Базата на Реал Мадрид (град в града)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Madridist
Мнения: 14893
Регистриран на: 26 сеп 2009 23:23
Местоположение: Древен и Вечен
Контакти:

Базата на Реал Мадрид (град в града)

Мнениеот Madridist » 03 авг 2010 22:27

Изображение


Предистория

През 1963 година, под управлението на Сантяго Бернабеу, Реал Мадрид строи най-модерната тренировъчна база за времето си, нещо нечувано до този момент. Съоръжението е наречено „Ciudad Depotriva”- „Спортен град” и съдържа множество тренировъчни игрища за футболния отбор и академията, баскетболна зала, плувни басейни и тенис кортове, като в онзи период отбора е имал и състави за тези спортове. За да е по-спокойна обстановката, базата е била построена в покрайнините на Мадрид, и е заемала 110 кв. м.
Но с течение на времето града се разрастнал, покрайнините от 60те години се превърнали в огромен финансов център. През 80те години започнало обсъждане базата да се премести извън градската част, но никой не се решил на тази стъпка. В началото на 90те години в клуба настъпила невиждана финансова криза, дълговете разстяли с геометрична прогресия. Поради лошото финансово състояние на отбора се засили споровете дали трябва да се мести базата и идеята била забравена.
Тогава през 2000г Флорентино Перез печели изборите за президент на клуба. Известен като финансов гений, той решава да направи огромна сделка. Предлага на общината Мадрид да продаде земята под базата, и да купи от нея земя в покрайните на града. След съгласието на общината и парламента, сделката се осъществява. Перес продава по-голямата част на 4 корпорации, които да си построят небостъргачи в идеалния финансов център, отделно част от територията се дава и на общината, с която се разпродава на публични търгове. От сделката Реал Мадрид печели 480 млн евро, с които изплаща всичките си дългове и финансира закупуването на новия парцел и започването на строежа на новата база.
Перез купува 1 200 000 кв м земя на север от Мадрид, място което по-късно става проект „Парк Валдебебас”. За новото съоръжение той казва „Ако Реал Мадрид е универсален, това ще е неговата столица. Град, отворен за всеки, футболна мечта. Град Реал Мадрид :)

Старият „Ciudad Deportiva”
Изображение


Сантяго Бернабеу открива базата
Изображение


Флорентино Перес открива новия комплекс
Изображение


Местонахождението на стадиона, стара и новата база
ИзображениеПарк Валдебебас
Най-мащабния проект в историята на Мадрид е Парк Валдебебас. Това е огромна територия, 10 кв км от които над 2/3 ще бъдат зелени паркови площи. Ще се построят жилищни и обществени сгради, търговски център, а 1/10 от площта ще бъде новият дом на Реал Мадрид – Град Реал Мадрид.

Бъдещият Парк Валдебебас
Изображение


„Ciudad Real Madrid”, или просто „Valdebebas”

