Дискусия: Пирин - Литекс - 1:2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Шефът на реферите не гледал скандалния мач в Благоевград

Мнениеот Кашчей » 16 мар 2011 02:41

honda написа:
Кашчей написа:
honda написа:май не си гледал ситуацията с гола на Марадона - Марадона удря топката с лявата си ръка , а Б.Дочев е от дясната страна на Марадона, единствения шанс да види ръката на Марадона е ако главата на последния е прозрачна, а аз съм готов да се закълна че не е ;) . Точно на една линия беше с Марадона ,като аржентинеца беше странично към него ,ами трудно ще види далечната му ръка.

Наистина е много трудно да се види, че удря топката с ръка :mrgreen: :mrgreen:

Изображение

Сега остава и да кажеш, че Марадона е бил странично спрямо съдията, а не с лице към него и ще ме хвърлиш в размисъл къде ли е вратата на Англия тогава :roll:

Между другото, след този мач и това първенство дали е имало български съдия на голям футболен форум?!?

Има си правила къде имат право да стоят фотографите и къде нямат, доколкото си спомням трябва да стоят ЗАД
вратата , а страничния съдия трябва да на страничната линия на една една линия с последния защитник . Май двете точки доста се различават или бъркам,а ;) ?
За случая - единствено Б.Дочев може да отговори дали е видял или не играта с ръка на Марадона. Но е факт ,че той е страничен и неговото основно задължение е да гледа дали има засада или не,ако види добре,ако не види -просто не е видял. В случая гл. съдия е много по-близко и определено неговото мнение е по-меродавно. Този случай с Б.Дочев е май единствения случай когато за грешка на гл.съдия се обвинява страничния. Досега не съм чул някъде някой да е упреквал страничния съдия за свирена или несвирена дузпа. Или видяна не видяна игра с ръка някъде около точката на дузпа. Колко пъти си виждал страничен съдия да дава сигнал за игра с ръка в наказателното поле?- Чакам отговор.
Все още чакам и коментар защо чуждите съдии режат Литекс около 10 пъти по-често отколкото Левски.
Също така чакам да ми кажеш колко дузпи са направили Топчо, Рендето и Коловати пред чужди съдии, също така и колко червени картона са получи от чужди съдии. Да не се окаже само че примерно Пл.Николов или Барт сами имат повече направени дузпи и червени картони от синята тройца взета заедно. Да не се окаже че само Ант. Генов е показал повече червени картони само на Топузаков отколколкото всички чуждестранни съдии на тримата?- Чакам отговор.

Съвсем случайно имам техническо образование, и си имам някакви понятия от перспектива и разположение на обектите в пространството.Също така, съвсем случайно съм гледал съзнателно този мач и ситуацията ми е до болка позната.. както и гипсираната ръка на Линикер(това, за да разбереш, че съм гледал мача)

Съвсем случайно ми е интерсно защо Дембеле получи 2 мача наказание за провинение, което изискваше 8-без вариации в числото?Още по-случайно ми е питането, защо съдията не получи наказание, когато отсъди несъществуваща дузпа за Левски във Варна.Съвсем случайно ми е питането, защо съдийските шефове се сменят само след плач от Левски.Случайно сигурно и е това, че наказанието на Дока е съобазено с мачовете на Литекс срещу Левски и ЦСКА?!?Не ми говори за принципност, след като Дембеле играе, а трябваше да почне сигурно през май, ако принципите бяха еднакви и за Левски и за Литекс.Няма в България по-големи ревльовци от Левски.. особено от и след ерата Лафчис.
Само информативно да ми кажеш, какво беше наказанието за Левски, заради напускането на финала за КБ?!

Да говорим ли за това, как Левски "спечели" един полуфинал за КБ срещу Литекс(тогава с друго име)-чисто и неопетнено беше, нали.. и се радвахте и се гордеехте тогава.
Виж, вие и ЦСКА сте най- оаканите отбори в България и е добре да се запрете малко с претенциите си!

