Карло Анчелоти - треньор на Реал Мадрид

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Furious_Monk
Контакти:

Re: Карло Анчелоти - треньор на Реал Мадрид

Мнениеот Furious_Monk » 27 окт 2024 14:05

Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 09 ное 2024 10:31

Анчелоти разкри кога ще се пенсионира и коя е най-голямата му грешка

Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, даде интервю пред авторитетното френско издание „L’Équipe“. Италианецът говори за деня, в който ще се откаже, целите, които има до края на кариерата си, и новото поколение футболисти.

„Денят, в който ще се откажа, ще бъде велик ден. Искам да отива в Аржентина, Малдивите, Австралия… Искам да пътувам“, разкри Карлето.

„Никога не съм въвел нищо ново във футбола“, сподели италианският специалист.

„Не мисля, че съм най-добрият треньор в последните 30 години. Постигнах много, но има треньори, които са постигнали повече: Алекс Фъргюсън, Пеп Гуардиола, Валерий Лобановский. Дори да се мислех за най-добрия, никой няма да ми направи статуя“, каза Анчелоти.

„Най-голямата грешка, която съм правил, е да окажа натиск за по-голяма заплата в Реал Мадрид през 2014 година. Те искаха да ме задържат и да удължат договора, но след това преговорите спряха. Научих се от това“, заяви треньорът.

„Новото поколение има болест, те са пристрастени към телефоните. Един ден на шега казах: „Омръзна ми да гледам телефоните ви в съблекалнята. Отсега нататък няма да ги ползвате“. Играчите попитаха: „Шегувате ли се?“, казах: „Не, много съм сериозен“ и си тръгнах. След тренировката капитанът дойде в офиса ми: „Не можете да направите това, не може да се случи!“, представете си“, разказа Анчелоти с усмивка.

„Преди да спра с футбола искам да спечеля нова Шампионска лига, а след това още една. Мога да си представя пенсионирането. Започнах с футбола преди 48 години. Мисля, че този ден ще дойде. Какво може да ме каже да спря? Бих казал, ако Реал Мадрид ме уволни“, сподели Карлето.

„Дали Килиан Мбапе има его? Не, не, изобщо. Той дойде тук и веднага се вписа добре в отбора, разбира се със съотборниците си, в добри отношения е с тях. Пристигна с перфектен дух“, каза още Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 29 ное 2024 20:59

Смятам, че всеки уважаващ отбора си освен резултати иска и игровия облик да приляга на реномето на клуба. Ще се съгласите, че това срещу Ливърпул дори при огледален резултат, т.е вместо 2:0 да е 0:2 не би удовлетворило никого. Отборът цял мач се защитава, в нито един момент дори не потърси гола. С Анчелоти това е постоянния стил срещу големи отбори. Единственото изключение бе реванша с Байерн, когато изненада всички, включително и мен и излезе за победа. Аз не си спомням този стил при първия престой на Анчелоти на Бернабеу. Тогава отборът игра супер директно, да може би не сме държали топката 65% от времето, но се излизаше за голове, сега първата идея е да се опази нашата врата. Отвратително за гледане. Така че и да стигнем финала, ако това ще гледаме и догодина, аз съм по-скоро за отпадане в групата и търсене на заместник, който да гради с по-зрелищен футбол. За мен Анчелоти се изчерпа и му е време да си ходи. Нямаш право да имаш Мбапе, Вини, Белингам, Родриго, Валверде и тези футболисти да изглеждат без капка яснота какво да вършат на терена. Тотален хаос, никаква организация, креативност и само пуст дефанзивен футбол, а напред каквото стане на контра. Не, мерси. Адмирации и уважения за всичко, но времето не прощава на никого.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Реал Мадрид”