Groucho написа:paceto написа:Теоретично погледнато ние до края на сезона имаме по лека програма от към гостуванията.
Гостуваме на Бетис, Реал Сосиедад и Билбао като всички останали от топ отборите ще идват в Мадрид.
Барселона пък ще гостуват на Валенсия, Бетис, Реал, Севиля, Селта, така че има къде да губят точки навънка. Отделно, че не е редно да се гледа чак толкова напред, а още повече моментното класиране на дадени отбори.
Че защо па да не е редно да се гледа толкова напред![]()
Не ме интересува особено кой ще стане шампион, въпреки че уважавам Реал като клуб, но чисто статистически ми е интересно кой има по-добри шансове на този етап.
Зависи как интерпретираш гостуванията. Моментното класиране в средата на сезона дава представа колко силен е един отбор.
Селта е 18-и с 9 загуби, Хетафе е 4-и с три загуби. Така че за мен гостуването на Реал на Хетафе е по-тежко от гостуването на Барселона на Селта, защото Хетафе този сезон е по-силен от Селта. Затова гледам броя гостувания на отбори в топ 10, без да се съобразявам особено с имената на клубовете. Реал има 5 такива гостувания пред себе си, Барселона - 3. Няма сметки без кръчмар, просто преценка на предстоящата програма на двата клуба.
Явно не гледаш достатъчно мачове от Испания щом си вадиш подобни заключения и то само на базата на временното класиране. Това, че Селта е 18-ти сега няма никакво значение, защото там всички отбори играят трудно и често се губят точки. Миналата година ние едвам ги победихме там, а Селта успя да бие Барселона у дома въпреки, че бяха в зоната на изпадащите и се бореха до последно да оцелеят. Също така миналият сезон победиха и Атлетико, а да не говорим, че отбори като Виляреал и Валядолид също успяват да отнемат точки особено жълтата подводница го прави много често през годините да потапя грандовете.