Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков остана безкрайно недоволен от факта, че неговият тим не успя да се разпише при гостуването на Локомотив Пловдив от 1/16-финалите на турнира за Купата на България и стигна само до 0:0 на „Лаута“, въпреки че имаше тотално превъзходство над „смърфовете“.
„Не може да създаваш толкова положения и да не вкараш гол. Това е неможене. Свалям им шапка на момчетата за всичко, борят се играят, но не вкарват. Когато биеш, тогава си голям. Не можеш да създаваш толкова и да не вкарваш. Няма кой да мушне топката, ядосваме се 90 минути и чакаме следващия мач.
Щастлив съм, че имаме тези ситуации, което показва, че се работи правилно. Тактически и физически стоим по-добре. Само си говорим за другия мач, а той е след 20 дена. Трябва да се обърне голямо внимание на тези неща. Трябва да си професионалист 90 минути. Трябва да си концентриран, концентрацията е много важен фактор, особено за младото поколение.
Да им тежи на футболистите, на мен не ми тежи. Тежи ми, че стоя на тъчлинията и хабя нерви. Трябва да мислим как ще ги възстановим и да се готвим за мача с Черно море в неделя, който е много важен. Последните 20 години не помня някой да е идвал на „Лаута“ и да създаде толкова положения. Сега гоним 3 точки в неделя. С тази игра и това старание се надявам да имаме по-голям шанс и по-голям късмет. От 7 да вкараме двечки, ще запалим свещ, дано да преобърнем нещо. Ако съберем всичките си положения и викнем Любо Пенев и Наско Сираков, ще имаме много голове в първенството, а те щяха да имат по 30 гола.
Трябва да се помага на момчетата, критиката е градивна. Трябва да мислим мач за мач, не да мислим как ще влезем в Европа. Защото едно отиване до полуфинал е нищо. Но едно поддържане на това ниво ще донесе успех, нещата ще станат“, каза Камата на последвалата пресконференция след края на двубоя.