Това съоръжение има много имена. На някои места го наричат „Спортен Град”, на други „Град Реал Мадрид”, а за всички медии, играчи и служители на отбора, е просто Валдебебас.
Базата на кралския клуб е най-голямата и най-скъпата в света. Със своите 1 200 000 кв м (1.2 кв км) бие всички рекорди за подобни спортни комплекси, а територията й е почти колкото на Монако. До момента в строежа са вложени 80 млн евро. Напълно за застроени всички футболни терени и стадиони, като е заета само 1/3 от общата площ. По неофициални данни, до момента цената на базата е близо 110 млн евро, като при завършването си се очаква да стигне стойност 350 млн.
Футболната част от базата се състои от централна Т-образна сграда, в която се помещават офиси, съблекални на академията и първия отбор, питейно заведение, медицински центрове, фитнес зали, зала за пресконференции, ВИП зона за първия отбор състояща се от специална ложа, множество басейни, рехабилитационни центрове. Сградата е обградена от 13 футболни игрища, с тревна и изкуствена настилка, едно 1/3 игрище и пясъчник. На 100 метра се намира и новооткритият мултифункционален стадион „Алфредо ди Стефано”. Специално за избиране на настилките на игрищата и стадиона, са обиколени над 30 стадиона в 6 европейски страни, с цел да се намери най-добрата.
Цялата Т-образна сграда е едно екологично чудо. Посторена е специална поддържаща постройка, от която се осигуряват енергията, водата, климатизацията и телекомуникациите. От тази сграда излизат до всяка точка 53 км климатични тръби и 225 км кабели. На покрива й се намират соларни панели, които осигуряват 60% от необходимана ел енергия. Водата за спринклерната система се прочиства от специална система, която се събира от дъждовете. В базата има резервоари с общо 1.2 млн литра вода. Светлината в сградата е природна, благодарение на специалното стъкло използвано за покрива.
Най-посещаванато място е ресторанта. Той разполага с 500 кв м площ, плюс още 200 кв м балкон с изглед към тренировъчните игрища. Там се готвят около 300 ястия, и се посещава от всякакви посетители и децата от академията и служителите. Този ресторант е границата на достъп за външни лица. От там навътре могат да влизат само играчи и служители.
На втория етаж към края на Т-то се намира залата за пресконференции. Там треньори и играчи дават интервюта по няколко пъти седмично. Отделно има и специална зона, където журналисти могат да разговарят с играчите.
Специално за достъпа до база е изградена отсечка между входа и околовръстния път на Мадрид. Пред самия вход има паркинг, който се използва по време на мачове, а когато не се играят такива, може да се ползва и вътрешния.
Мащабите в цялата база са огромни. За съблесални са използвани 9000 кв м, за фитнес салони, зали, офиси общо 6000 кв м, мед. центровете заемат 3000 кв м , а ТВ центъра 2500 кв м.
Всеки отбор в академията на Реал си има собствена съблекалня, баня, душове, и съотвенто съдийте и гостуващите отбори също имат такива.

