Ненавиждам дори намека за заплаха към журналист

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
cooldoctor
Контакти:

Ненавиждам дори намека за заплаха към журналист

Мнениеот cooldoctor » 28 фев 2011 18:41

Просто съм отвратен от хора, които си позволяват във виртуалното пространство да заплашват журналисти, както случая днес. Реакцията на Томито в ефира беше адекватна. Никога не деля журналистите по клубната им принадлежност. И никой не трябва да го прави!!! Абе хора трябва да бъдем, трябва да се уважаваме. Една шепа народ сме в тази бедна държава, какво толкова делим? А футболът е само спорт! Велик спорт! Всеки се ражда някакъв. Все едно някой сега да ме обвини, че съм се родил цесекар. Ами нелепо е. Хората се оценяват по умствения багаж. Слушам Дарик от самото начало. На 31 години съм. Слушам ги, защото са адекватни, изразяват мнения, търсят истината и винаги са заемали страната на нормалните и качествени български граждани! Винаги съм се възхищавал на хора като Томислав, Вальо, Ники и всички останали от екипа. Без тяхното отразяване на събитията, събитията просто нямаше да бъдат такива. Спортът щеше да бъде само гледане на живо или прочитане на крайните резултати в даден сайт.

А колкото до неволята в даден клуб, най-малко вина имат журналистите и някои лумпени в червено или друг цвят трябва да го проумеят. Като не им харесва дадена позиция, просто да си сменят честотата на предавателя. С Гонг съм бил и ще бъда, за да бъда информиран. Защото информацията е един от най-важните ресурси в днешно време. Журналистите жертват много за нас, затова ние винаги трябва да сме с тях. Независимо какви сме - сини, червени, зелени и сие.

Дано скоро да има и спортна телевизия Гонг. Предполагам за това трябват много ресурси, но ...нека да си го пожелаем.
И последно към екипа - заредете се с още по-голям ентусиазъм, енергия и мотивация и не взимайте на сериозно провокацията на някоя бедна душица, нещастна от собствената си съдба. УСПЕХИ!!!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Ненавиждам дори намека за заплаха към журналист

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 28 фев 2011 19:04

За много неща си прав и съм съгласен с теб. :) Но какво би казал за "журналисти", които със своите откровено провокативни статии или коментари просто насъскват феновете, особено по-малко интелигентните и образованите, едни срещу други? Какво би казал за "журналисти", които за да продадат своята "продукция", тиражират полуистини или откровени лъжи? Колко т.н. "журналисти" са осъдени във България, защото са си позволили да оклеветят някого, злоупотребявайки безнаказано със свободата на словото, превръщайки я в слободия? ;) Понякога съвсем сериозно се замислям, кое е за предпочитане: свободата на медиите сега и недоразумения като Г.А. или цензурата по времето на Тато и велики журналисти като Мичмана.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
cooldoctor
Контакти:

Мнениеот cooldoctor » 28 фев 2011 19:22

Captain Stottlemeyer написа:За много неща си прав и съм съгласен с теб. :) Но какво би казал за "журналисти", които със своите откровено провокативни статии или коментари просто насъскват феновете, особено по-малко интелигентните и образованите, едни срещу други? Какво би казал за "журналисти", които за да продадат своята "продукция", тиражират полуистини или откровени лъжи? Колко т.н. "журналисти" са осъдени във България, защото са си позволили да оклеветят някого, злоупотребявайки безнаказано със свободата на словото, превръщайки я в слободия? ;) Понякога съвсем сериозно се замислям, кое е за предпочитане: свободата на медиите сега и недоразумения като Г.А. или цензурата по времето на Тато и велики журналисти като Мичмана.

И ти си прав. Има особено един спортен сайт, няма да му цитирам името, за да не му правя реклама. Там 80 % е провокация и 20 % нормална журналистика. Но не съм компетентен да кажа нещо специално по въпроса. Личното ми мнение е, че подобни сайтове и псевдо журналистите в тях, трябва да останат без работа до живот. Отварям ги, за да видя каква невероятна сензация са лепнали, като коментарите под всяка новина са закани, клетви, обиди и разбирам веднага, че няма какво да си губя времето повече. Обаче някои хора се надъхват точно от такива неща и омразата цари в нови измерения.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 фев 2011 19:26

Ами аз говорих в моето предаване тази неделя за това, някой въобще взима ли ги тези насериозно? Те са срам за гилдията....

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”