"Добър ден. Искам да кажа, че не говоря добре кастилски, тъй като изучаването на италиански остави на заден план испанския ми. Нуждая се от един месец, за да съм подготвен да говоря с Вас възможно най-ефективно", встъпително заяви Специалния.
"Не зная дали съм роден за треньор на Реал Мадрид, но със сигурност съм роден за треньор. Харесват ми големите предизвикателства. Привлечен съм от историята на Мадрид, от провалите през последните години и от големите очаквания. Това е уникален клуб. За всеки голям треньор е загуба, ако не тренира Мадрид. За щастие, кариерата ми е хубава и много се радвам, че тренирам Реал Мадрид. Огромна чест е. Хубавото обаче е не да тренираш Реал Мадрид, а да печелиш с Реал Мадрид", довери Моуриньо.

"Нужно е да променя някои неща в методите на работа. Ще променя някои неща относно виждането какво представлява треньорът. Аз съм треньорът, нищо повече. Аз съм треньор, който работи в колектив с ясното съзнание, че треньорът носи отговорност. Един голям треньор без голяма структура около себе си не е голям треньор. Аз винаги искам да работя с най-добрите", категоричен беше Моуриньо.
"Резултатите са тези, които решават кой е най-добрият. Не съм лицемер и не мога да забравя своите бивши футболисти. Този сезон имах фантастичен отбор с футболисти, които очакваха да спечелят всичко освен Шампионската лига. Сърцето ми не може да забрави общността, към която принадлежах. Беше фантастично. Не мога да забравя моите футболисти на Интер", призна Специалния.
"Разговарях с Раул тази сутрин. Не губя излишно време. Закусих с него на Валдебебас и разговаряхме. Между треньор и футболист обаче пресата няма място", отсече португалецът.
"Уважавам труда на Пелегрини в Мадрид, надявам се той да има добро бъдеще и да поеме добър отбор, отговарящ на неговите амбиции. Не искам да говоря за миналото на Мадрид. Гледах почти всички мачове на Реал Мадрид, но това не е насоката, към която искам да мисля. Не искам да говоря за миналото", повтори Моуриньо.
"Не съм антибарселонист. Аз съм треньор на Мадрид и Барселона не ме интересува. Вълнува ме градежът на един голям Реал Мадрид. Барселона е голям съперник в Шампионската лига и силен опонент в Испания, но не искам да мисля за Барселона в този момент. Ако съм мразен в Барселона, това не е мой проблем", сподели иберийският наставник.
"Идентичността на отбора няма нищо с националността. Идентичността на клуба няма да се промени никога, футболната идентичност сега е в ръцете на мен и футболистите. Да говоря за футболистите не е в моя стил, защото когато треньорът на Реал Мадрид говори за футболист, той със сигурност струва над десет милиона евро. Доволен съм от ядрото на миналогодишния отбор, не се нуждаем от радикални промени, само от трима-четирима футболисти, които могат да се адаптират. Това няма да е лятото на големите трансфери в Мадрид. Всичко ще бъде спокойно", увери Жозе.