ПП-Да говориш, че страничният съдия във футбола следи само за засадите е твърде смешно.. много смешно дори.По твоята логика, ако пред страничен съдия сритат играч той не трябва да сигнализира, защото не е положение на засада....Ще позволиш ли и на друг, освен теб да знае нещо по тези правила?!?Обясни ми тогава, от твоя гледна точка, изискването, ако голът е редовен, страничният да се затича към центъра с прибран флаг до тялото и, ако голът не е редовен, да стои на място с високо вдигнат в дясната ръка флаг!?!какво ще направи главният е друг въпрос.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

honda
Контакти:

Re: Шефът на реферите не гледал скандалния мач в Благоевград

Мнениеот honda » 22 мар 2011 04:21

Кашчей написа:
Съвсем случайно имам техническо образование, и си имам някакви понятия от перспектива и разположение на обектите в пространството.Също така, съвсем случайно съм гледал съзнателно този мач и ситуацията ми е до болка позната.. както и гипсираната ръка на Линикер(това, за да разбереш, че съм гледал мача)

Съвсем случайно ми е интерсно защо Дембеле получи 2 мача наказание за провинение, което изискваше 8-без вариации в числото?Още по-случайно ми е питането, защо съдията не получи наказание, когато отсъди несъществуваща дузпа за Левски във Варна.Съвсем случайно ми е питането, защо съдийските шефове се сменят само след плач от Левски.Случайно сигурно и е това, че наказанието на Дока е съобазено с мачовете на Литекс срещу Левски и ЦСКА?!?Не ми говори за принципност, след като Дембеле играе, а трябваше да почне сигурно през май, ако принципите бяха еднакви и за Левски и за Литекс.Няма в България по-големи ревльовци от Левски.. особено от и след ерата Лафчис.
Само информативно да ми кажеш, какво беше наказанието за Левски, заради напускането на финала за КБ?!

Да говорим ли за това, как Левски "спечели" един полуфинал за КБ срещу Литекс(тогава с друго име)-чисто и неопетнено беше, нали.. и се радвахте и се гордеехте тогава.
Виж, вие и ЦСКА сте най- оаканите отбори в България и е добре да се запрете малко с претенциите си!

ПП-Да говориш, че страничният съдия във футбола следи само за засадите е твърде смешно.. много смешно дори.По твоята логика, ако пред страничен съдия сритат играч той не трябва да сигнализира, защото не е положение на засада....Ще позволиш ли и на друг, освен теб да знае нещо по тези правила?!?Обясни ми тогава, от твоя гледна точка, изискването, ако голът е редовен, страничният да се затича към центъра с прибран флаг до тялото и, ако голът не е редовен, да стои на място с високо вдигнат в дясната ръка флаг!?!какво ще направи главният е друг въпрос.

