със заглавието " Диара: аз в Левски?, никакъв шанс!" След днешните информации е ясно, че на въпросния редактор му е станало лееко неудобно и на 4-дневната новина, реши днес да промени свободните си съчинения в заглавието. Но няма проблем де, той си е останал покрит зад анонимноста ;)
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

decer
Контакти:

Мнениеот decer » 07 фев 2012 20:57

stenly написа:....
Здравей, явно пак трябва да коментираме заглавие.
Приятелю, след като в Манчестър Юнайтед има българин, ние сме абсолютно задължени да следим неговите действия или бездействия. Извинявай, че не е играл, вината не е на редактора, писал статията. Обръщаш гнева си към към грешния човек. Сър Алекс Фъргюсън има пълната власт в отбора, а не редактора ни!!! Не виждам нищо негативно в заглавието, освен констатиран факт!
Каквото и да напиша за статията, няма да те убедя в моето мнение. Но все пак ще се опитам да те накарам, да погледнеш пак втората дузпа за Юнайтед, и после пак да напишеш мнението си тук. Може след 24 часа да си премислил.

Ок може би бях малко остър но се издразних че всяка статия за Юнайтед се акцентира върху това че Бербатов не играл.Това ли е най важното в в новините за този отбор?Преди време имаше статия със заглавие нещо от сорта "Бербатов пак на пейката.." и така всеки път ;) .А относно "спорната" втора дузпа ще те помоля да си припомниш дузпата с която Челси би Юнайтед преди година

http://www.vbox7.com/play:165c526d&start=181

Да ти изглежда познато 8-) .Но тогава всичко беше ок ;) .Всичко е въпрос на гледна точка или пък съдбата си връща 8-) .

А за подписването на статиите вие си решавате но според мен е добре да се прави.Но когато става въпрос за превод тогава цитирайте съответната чужда медия но без допълнения под линия.А и друго ми се иска да споделя.Нужно ли е всичко което се напише за някой Бг-футболист по разни знайни и незнайни сайтове(доста от тях жълти) да бъде веднага превеждано.Че то утре и аз мога да си направя сайт и да почна да пиша разни свободни съченения това означава ли че ще почнете да ме цитирате :) .

Както и да е пак си оставате любимата ми спортна медия макар че понякога се дразня от разни работи 8-) .

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 08 фев 2012 14:08

BLUE CHAMPIONS написа:
stenly написа:Подписването на преводни материали или такива, които са плод на общи усилия, е проява на липса на добър вкус.

А добър вкус ли е да преведеш материал от чуждата преса и да сложиш за заглавие с "цитат" на човек, който всъщност никога не е изричал подобни думи?! Става въпрос за тази статия http://levski.gong.bg/view_article.php? ... _id=250883 , която до днес беше със заглавието " Диара: аз в Левски?, никакъв шанс!" След днешните информации е ясно, че на въпросния редактор му е станало лееко неудобно и на 4-дневната новина, реши днес да промени свободните си съчинения в заглавието. Но няма проблем де, той си е останал покрит зад анонимноста ;)

Мисля, че си в грешка. Ти говориш за тази статия, която е съвсем различна от посочената от теб: http://gong.bg/view_article.php?article_id=250737

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”