Ресторантът за посетители във Валдебебас
Изображение


Упътващите табели
Изображение


Общ план на мястото
Изображение


Залата за пресконференции
Изображение


Общия размер на мястото застоеното досега
Изображение


Пътека между игрищата
Изображение


Йерархията

При изграждането на Т-образната сграда е била вложена идеята за йерархията в отбора. Самото съоръжение е разделено на 2 части – по вертикалната линия на Т-то се намират всички отбори на академията – от 10 годишни до Реал Кастия. Най-отдолу на най-малките, над тях следващите по възраст, и така до хоризонталната черта, където се намират „богопомазаните” – първия отбор. Това стълбата, която трябва да извърви всеки млад играч на отбора - от детските години до голямата цел, първия състав.
Академията разполага със 7 терена:
-3 терена с изкуствена настилка с размери 105 на 68 метра
-2 терена с тревна настилка с размери 105 на 68 метра
-2 терена с изкуствена настилка с размери 64 на 41 метра (за най-малките възрасти)
Всеки тренировъчен терен си има специално пригодени трибуни за зрители, фенове на гостуващи отбори и родители на играчите, стигащи до 3м височина. От съображения за сигурност, тези трибуни нямат пряк достъп до самите терени, а до тях се стига от външния периметър на футболната база, представляващ територията извън Т-то.
След края на всеки сезон, ако един играч е работил здраво и е показал напредък във играта си, той бива повикан да продължи обучението си и за следващия сезон. Тогава той минава в по-горната възрастова група, и се приближава с една крачка съм заветната цел – първия отбор. Неписано правило е, че колкото повече се застояваш в една възрастова група, толкота по-трудно е да я минеш.
За тактическото развитие на младите има специално пригодени аудио-визуални зали, състоящи се от огромни табла под формата на футболни игрища, видео-прожеционна техника, микрофони и аудио техника, всичко последен писък на техниката. Но освен на тактичесто мислене, младите усъвършенстват и физическите си данни. За целта те разполагат с огромна фитнес зала, състояща се от тежести, бягащи пътеки, лежанки и всичко необходимо за изграждането на един силен играч. Уредите са най-доброто, което може да се купи на пазара. Големината на този фитнес център е поразителна, защото в него може по едно и също време да тренират 3 отбора, без да се налага да се изчакват. Две от стените на залата са стъклени, като едната от тях гледа към тренировъчните игрища. Фитнес центърът е част от рехабилитационният център на академията. Там се помещават и медицински пунктове, и специално закрито игрище с изкуствена настилка, където младите таланти могат да тренират уменията с топка или други упражнения под наблюдението на медицинския екип.
В академията всеки отбор си има свои съблекални, разделени на две части – суха част (гардероби и бани) и мокра (душове). Освен това има и спомагателни помещения – складове за екипировка, офиси на треньорските екипи и на обслужващия персонал.
Както подобава, младите таланти на най-великият клуб разполагат с всички екстри, които да им помогнат да се развият като големи играчи. По качество на техника и условия, няма база в света която може да съперничи на тази на Академията на Реал Мадрид.
Но академията е само началото на пътя на всеки играч. Основната цел на всички е да минат вертикалната линия на Т-то и да стигнат хоризонталната, да заиграят в първия отбор. А там лукса е направо върховен. Качеството на изкуствените терени толкова добро, че те може лесно да бъдат сбъркани с тревни. Първия отбор разполага с 6 терена:
-1 терен с изкуствена настилка с размери 105 на 68 метра
-2 терена с тревна настилка с размери 105 на 68 метра
-1 терен с изкуствена настилка с размери 50 на 27 метра
-1 терен с тревна настилка с размери 55 на 32 метра
-1/3 терен с изкуствена настилка с размери 32 на 64 метра (включваща само едната половина на футболно игрище, с наказателното поле), използван главно за тренировки на свободни удари и корнери, и за довършителни упражнения
-пясъчник с размери 18 на 32 метра, с волейболни мрежи, където играчите практикуват „бразилски волейбол”, т.е. волейбол само с крака.
Два от терените и пясъчникът се намират четири метра по-ниско от останалите, имат специална ограда и се използва когато има ветровито или неподходящо време за тренировки. Повечето от тези терени също имат трибуни за зрители и журналисти. Общо в целия футболен сектор на Валдебебас има 6000 седящи места за зрители и още над 5000 правостоящи.
За всеки един отбор здравето на играчите винаги е било преоритет. В базата на Реал това важи с пълна сила. Медицинския център се намира точно на точката на пресичане между хоризонталната и вертикалната част на Т-то, т.е. точно между академията и първия отбор. Това всъщност е единственото място, където играч от по-долните възрасти може да се засече с представител на основния тим. Центърът разполага със зала за изследвания и прегледи, зала за лечение, допълнителни рехабилитационни съоръжения и зали за икипировка. На най-долния етаж в медицинския център се намират физиотерапевтичната зала и хидротерапевтичния център който съдържа:
-басейн за хидромасаж
-овален басейн с 3 различни дълбочини
-два тесни и дълги басейна – топъл и студен
-два стандартни басейна – топъл и студен
-сауна
-турска баня
Лукса за първия отбор не свършва тук. Специално за тях има изграден паркинг, който може да бъде използван само от играчите и треньорите. От него има директен достъп до основната сграда, и мястото, където се намират техните офиси и съблекални. Освен това те имат и пряк достъп до тренировъчните игрища, медицинския център.
Може би най-луксозната част е специалната ложа, оборудвана с декорация, бар, маси и столове, пригодена специално за играчите и техните семейства. Това място се обслужва от специален персонал. На втория етаж на сградата се намира огромния фитнес салон на първия отбор, естествено оборудван с най-доброто от най-доброто, и ВИП центъра, където се намира залата за пресконференции и зоната, където журналисти могат да разговарят с футболистите. Сред уникалните съоръжения е и стъклената стена която дели сградата от терените. Гледайки през нея, човек може да си представи че докосва игрищата, които се намират на 2-3 метра разстояние. Когато има закрита тренировка преди важен мач, или друго събитие, с натискането на специален бутон се вдига преграда която загражда тренировъчния терен, за да не се вижда какво става там.

