Мнениеот Месершмит » 28 апр 2011 21:22
Относно симулантите- и в Милан има, и в Интер има, и в Челси, Реал Мадрид и т.н. Навсякъде има по 1-2 симуланта в отбор. Проблемът е,че в Барселона има 1-2,които не са симуланти. Там е тънката разлика. Циркаджийските симулации са част от отборната им игра.И това не е само вчера, а от почти всички мачове на тима,които съм гледал в ШЛ. Да не говорим,за манталитетът им,когато не могат да спечелят някой мач- видяхме как Пеп ревеше за тревата, видяхме как Меси ритна топката в публиката, помним пръскачките, избития зъб на Майкон и т.н. Също така, доколкото съм запознат с футболните правила,при оспорване на съдийско решение навсякъде дават жълт картон. Изключение има само за Барселона. Това е другият тънък момент от величествения им футбол-да заобикалят по пет шест човека съдията, ръкомахайки му и търсейки постоянно картон за съперника или обяснение от съдията за негово решение. Вчера Педро се блъска в Арбелоа, хваща се лицето, аха че ще умира, супер драматично, половината отбор заобиколи съдията, Пеп подскоча на пейката,реферът се подаде и извади несправедлив жълт картон на Арбелоа, и с цялата си наглост, те продължиха да искат червен . Да не говорим за Валдес,който почти винаги тича през целия терен да не изпусне някое меле и да ръкомаха. Абсолютно селско поведение, достойно за Брестник или Две Могили , но не и за клуб с претенциите на Барселона. И това не беше само вчера, не беше и в предишните Класики, не беше и срещу Арсенал, а като цяло в почти всички важни мачове на Барселона,които съм гледал. Това му се казва манталитет. На всеки друг отбор, при първото подобно меле и заобикаляне, съдиите вдигат един-два жълти картона на най-бурно протестиращите и проблемът се решава. Но не и при Барселона, защо не ги наказват, защо не им вдигат картони,от кого ги е страх. Днес, всички разправят как Моуриньо бил развалил Класикото, а не виждат,че Барселона го развалиха два пъти повече с постоянните си симулации, провокации(така и не разбрах Пинто с кой се сби) и циркаджийски истории. Имам един приятел,който членува във фенклуба на Арсенал, заклет техен фен вече 24 години. Днес пием кафе и той ми вика - "Милене, най-много на света мразя Манчестър Юнайтед, ненавиждам ги, но на финала, за първи път, ще се моля да победят".