Чаби Алонсо: Това е началото на нова ераЧаби Алонсо официално бе представен като старши треньор на Реал Мадрид. Той сложи подписа си под тригодишен договор с клуба. Младият специалист бе придружен от съпругата си Нагоре.
Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес подари на Алонсо макет на новия „Сантиаго Бернабеу“.
Официално Алонсо започва работа от 1 юни и ще води отбора на Световното клубно първенство, което започва две седмици по-късно.
„Без съмнение за мен това е един много специален ден. Ден, който ще запомня за цял живот. Много съм щастлив да бъда тук, в това, което усещам като мой дом. Връзката с мадридизма никога не е прекъсвала и откакто влязох във Валдебебас преди час и половина, това чувство се възроди отново“, започна Алонсо.
„Имам усещането, че това е началото на една нова ера. Флорентино, много благодаря за доверието. Преди да започна да говоря за новия етап, не искам да пропусна да спомена човека, който си тръгна. Карло Анчелоти беше моят треньор и, велик човек, който имаше огромно влияние върху мен. Без неговото майсторство вероятно нямаше да съм тук. Поемам щафетата и приемам неговото наследство с много чест и гордост. Надявам се да оправдая очакванията и да водя клуба навсякъде, където всички вярваме, че можем да стигнем“, добави той.
„Започваме един етап, в който чувствам, че клубът и феновете сме обединени. Имаме страхотен отбор, имаме фантастични играчи и много добър потенциал. Това ми дава причини да дойда тук с много енергия и вяра. Убедени сме, че можем да постигнем важни неща, достойни за Реал Мадрид“, казо още Чаби Алонсо.
Флорентино Перес: Чаби Алонсо представлява ценностите на Реал Мадрид, с него започва една блестяща ераПрезидентът на Реал Мадрид Флорентино Перес заяви при представянето на Чаби Алонсо като нов старши треньор на тима, че баскът представлява ценностите на „кралския“ клуб и с него започва една блестяща ера.
„Силата на този клуб се крие в продължаването на работата, а днес е много специален ден, днес бележи началото на нова ера. Пристига нов треньор, който е един от най-добрите в света. Той представлява ценностите на Реал Мадрид и с него през 2025 г. започва и една блестяща ера“, коментира Перес.
„Знаем какво означава Реал Мадрид за всички“, каза президентът. „Като играч, Алонсо определи една ера, не само с Реал Мадрид, но и с Ливърпул и Байерн Мюнхен, и разбира се, ти си една от легендите на националния отбор, спечелил Световната купа.“
„Като треньор в Леверкузен, ти постигна подвиг, който те прави един от най-добрите треньори в света. Сега си изправен пред едно от най-големите предизвикателства в живота ти. Знаеш, че тези фенове те обичат и ти се възхищават и съм сигурен, че заедно отново ще споделим голяма радост. Добре дошъл в Мадрид, скъпи Чаби“, добави Флорентино Перес.