honda написа:Кашчей написа:honda написа:май не си гледал ситуацията с гола на Марадона - Марадона удря топката с лявата си ръка , а Б.Дочев е от дясната страна на Марадона, единствения шанс да види ръката на Марадона е ако главата на последния е прозрачна, а аз съм готов да се закълна че не е. Точно на една линия беше с Марадона ,като аржентинеца беше странично към него ,ами трудно ще види далечната му ръка.
Наистина е много трудно да се види, че удря топката с ръка![]()
![]()
Сега остава и да кажеш, че Марадона е бил странично спрямо съдията, а не с лице към него и ще ме хвърлиш в размисъл къде ли е вратата на Англия тогава![]()
Между другото, след този мач и това първенство дали е имало български съдия на голям футболен форум?!?
Има си правила къде имат право да стоят фотографите и къде нямат, доколкото си спомням трябва да стоят ЗАД
вратата , а страничния съдия трябва да на страничната линия на една една линия с последния защитник . Май двете точки доста се различават или бъркам,а?
За случая - единствено Б.Дочев може да отговори дали е видял или не играта с ръка на Марадона. Но е факт ,че той е страничен и неговото основно задължение е да гледа дали има засада или не,ако види добре,ако не види -просто не е видял. В случая гл. съдия е много по-близко и определено неговото мнение е по-меродавно. Този случай с Б.Дочев е май единствения случай когато за грешка на гл.съдия се обвинява страничния. Досега не съм чул някъде някой да е упреквал страничния съдия за свирена или несвирена дузпа. Или видяна не видяна игра с ръка някъде около точката на дузпа. Колко пъти си виждал страничен съдия да дава сигнал за игра с ръка в наказателното поле?- Чакам отговор.
Все още чакам и коментар защо чуждите съдии режат Литекс около 10 пъти по-често отколкото Левски.
Също така чакам да ми кажеш колко дузпи са направили Топчо, Рендето и Коловати пред чужди съдии, също така и колко червени картона са получи от чужди съдии. Да не се окаже само че примерно Пл.Николов или Барт сами имат повече направени дузпи и червени картони от синята тройца взета заедно. Да не се окаже че само Ант. Генов е показал повече червени картони само на Топузаков отколколкото всички чуждестранни съдии на тримата?- Чакам отговор.
Съвсем случайно имам техническо образование, и си имам някакви понятия от перспектива и разположение на обектите в пространството.Също така, съвсем случайно съм гледал съзнателно този мач и ситуацията ми е до болка позната.. както и гипсираната ръка на Линикер(това, за да разбереш, че съм гледал мача)
Съвсем случайно ми е интерсно защо Дембеле получи 2 мача наказание за провинение, което изискваше 8-без вариации в числото?Още по-случайно ми е питането, защо съдията не получи наказание, когато отсъди несъществуваща дузпа за Левски във Варна.Съвсем случайно ми е питането, защо съдийските шефове се сменят само след плач от Левски.Случайно сигурно и е това, че наказанието на Дока е съобазено с мачовете на Литекс срещу Левски и ЦСКА?!?Не ми говори за принципност, след като Дембеле играе, а трябваше да почне сигурно през май, ако принципите бяха еднакви и за Левски и за Литекс.Няма в България по-големи ревльовци от Левски.. особено от и след ерата Лафчис.
Само информативно да ми кажеш, какво беше наказанието за Левски, заради напускането на финала за КБ?!
Да говорим ли за това, как Левски "спечели" един полуфинал за КБ срещу Литекс(тогава с друго име)-чисто и неопетнено беше, нали.. и се радвахте и се гордеехте тогава.
Виж, вие и ЦСКА сте най- оаканите отбори в България и е добре да се запрете малко с претенциите си!
ПП-Да говориш, че страничният съдия във футбола следи само за засадите е твърде смешно.. много смешно дори.По твоята логика, ако пред страничен съдия сритат играч той не трябва да сигнализира, защото не е положение на засада....Ще позволиш ли и на друг, освен теб да знае нещо по тези правила?!?Обясни ми тогава, от твоя гледна точка, изискването, ако голът е редовен, страничният да се затича към центъра с прибран флаг до тялото и, ако голът не е редовен, да стои на място с високо вдигнат в дясната ръка флаг!?!какво ще направи главният е друг въпрос.