GONG.BG - мнения и препоръки

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Re: GONG.BG - мнения и препоръки

Мнениеот stenly » 05 фев 2012 17:40

Кашчей написа:Когато се пише в официална медия не би трябвало да се използват жаргонни изрази, независимо от тяхното приложение във всекидневния език на улицата.Особено, когато медията има претенция да е номер 1 сред определена група медии в страната.

Точно в това се различват нашите мнения. Аз смятам, това е лично мое мнение, че има много цвят в българския език и ако се лишим от жаргона, медиите ще загубят, както и читателите, слушателите и зрителите. Пусни си НОВИНИТЕ, дори по Канал 1, можеш да чуеш подобни изрази. Те са част от нашето ежедневие и не можем да избягаме от тях.
Модераторите не са ви враг!

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Re: Neterra-Darik-Gong-Samokov

Мнениеот stenly » 05 фев 2012 17:45

Foreigner, това е въпрос към техническия отдел, към който ще прапратим мнението ти.
Разбира се, опитваме се да поправим всичко, което по възможностите, обсъждат се и подобни теми, затова ти благодарим за мнението.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 фев 2012 17:49

stenly написа:
Кашчей написа:
ЦСКА вдигна гарда след победа над швейцарци

Писалият това заглавие дали знае какво е гард?А би ли ни показал как се вдига?

Кашчей, прекалено буквално си се хванал за заглавието. Не знам защо го поставяш като въпрос, при положение, че добре знаеш, че изразът няма нищо общо с бокса, въпреки че е взаимстван от там.
В случая "вдигам гарда" се използва в смисъла на "вдигам самочувствието". Мисля, че се разбира достатъчно добре, дори не е нужно да се обяснява допълнително.

Вече питах, но не пречи да повторя:
Ако ЦСКА загуби следващият си мач, ще има ли материал със заглавие :ЦСКА смъкна гарда след мача с...?

Що за вдигнато самочувствие, когато не знаеш с какъв състав ще играеш в първият мач от пролетния полусезон?!?По-добре ще е да не слагате гръмки и неуместни заглавия на материалите си.Ако не ви харесват критиките-просто премахни този раздел от форума!Досега Томислав и Николай са доказали, че форумът им е през.. бариерата, та няма нужда от такъв раздел.
При вас обратната връзка е точно толкова активна, колкото надграждането в ЦСКА!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 фев 2012 17:55

stenly написа:
Кашчей написа:Когато се пише в официална медия не би трябвало да се използват жаргонни изрази, независимо от тяхното приложение във всекидневния език на улицата.Особено, когато медията има претенция да е номер 1 сред определена група медии в страната.

Точно в това се различват нашите мнения. Аз смятам, това е лично мое мнение, че има много цвят в българския език и ако се лишим от жаргона, медиите ще загубят, както и читателите, слушателите и зрителите. Пусни си НОВИНИТЕ, дори по Канал 1, можеш да чуеш подобни изрази. Те са част от нашето ежедневие и не можем да избягаме от тях.

Стенли, слушала ли си Спорт и музика по БНР?
Няма да е лошо да се доближите малко до тях.А аз, колкото и да ти е странно, отпреди Нова година не слушам полюциите на томислав, вальо, ники и Стефчо.. и се чувствам отлично!Форумът е друга бира!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 05 фев 2012 18:49

Кашчей написа:
stenly написа:

Стенли, слушала ли си Спорт и музика по БНР?
Няма да е лошо да се доближите малко до тях.А аз, колкото и да ти е странно, отпреди Нова година не слушам полюциите на томислав, вальо, ники и Стефчо.. и се чувствам отлично!Форумът е друга бира!

Тогава изобщо не виждам причина да продължаваме да спорим. Единственото, за което страдам, е "Милион и едно желания". Това в кръга на шегата, ако все още не си загубил чувството си за хумор. ;D
ПП. Дописвам този ред, за да уточня, че според мен не бива да търсиш под вола теле, не само в изказването ми, но и в заглавията ;)

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 05 фев 2012 19:12

Foreigner написа:
ehh написа:Обърни се по-добре към фирмата, която "прави" сайта на Гонг. От екипа на Томислав Русев едва ли ще могат да ти отговорят компетентно.

Благодаря за отговора.
Не знам коя фирма прави сайта, а и не е толкова важно. Коя да е фирма предлага оферти - на еди какъв си сървър, еди къде си, с еди какъв капацитет и т.н. и клиентът (в случая гонг) избира... по принцип най-евтиното.

Ето я фирмата http://tara-soft.net/
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

decer
Контакти:

Мнениеот decer » 05 фев 2012 21:08

Господа и дами от gong.bg за пореден път ви призовавам подписвайте статиите си които пуската в сайта за да знам кого да "благослявам" след поредната изцепка. :evil: .Или ви е срам от това което сте написали или е по-лесно отговорноста да е обща :roll: .Конкретно говоря за поредната статия касаеща мач на Манчестер Юнайтед
"Дузпаджийски хикс за Юнайтед, Бербатов не игра срещу Челси"
Защо във всяка статия за Юнайтед водещото е че Бербатов не бил играл :roll: .Ами все пак това не зависи от него.Хайде спрете с този негативизъм спрямо най-добрия Български футболист в момента :twisted: .А и от конкретната статия лъха на фенски изказвания на журналиста койта я е писал против Man Utd :evil: .Според него излиза че видиш ли съдията е причината за равния резултат и "горките" Челси са заслужавали да победят :evil: .Ай сиктир дето се вика.Журналиста трябва да е безпристрастен и само да съобщава информацията е не да показва лично мнение.Или май не е така при вашия екип ;)

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 06 фев 2012 10:02

decer написа:"Дузпаджийски хикс за Юнайтед, Бербатов не игра срещу Челси"
Защо във всяка статия за Юнайтед водещото е че Бербатов не бил играл :roll: .Ами все пак това не зависи от него.Хайде спрете с този негативизъм спрямо най-добрия Български футболист в момента :twisted: .А и от конкретната статия лъха на фенски изказвания на журналиста койта я е писал против Man Utd :evil: .Според него излиза че видиш ли съдията е причината за равния резултат и "горките" Челси са заслужавали да победят :evil: .Ай сиктир дето се вика.Журналиста трябва да е безпристрастен и само да съобщава информацията е не да показва лично мнение.Или май не е така при вашия екип ;)

Здравей, явно пак трябва да коментираме заглавие.
Приятелю, след като в Манчестър Юнайтед има българин, ние сме абсолютно задължени да следим неговите действия или бездействия. Извинявай, че не е играл, вината не е на редактора, писал статията. Обръщаш гнева си към към грешния човек. Сър Алекс Фъргюсън има пълната власт в отбора, а не редактора ни!!! Не виждам нищо негативно в заглавието, освен констатиран факт!
Каквото и да напиша за статията, няма да те убедя в моето мнение. Но все пак ще се опитам да те накарам, да погледнеш пак втората дузпа за Юнайтед, и после пак да напишеш мнението си тук. Може след 24 часа да си премислил.

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 06 фев 2012 19:43

Стенли, и все пак е редно да се подписвате под статиите. Съгласи се.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 06 фев 2012 22:36

ehh написа:Стенли, и все пак е редно да се подписвате под статиите. Съгласи се.

Ето ги, който иска да се упражнява върху редакторите, и без това не виждам нито едно положително мнение в този форум. Ако е за хулене и обиди, винаги сме първи:
http://gong.bg/static.php?content_id=1

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”