Футболни умения в пясъка
Изображение


Изображение
Сигурност

Реал Мадрид се грижи изключително внимателно за сигурността и уединението на своите играчи. Погледнато отвътре, базата прилича на затвор с лек режим. Специално за осигуряването на охраната на съоръжението и патролирането се грижи охранителна фирма.
Още след излизането от окловръстния път и навлизането в отбивката за Валдебебас, на 500 метра път е поставен първия охранителен пост. И ако не си в списъка, не можеш ва продължиш по-напред. Освен това са постоени и две охранителни кули, също за да наблюдават кой влиза и излиза. Когато влезеш, може да се натъкнеш на патрули, които обикалят и имат право да спират всеки и да му искат пропуск и документи. Влизайки в Т-образната сграта отново те посреща охрана, а за да влезеш и при съблекалните и терените – пак охрана. Затова единственото място което може да се посещава от родителите на децата в акадамията например, е ресторанта, където по-време на мачове и тренировки може да се хапне нещо. Както е написано по-горе, ресторанта е последното място където обикновен посетител може да стигне, след него вече е служебна територия.
Специално за играчите и треньорите на противниковите отбори и съдиите има отделен вход, различен от главния. От там те могат да стигнат до специално пригодените съблекални за гости, които нямат достъп до тези на академията. Същото важи и за съдиите. Но охраната не е само за чуждите отбори. В медицинския център има цели два поста охрана, пазещи зоната на първия отбор от тази на академията. Също така за да влезе някой в съблекалните на първия отбор, или да отиде до ВИП зоната, отново трябва да мине през охрана. Специално положение има когато треньора закрие тренировката за медии и зрители. Тогава движението в целия футболен сектор е блокирано и без достъп до външни лица.
Логично, базата е посторена в покрайнинните точно за да се отдалечи от градския шум. В това отношение клубът осигурява пълно спокойствие на всички свои играчи и учащи се. Но Реал осигурява и най-луксозните уреди, съоръжения, екипировка и всичко останало, нужно за развитието на един футболист.

Стадион „Алфредо ди Стефано”

Както досега се убедихме, в тренировъчния комплекс има много игрища и лукс. На само на 200 метра от тях се намира вторият стадион на Реал – Стадион „Алфредо ди Стефано”
Открит през 2006г, той носи името на великият футболист Алфредо ди Стефано, станал легенда за Реал Мадрид.
Стадиона е посторен с намерението да се увеличава капацитета си с времето. В момента има капацитет от 6000 души, камо може да достигне до 25-30 хиляди. Той е пригоден както за официални срещи, така и за трениравки и медийни събития като концерти и други изяви. В момента там играе мачовете си вторя отбор – Реал Кастия. Както в целия комплекс, и тук всичко е екологично чисто – водата за спринклерната система се осигурява от дъждовете и се топли от слънчеви панели, от там се осигурява и електрическта енергия.
По отношение на сигурността, стадиона отново е на топ ниво. Има паркинг за 10 автобуса за гостуващи отбори. Специално питейно заведение е подготвено за гостуващите фенове, където те нямат достъп до тези на белия отбор. По отношение на медиите всичко отново е най-модерно, над 60 места за радио-телевизионно излъчване на мачовете и пресата.
През 2007г през стадиона беше открита статуя на великия футболен гений. На откриването присъстват световни величия като президентите на ФИФА, УЕФА, известни тенори и още много ВИП персони.
Изображение
Изображение
Изображение


Бъдещи планове

До момента от базата е застроена едва 1/3 от общата площ на спортния комплекс. Цената на базата е стигнала вече 100 милиона евро, но самият проект е още в своето начало. Екип от над 10 инженери работят по декоративното оформление и строителството на съоръженията.
През 2008г президента Рамон Калдерон направи първата копка на бъдещото общежитие на младите мадридисти. То ще заеме 5700 кв м и ще бъде 3 етажа. Всеки етаж ще има по 24 двойни стаи с 26 кв м всяка, и те ще бъдат напълно оборудване, за да могат младите играчи на Реал да живеят, да се забавляват и да учат там. Общата стойност на общежитието ще бъде около 17 милиона евро.
От спортните проекти се отличава и бъдещата баскетболна зала, която ще приюти баскет отбора на Реал Мадрид. В проектите се вижда още и мини-стадион, басейн и други.
Безспорно, Валдебебас е едно спортно чудо. Без дори да е придобила пълния си блясък, базата е обявена за най-скъпа и най-голяма в историята на футбола и спорта. Това е едно място, достойно да изгради бъдещите футболни звезди на Реал, и да донесе много успехи на отбора.
Бъдещите общежития
Изображение


Ето така ще изглежда Валдебебас накрая.
ИзображениеНевероятен материал за базата на отбора,която си е направо цял град. Статията е от българския форум на Реал Мадрид.
Последна промяна от Madridist на 03 авг 2010 23:15, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
naiki
Мнения: 1169
Регистриран на: 26 авг 2009 14:57
Контакти:

Re: Реал Мадрид сити

Мнениеот naiki » 03 авг 2010 22:37

страхотна тема,носи много инфо.Но май ще трябва да промениш заглавието.
Tottenham Hotspur & Forza Milan

Офтопик:
нема

Gil-galad
Мнения: 12320
Регистриран на: 08 юли 2008 19:42
Контакти:

Re: Базата на Реал Мадрид

Мнениеот Gil-galad » 03 авг 2010 22:53

Пфф....Да вземе България да направи един такъв град....не толкова луксозен, ама да заточи там всички отборо от А група и докато не се научат да играят футбол да не ги пускат да мъчат зрителите.... :?

