Литекс - Висла Краков 1:2 (FT)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

SoccerManagement

Re: Литекс - Висла Краков 1:2 (FT)

Мнениеот SoccerManagement » 27 юли 2011 10:07

Комплименти за Литекс - професионален мениджмънт, страхотен стадион и прилежащи съоръжения, невероятна атмосфера и силен отбор.
Мача --- Съвършено закономерен резултат. Виждането, че Литекс "атакува, владее инициативата, отправя много удари ..." и т.н. е несериозно и крайно непрофесионално, типично за полуграмотен коментатор или пък напълно неграмотен фен :).
Висла --- надиграваше във всички елементи от играта, успяваше да преминава в различните фази с очевидна лекота, имат и достатъчно индивидуалности, за да направят и разликата в мача. Това, че мача изглеждаше двуостър, само идва да подскаже, колко неподготвени са и двата отбора за следващ кръг.
Литекс --- Не мисля, че треньорската намеса в мача, беше достатъчно прецизна и като поставени задачи и тактика, и като корекции в хода на мача. Съгласявам се, че и футболистите, които дават облик на играта подведоха отбора (Том направи силен мач, но той НЕ е футболиста, който дава нивото на отбора или прави играта му). Резултата е - доста стихийна игра, без налагане на игрово преимущество, нехомогенност в отделните линии и от там постоянни грешки дори на ниво подреждане на играчите. Простичко казано, силен отбор, но много наивен и неподготвен за европейската класа.
Нищо не е загубено, Пенев е прав, слаби-силни, няма значение, ако бяха влезнали ударите им, трябваше да бият. Хехе, пак щях да кажа същото за играта, и да добавя, че късмета ги е покрил. Защо да не се случи в реванша, обаче ...
Извън мача --- безумния идиотизъм и болнава психика, които буквално лъхат от 90% от изказванията тук, ме карат да мисля, че нямаме място в Европа.

BluePainter
Контакти:

Мнениеот BluePainter » 27 юли 2011 10:15

Не става да си уредиш близо 15 съдийски точки в А група и после да искаш съдбата да е с теб!!!

_emo_
Контакти:

Мнениеот _emo_ » 27 юли 2011 10:20

Гледах мача по ТВ! Литекс според мен бяха по добрият отбор, много ми хареса тяхната игра, положенията които създадоха, стадиона им и всичко!
Но кой е виновен, че не могат да вкарват, то не бяха греди то не бяха пропуски...
А Висла с прагматична игра и тактически много грамотни даже победиха!!!
Случва се във футбола, но все пак има и мач реванш..........

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 27 юли 2011 10:54

Добър мач за Литекс. Раздадоха се, бягаха много, имаха положения, но не им достигна малко късмет и класа в решаващите моменти. Дано на ревашна съдбата да е с тях. А на феновете на Левски и ЦСКА нещо в повече им е дошла злобата, явно още не могат да преглътнат, че има някой, който да им мъти водата. Дайте си сметка, че докато Литекс ги бутат и имат реална власт в България от няколко години, то вашите отбори са ги бутали от създаването им досега.

IOTUR4O

Мнениеот IOTUR4O » 27 юли 2011 10:54

Стига писахте тия глупости за ДЮШ-ове, стадиони и тем подобни неща. Простата истина е, че на Литекс им липсва класа - ТОВА е !!! С Нифлор или Новакович, и с Дока по крилата Литекс щяха да си бият спокойно. Кви юноши видяхте във Висла. Цялата им защита бяха некви маймуни, ама национали било на Коста Рика, Хондурас или Холандия, в полузащитата имаха един 35 годишен поляк и останалото пак чужденци плюс нашия Генков и хората играеха умно, защото имат треньор, а не някакъв дървен философ като Пенев.....

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 27 юли 2011 11:01

donpacko написа:...Всичките ни наши отбори,ако си назначат треньори за ДЮША хора от Германия,Испания или някоя друга такава държава след 5-6 години ще имат много по вече наши играчи които да им свършат работа отколкото разните маймуни които идват тука.