Първо преди да задаваш въпроси мисля че е редно да отговориш на въпросите ,които вече са ти зададени. Но ще се опитам да отговоря на въпросите ти ;) .
След като имаш понятие от перспектива защо пусна снимка,която е направена от позиция доста по-различна от тази в която е страничния съдия? Вече ти писах ,че единствено Б.Дочев може да отговори дали е видял играта с ръка на Марадона или не.Аз също съм го гледал този мач и въпросната ситуация , в първия момент при гледането на реалното време ,а не на повторение гола ми се стори напълно редовен. Ръката я видях на повторенията. Все пак съдията няма повторения пред себе си вижда за някаква част от секундата ситуацията и трябва да реши. Вече няколко пъти ти писах - Б.Дочев е доста далече от ситуацията по неговите собствени думи около 35 метра ,трудно може някой да бъде категоричен в преценката си от такава дистанция при положение,че главния съдия е на около 10-15 метра от ситуацията.
Признавам,че дембеле беше пожален, можеше да бъде наказан и за повече,но ми кажи колко често в България футболист е бил наказван за 8 мача при бутане или дърпане на съдията. Ако за това дърпане на ръкава на на страничния съдия Дембеле получеше 8 мача ,на колко трябваше да бъдат наказани доста играчи на Черно Море на споменатия мач от теб мач с Левски ,в сравнение на техните действия,дърпането на Дембеле изглеждаше като опит за милувка ;) .Между другото от бФС бяха и гузни защото "забравиха" да накажат по видеозапис Дока за удара му с глава в лицето на Мюлдер,след което последния получи доста тежка аркада, за горе долу същата аркада Фьодор Емилианенко загуби боя си срещу Силва,но по ...ММА. За този мач - наистина Н.Йорданов свири измислена дузпа за Левски,стана пред очите ми,но също така спести поне 2 червени картона на играчи на Черно Море, играч на моряците с жълт картон направи нарушение за директен червен- без никакъв шанс да играе с топката влезна в краката на Жоарзиньо и ясно се чу изпукването на ставата. По правилник при фаул при който явно фаулирания играч не може да продължи играта се вади директен червен картон,а нашия човек не извади дори и жълт,който щеще да бъде втори за футболиста на Черно море. Н.Йорданов ,ако не си спомняш официално не беше наказан за съдийството му на мача Черно Море- Левски,но беше официално изваден от нарядите и после беше върнат по спешност да помага на Литекс срещу Славия ,където не свири 100% дузпа за Славия. Между другото съвсем доскоро Левски имаше отрицателен баланс при Н.Йорданов. От теб очаквам да ми кажеш при колко български съдии Левски има отрицателен баланс. Доколкото знам наказанието на Дока беше "изненадващо" намалено май само и само да може да играе срещу Левски и ЦСКА ;) ,а след това БФС не обслужвали интересите на Литекс. Май принципите не са еднакви за Левски и Литекс, все пак Дембеле, беше наказан по видеозапис, а Дока- не (за удара му с глава срещу Мюлдер).
За финала за купата през 1996- Левски беше наказан със служебна загуба 0:4 и един или няколко мача лишаване от домакинство(вече не помня а не ми се търси) и няколко наказани футболисти,което беше много леко наказание, по принцип би трябвало да ни накажат следващата година да не участваме в турнира за купата на България. Не го направиха понеже бяха много гузни заради безобразното съдийство на Митко Митрев- да ти напомням ли какво се случи на този мач, първо Митрев призна гол за Славия след като преди това беше свирил фаул в тяхна полза- след като веднъж съдията надуе свирката не може да дава авантаж. Не свири 100% дузпа за Левски за поваляне с ръце на Ил .Сименов на 1 м пред опразнената врата на Славия (горе долу същото направи Коловати на Сакалиев на един мач през 2003г)- на другия ден в-к футбол публикува ясно снимки на ситуацията. После Сираков първо свали с лоукик Дъртилов на земята и около 40 сек го души за което Сираков получи устна забележка(вече имаше жълт картон), след този момент Лафчис отиде да се разправя с дежурния делегат и му казва ,че иска да подаде контестация срещу съдийството, а дежурния делегат му казва ,че до този момент няма груби грешки на съдият :o . В този момент играч на Славия,койт :o о имаше вече жълт картон хвана топката с две ръце и съдията М.Митрев показа жълт картон на...друг футболист на Славия. Лафчис пита дежурния делегат "сега какво ще кажеш?" а, онзи отговаря всичко е по правилата и Лафчис извади отбора...
В момента не си спомням Левски някога да е елиминирал Литекс на полуфинал за Купата.
Да говориш, че страничният съдия във футбола следи само за засадите е твърде смешно.. много смешно дори- не ти прави чест да преиначаваш думите ми - по-горе съм написал " основно задължение да гледа за засада. ако не правиш разлика в значението на изразите "основно задължение(която аз използвам) и "следи само (която ти използваш) то аз правя и според мен разликата не е малка. ;)
Никога не съм казвал,че единствената работа на страничния съдия е да гледа за засада,но това му е основната работа, той си има право да подава сигнал при всяка ситуация,АКО ВИДИ какво се е случило. друг е въпроса дали от мястото което е заел и от разстоянието на което се намира може да види добре ситуацията. Точно за това те помолих да посочиш примери колко пъти страничния съдия се е намесвал при игра с ръка в наказателното поле- май не се случва много често ,а ;) ?
Надявам се ,че съм отговорил на въпросите ти, сега е очаквам ти да отговориш на моите ;) .

Върни се в “Литекс”