"Los Blancos"-Може би най-популярният прякор на отбора в света, който е даден още непосредствено със създаването му. Буквално се превежда "Белите" ,заради чисто белия цвят на екипите.
"Los Merengue"-Този прякор също е доста известен,особено в Испания. Меренге на испански е бял сладкиш,който прилича изключително много на нашите целувки.
И тук се появяват два прякора,които си признавам,че съм ги виждал да се използват само и единствено в България. Единият е "Кралския клуб" , а другият е "Белият балет". Първият прякор,не знам, как точно Реал Мадрид е определен като кралски клуб след като има една дузина отбори в Испания,които носят окончанието Реал и имат корона на емблемите си-Майорка, Бетис, Сосиедад, Еспаньол,Валядолид, Мурсия и т.н. Реал Мадрид е създаден през 1902 като ФК Мадрид и през 1920 година, тогавашния крал Алфонсо дава титлата "Реал",която седи и до ден-днешен. Чувал съм,абсурдни хипотези,че кралят е спонсор на отбора,опрощавал заемите или ни подарявал титлите,което ми се струва доста нелепо,най-малкото,че всеки запознат с устройството на испанската държава в последните 100 години,знае,че правомощията на краля са повече от представителни и истинската власт е в министър-председателят.Също така, показах,че има една дузина отбори носещи названието "Реал". Аз лично, си мисля,че този прякор "Кралски клуб" е даден от една страна,че това е отборът с най-много успехи от всички останали Реал-и и заради факта,че този отбор идва от столицата на Испания. Другият прякор- "Белият балет" не съм го срещал никъде другаде,освен в България и си мисля,че беше измислен от някои български журналисти в периода на т.нар. "Галактикос" (2000-2003). Ако някой има повече инфо или иска да изкаже някакво мнение, по-въпросните два прякора, нека го направи в темата