Иначе наистина е грандиозно...дано Реал започнат да разчитат на повече хора израстнали в тази школа :)
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

А в елита-Синя симфония!
ЛЕВСКИ.ТИТЛИ.ХЕГЕМОНИЯ!
Офтопик:

f0rbidden
Мнения: 255
Регистриран на: 27 юни 2010 21:13
Skype: revenge645
Контакти:

Re: Базата на Реал Мадрид

Мнениеот f0rbidden » 03 авг 2010 22:54

Браво, постарал си се, харесва ми. :)

Потребителски аватар
bojkyy
Мнения: 3913
Регистриран на: 31 яну 2009 00:42
Местоположение: Под тепетата
Контакти:

Re: Базата на Реал Мадрид(град в града)

Мнениеот bojkyy » 04 авг 2010 01:33

Страхотна е :!:

Потребителски аватар
el pipita
Мнения: 551
Регистриран на: 18 юли 2009 21:20
Skype: stanislawko7
Местоположение: Троян
Контакти:

Re: Базата на Реал Мадрид(град в града)

Мнениеот el pipita » 04 авг 2010 02:02

ОХххххххх, Уникално е всичко!
Браво за темата 8-)

Потребителски аватар
ARSENAL(LONDON)
Мнения: 138
Регистриран на: 16 ное 2009 11:02
Skype: MILEN.DENEV
Контакти:

Re: Базата на Реал Мадрид(град в града)

Мнениеот ARSENAL(LONDON) » 04 авг 2010 07:54

Не случайно това е най-големия клуб в света !

Потребителски аватар
hristov25
Мнения: 1231
Регистриран на: 12 юни 2008 14:03
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Re: Базата на Реал Мадрид(град в града)

Мнениеот hristov25 » 04 авг 2010 14:56

Браво стахотна тема! Преди време имаше тема за школата на Аякс. Хубаво е когато има повече такива теми за да знаем към какво да се стремим в България, а не да седим и да се караме за глупости.
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image

Потребителски аватар
Madridist
Мнения: 14893
Регистриран на: 26 сеп 2009 23:23
Местоположение: Древен и Вечен
Контакти:

Разходка до "Бернабеу"

Мнениеот Madridist » 04 окт 2010 22:26

Днес,попаднах на една тема в официалния форум на Реал Мадрид. Става дума за разходка до Сантяго Бернабеу. Според мен е страхотен наръчник за всеки човек,който иска да посети този футболен храм. Цената на цялата обиколка е около 15 евро, естествено, ако се купуват допълнително аксесоари или решите да седнете в ресоторанта, цифрите растат ;) . Специални благодарности на Plameliana за материала :!: :!: :!:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение


Ще се опитам на кратко да ви представя какво представлява едно посещение на Бернабеу, ще ви запозная малко по-отблизо с това, което ще видите на стадиона, с ресторанта, в който може буквално да вкусите от класата на Реал Мадрид, официалният магазин на отбора.

Можете ли да си представите своята собствена визита на Бернабеу, срещайки се със скритите ъгълчета и легендарни места, които сте виждали единствено на картинка? Можете ли да си представите това, правейки го по свой собствен начин, толкова дълго, колкото желаете, във всеки един ден от годината? Всяка мечта на Мадридиста става реалност, благодарение на Stadium Tour (Обиколката на стадиона).

Сега ще ви разходя виртуално из стадиона на най-великия отбор в света, а когато имате възможността да направите своята лична, истинска разходка там, вие ще ми разкажете за чувствата, които тя предизвиква у вас.

ПАНОРАМЕН ПОГЛЕД ВЪРХУ СТАДИОНА


Обиколката започва в един от 8-те панорамни асансьора на стадиона, давайки възможност на посетителите да видят част от величието на отбора и клуба.

