Златомир Загорчич поема Литекс, Кишишев помощник

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
PFC Litex

Златомир Загорчич поема Литекс, Кишишев помощник

Мнениеот PFC Litex » 27 май 2013 12:13

Златомир Загорчич ще замени Христо Стоичков на поста старши треньор на Литекс.

Тези дни в Ловеч се е състояла среща между спортно-техническия директор на ловчанлии Стойчо Стоилов и финансовия директор на тима Величко Дихонов от една страна, и Златомир Загорчич от друга. Тема на разговора е било предложение към бившия сръбски играч на „оранжевите” да поеме състава от сезон 2013/14.

По непотвърдена информация, заплатата на 41-годишния ексзащитник от шампионския тим през 1999 г. ще бъде 5000 евро. За помощник на Загорчич са гласени германски специалист и Радостин Кишишев, който след края на кариерата си бе в ръководството на Черноморец. Целта пред сърбина и щаба му ще бъде да внесат респект в съблекалнята и да мотивират младите играчи на отбора да дават максимума от възможностите си. За треньорския екип ще има и специални бонуси, ако Литекс се класира за евротурнирите.

Ръководителите на четирикратните шампиони са се спрели на кандидатурата на Загорчич, тъй като той е бивш футболист на състава, познава манталитета на играчите в България и обстановката в Ловеч. Треньорският опит на Заги е като наставник на сръбския Войводина от 2012 година.

За Христо Стоичков се говореше, че може да напусне клуба и по всичко личи, че това ще стане само година след заставането му начело на ловчанлии. Легендата има варианти за работа като треньор в чуждестранни тимове.

Литекс завърши този сезон като 5-ти в първенството и не успя за втора поредна година да се класира за евротурнирите. В състава обаче бяха наложени множество млади и талантливи имена, към които има запитване от различни отбори от България и чужбина.

Източник: football24.bg

Тази новина ми харесва и дано всичко това се случи.
Изображение

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Re: Златомир Загорчич поема Литекс, Кишишев помощник

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 27 май 2013 12:14

Започват се слуховете и провокациите . За Кишишев не ми се вярва , но нека да излезе официално становище ;)

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 27 май 2013 12:21

Едно интервю със Заги от 22 септември 2012
Има ли вариант да поемете някой ден Литекс?
- Много ми се иска, защото, както вече казах, много обичам този отбор. Литекс и аз си да­дохме взаимно много и той е не­делима част от живота ми. Но нали се сещате - първо някой трябва да ми се обади, да ме по­кани, а и Литекс в момента си има треньор - Христо Стоич­ков. Това е най-голямото име в българския футбол. Повече няма какво да кажа. Видях, че го спря­гат за президент на ЦСКА, дори и в сръбските вестници се писа за това, но дали ще стане - вре­мето ще покаже.

Какво ще направите, ако Гриша Ганчев ви се обади и ви покани да застанете начело на Литекс?
- Дано да ми се обади. Няма как да му откажа. Готов съм за подобно предизвикателство, но на този етап това са само пожелания - няма нищо реално.
http://www.novsport.com/news298461_1020.html
Изображение

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 27 май 2013 12:22

Може и да стане.Не съм запознат с треньорските качества на Загорчич.Знам само, че за кратко беше във Войводина мисля че в началото на първенството,но го освободиха.В крайна сметка отборът им завърши 3-ти след Партизан и Звезда.
Ако поеме отбора се надявам да продължи да налага млади играчи от школата както Христо Стоичков.
Колкото до Стоичков май се готви за президентския пост в БФС.Тези постоянни атаки срещу Боби Михайлов не са случайни.Ще видим какво ще стане и там.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 27 май 2013 12:23

Заги когато беше освободен от Войводина бяха на първо място в класирането, но са имали разногласия с президента
Изображение

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 27 май 2013 12:28

Добро решение ще е .Да налага Никола Колев,Славчев и т.н и дано вземе някои талантливи сърби и разбира се махне смешниците Ванжер и Жуниор и ЛИТЕКС ще си е много симпатичен и следващият сезон
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 27 май 2013 12:28

Силно ме съмнява това да стане.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 27 май 2013 12:30

shotgun blues написа:Добро решение ще е .Да налага Никола Колев,Славчев и т.н и дано вземе някои талантливи сърби и разбира се махне смешниците Ванжер и Жуниор и ЛИТЕКС ще си е много симпатичен и следващият сезон

Ти за Литекс не мисли, върви си се радвай на титлите на Лудогорец и Берое, Литекс няма нужда от фенове бояджии.
Изображение

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 27 май 2013 12:31

PFC Litex написа:
shotgun blues написа:Добро решение ще е .Да налага Никола Колев,Славчев и т.н и дано вземе някои талантливи сърби и разбира се махне смешниците Ванжер и Жуниор и ЛИТЕКС ще си е много симпатичен и следващият сезон

Ти за Литекс не мисли, върви си се радвай на титлите на Лудогорец и Берое, Литекс няма нужда от фенове бояджии.

викаш феновете на ЛИТЕКС във форума на сайта на отбора,не свършваха от кеф при купите на зелените ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

angelofdeath
Контакти:

Мнениеот angelofdeath » 27 май 2013 12:50

Хубаво, нов треньор, но къде ще отиде Ицо? Не знам дали смяната му ще доведе до положителни резултати, защото играчите го гледат, като бог. Той също от своя страна е винаги зад тях и не каза една лоша дума въпреки загубите в края на сезона.

Върни се в “Литекс”