Какъв е смисъла при настоящето положение в България да се водят специалисти от страните, които си изброил? Имаме президенти /без изключение на нито един клуб на професионално ниво, а и не само/ и футболни деятели, които се задоволяват да печелят пари от уреждане на мачове и черно тото. Като дойде тоя испанец тук и какво ще се случи? Ще хвърли много труд за изграждането на академията на даден клуб за да дойде един момент, в който президента му да му каже, че се налага да загуби даден мач. Защото много добре знаете, че черното тото е пуснало корени и при юношите. Отделно от това ще има разни богаташки деца, чийто родители смятат, че са над всичко и ще изискват определено отношение към техните отрочета. За базите да отваряме ли дума? В момента в немския футбол има много млади талантливи играчи, но за да се постигне всичко това, освен здрава работа, немските клубове и футболният им съюз са вложили 600 млн. евро за последните десет години в ДЮШ. Жалкото е в случая, че има повече смисъл за "спортен туризъм" за да получи детето шанс за качествено футболно обучение. А и шансовете му за добра футболна реализация след това многократно нарастват.

П.С.: Гадното е, като споменах за "спортен туризъм", че все повече аспекти от нашия живот вървят в тази посока. Скоро няма да забравя за една майка и детето и, което имаше някакво генетично заболяване. Лекарството за детето беше доста скъпо, а тук нито МЗ, нито НЗОК го поемаха. Пред тв камерите жената сподели, че практикува "здравен туризъм" за да излезе от ситуацията. Решението и бе да отиде в Гърция и да се осигурява при тях, а в замяна тяхната здравна каса покриваше изцяло стойността на медикамента. Една много специална за мен група има песен, която е озаглавена "Sad But True".

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 27 юли 2011 11:03

stoicho_317 написа:Аре играчи пак паднахте.А вашата селянска публика си мисли дай ние ще хвърляме бутилки няма нищо да стане.Това да не вие вашата купена А група там хвърляте ракети,шишета,а светите и с лазери и нищо не са ви казали за тези неща........Гледайте мача и вижте като започнахте да хвърляте бутилки кво стана.....................

По-добри бутилки да хвърлят, отколкото бомби като един друг отбор преди 5 години и после да треперят да не ги изхвърлят от турнирите.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
iliyan79
Контакти:

Мнениеот iliyan79 » 27 юли 2011 11:04

Нека сега всички мой критици се хванат за палците !!! Не се радвам че Литекс не спечели този мач, напротив съжеляжам за загубата на отбора и наистина заслужавахме поне равен мач !!! :( Но истината е такава, аз изказвах мнения относно предстоящия мач и Литекс КОНКРЕТНО , но много от вас ме обиждаха и се презмиваха затваряха си очите,опитах се да дам обективно мнение! Но никой не слушаше...Е СЪЖЕЛЯВАМ НО СЕ ОКАЗАХ ПРАВ! За съжаление ни чака още една загуба за супер купата на бг! :roll: и както винаги някой ще каже че не съм фен на Литекс, фен съм ,но виждам нещата каквито са !
Последна промяна от iliyan79 на 27 юли 2011 11:11, променено общо 1 път.

drizhelev1
Контакти:

Мнениеот drizhelev1 » 27 юли 2011 11:11

Не съм специалист, но ми се стори, че Литекс играха добре. Вероятно при един по- грамотен треньор можеха и да бият. Според мен Любо засега е треньор на ниво А- група, но не и за Евротурнири. Все пак имат оранжевите имат двоите шансове за реванша - да си спомним БАТЕ Борисов и Видзев. Защо сега да не е с обратен знак?
BORN TO RUN

Потребителски аватар
iliyan79
Контакти:

Мнениеот iliyan79 » 27 юли 2011 11:11

Добро първо полувреме, за съжеление обаче не си стигнаха силите за второто полувреме.Светлио Тодоров и Цветанов напуснаха рано мача уморени! За първия съм съгласен той е на 35г но за Цветанов защо? В халфовата линия се справихме добре, но нападателите никакви ги нямаше! Том беше над всички!!!! Липсват ни класни нападатели, като Ивелин Попов...Новакович....Зоран Янкович а дори и един Нифлор щеше да свърши работа!!!

Върни се в “Литекс”