ЗАЛАТА С ТРОФЕИТЕ

Изображение

Изображение


Изображение


Изображение

Изображение
Изображение


Европейските купи, Интернационалните купи, Купите на първенството, Испанските купи, Купите на УЕФА, Испанската и Евопейската суперкупи и много други, пресъздават по впечатляващ начин пътя на един велик клуб към неговите рекордни трофеи. Представянето на трофеите включва видео с легендарни мачове на Реал, исторически факти, снимки на футболисти от първия отбор, футболни обувки и фланелки, и огромен асортимент от сувенири, свързани с отбора.

РАЗХОДКА ПО ТРИБУНИТЕ

Ще имате възможност да видите колко грандиозен е стадионът от трибуните.

Изображение


ВИП ЛОЖАТА


ВИП ложата е запазена за Борда на директорите на Реал Мадрид, тези на гостуващия отбор, важни личности и специални гости. Това също е и мястото, където Реал Мадрид получава своите награди и купи.ТУНЕЛЪТ, РЕЗЕРВНИТЕ СКАМЕЙКИ

Изображение


Тунелът на стадиона е буквално достъпът до скамейките на резервите и треньора. Има схеми и картинки за това как треньорите виждат и мислят играта.

СЪБЛЕКАЛНЯ


Сантиаго Бернабеу има една от най-модерните съблекални в света. Нашите футболисти желаят да бъде уважавано личното им пространство в техните лични съблекални, затова на посетителите са разрешава да разгледат общата част, в която се събират футболистите преди и след всеки мач, за да починат и получат съвети от треньора.
Изображение
Изображение
Изображение


ЗАЛА ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИИ
Изображение


В Залата за пресконференции футболисти влизат след всеки мач.

МАГАЗИНЪТ


Нашият магазин ви предлага богат избор от официални 'трофеи' и сувенири, с които вие може да финализирате своята разходка и да вземете подаръци за своите близки и приятели - фенове, като доказателство, че сте имали възможността да посетите "Бялата крепост" и да почувствате магията на Реал Мадрид съвсем, съвсем отблизо...


Изображение

1.ПАНОРАМЕН ПОГЛЕД ВЪРХУ СТАДИОНА
2.ЗАЛАТА С ТРОФЕИТЕ
3.РАЗХОДКА ПО ТРИБУНИТЕ
4.ВИП ЛОЖАТА
5.ТУНЕЛЪТ, РЕЗЕРВНИТЕ СКАМЕЙКИ
6.СЪБЛЕКАЛНЯ
7.ЗАЛА ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИИ
8.МАГАЗИНЪТСледващата част от нашата разходка из Бернабеу е свързана с местата, където може да хапнем и да вкусим не само от вкусните испански ястия, а и буквално от атмосферата на стадиона.

Две са местата, където може да се почерпите с нещо местно. Това са Asador de la esquina и Real Cafe Bernabeu.


Asador de la esquina може да събере около 200 гости, като това заведение дава възможност на гостите си да наблюдават невероятния Бернабеу през много дълги стъклени прозорци. Ще бъде построена тераса, която ще събира още 150 места.
Разнообразното меню включва хамбургери с телешко, стек - тартар и пържола T-bone (мисля, че това е някаква пържола с кост bigsmile.gif).
Гостите също могат да опитат морска платика, пиле и богат асортимент от зеленчукови ястия.
Десертите вклюват печени сладкиши с мед, сладки хлебчета и Campo Real сирене, сервирано със сладко от дюли.

Real Cafe Bernabeu е на два етажа. На първия етаж можеш да пиеш питие, слушайки хубава музика в модерна бар - обстановка.
Вторият етаж също има дълги стъклени прозорци, откъдето се виждат трибуните и стадиона. Там можеш да се наслаждаваш на коктейли, хапки и предястия. Ресторантът предлага традиционна кухня, модерна нотка и голям избор от вина.
Терасата на RealCafe е отворена всяко лято от 10.00ч. сутринта и е едно от най-атрактивните места в Мадрид, в което можеш да вземеш своята дневна доза отдих и сладко да пиеш любимото си питие.
За тези от вас, които са с коли, има обслужващ паркинг.

Изображение

Изображение

ИзображениеПотребителски аватар
Frankie Lampard
Мнения: 10118
Регистриран на: 25 авг 2010 19:13
Местоположение: Палатка пред Stamford Bridge
Контакти:

Re: Разходка до "Бернабеу"

Мнениеот Frankie Lampard » 04 окт 2010 22:30

Супер е,браво.


Върни се в “Реал Мадрид”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта