Виновни ли са журналистите за боя в дербито

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Виновни ли са журналистите за боя в дербито

Мнениеот milan199440barca » 04 мар 2011 21:21

Миналата седмица Левски загуби на собствения си стадион „Георги Аспарухов” от ЦСКА. Случи се най-естественото нещо в спорта. Срещнаха се два равностойни по сила (или слабост) отбора и единият победи. Червените вкараха четири гола и стоплиха сърцата на своите привърженици. Поне на онези пред телевизорите, които проследиха пълните 90 минути на срещата. Защото червените фенове, справедливо или не, бяха изгонени от стадиона през второто полувреме. Дербито не предложи нищо ново: блъскане, ритане на посоки, груби нарушения и изгонени футболисти. Футбол нямаше, а сектор „Г” липсваше. Може би единственото ново беше водометката, която беше готова да се включи във войната между сини и червени. Тази война, която през годините беше доразпалена и от българската журналистика.

Мотивирах се да пусна тази тема след като прочетох коментар на Николай Александров със заглавие „ЦСКА е в транзитна зона”. Текстът съдържа, поне според мен, обидни квалификации като „РОГАТИТЕ” и „УМЪРЛУШЕНАТА СИНЯ ХИЕНА”. Аз съм фен на Левски от 20 години. Нямам рога, поне жена ми така ме уверява, и не съм хиена. Приемам фен на ЦСКА да ме нарече „Говедо”, но не и журналист от национална медия.
Става ми срамно да гледам как сектор „Б” мята седалки на Армията. Пак така ми е криво да слушам как екснационален треньор говори за „ГОВЕЖДИ СТАДИОН”. Някои хора трябва да осъзнаят, че онова, което е позволено на един обикновен фен не е позволено на един журналист или спортист. Това не е лична нападка срещу Николай Александров, а призив към работещите в масмедийте. Ако обичате спрете да разлайвате кучетата. Вярно че новините са по интересни с един кървав конфликт, мушнат между похожденията на Берлускони, но оправдава ли високият рейтинг жертвите, ако има такива?

Голямото дерби все повече ми заприличва на провинциален мач от Албания, Грузия или... изберете сами. Малобройна публика, липсващи спортни фигури, огньове и павета. За да се промени тази жалка картина трябват усилия. Както на феновете, така и на журналистите. Последният хубав мач между Левски и ЦСКА, който си спомням беше онзи от 1998 година. Не заради голямата победа на Левски и купата, а заради онези 50 000 по трибуните на ст. „В. Левски”.

Споделете вашето мнение за спортните журналисти в България. Имат ли вина за ескалацията на напрежението по стадионите? Те ли превърнаха мачове като Левски-ЦСКА, Литекс-Левски и Ботев(Пд)-Локомотив(Пд) в „кървави дербита”? Ще стане ли радостта от победата по-голяма, ако наречеш противника „РОГАТ” в материала си? Кое е последното дерби, което помните с хубави чувства?
Ще завърша с думите на един бивш преподавател в НАТФИЗ „Кр. Сарафов” (дано не е водил лекции на г-н Александров), които характеризират най-точно ситуацията в България – ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ!
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Потребителски аватар
jeliotr
Контакти:

Re: Виновни ли са журналистите за боя в дербито

Мнениеот jeliotr » 04 мар 2011 21:33

Има журналсти само затова чакат да им се гледат предаването, четат в сайтовете.Най лошо впечетление ми направи журналиста Г.А който по една телевизия каза да се вдига бунт.
Мразя журналиста Г.А.

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Re: Виновни ли са журналистите за боя в дербито

Мнениеот rocknrolla » 04 мар 2011 22:14

Да,ГА специално постоянно насажда омраза,пише много лъжи,непрестанно хули Гунди и в най-скоро време няма да се учудя ако го натупат някъде.
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”