Кристиано Роналдо възвърна пълния си блясък и с 2 гола донесе победата на Реал с 3:1 над Олимпик в Марсилия и първо място в група 3 от ШЛ. Мадридската преса изпадна в екстаз от изпълненията на португалеца и най-вече от гола му в 5-ата мин. от фаул за 1:0. "Кристиано е истинско оръдие", изгърмя в. "Ас" от първа страница и изчисли, че Роналдо е изстрелял топката със скорост 102 км/ч. "Златна топка", не остава по-назад "Марка", с всякакви статистики и диаграми на фаула, чиято дистанция е закована на 37 м ("Ас" бе по-скромен - 33 м). А анализаторът на "Ас" Томас Ронсеро тръшна всички, като издигна португалеца до небесата със заглавието си: "И Господ създаде Кристиано".
Един друг футболен бог на Реал - Зидан, също се възхити на изпълнението на Роналдо от фаул. Зизу, който изгледа мача редом до генералния директор Валдано, каза: "Кристиано не е просто много добър, той е феноменален. Прави фантастични неща, дори по-добре от мен."
Мачът тръгна по вода за Кристиано, който с бомба от фаул разпечати вратата на Олимпик още в 5-а мин. Лучо Гонсалес изравни от дузпа в 11-а за 1:1, при който резултат завърши първото полувреме. След почивката Раул Албиол изведе Реал напред (60-а мин.), за да дойде кулминацията: дузпа за Олимпик (69-а мин.), Лучо бие, но улучва гредата. Убийствения удар за гостите нанесе Роналдо в 80-а мин., който мушна шестия си гол в ШЛ за сезона. "Още не съм в 100-процентова форма - отбеляза героят на мача. - Доволен съм от двата гола и от първото място."
Като играеше в юнайтед го мразех сега в реал нека вкарва