paceto написа:AntrAcsA написа:paceto написа:Стига си вярвал, че Барселона ще е нещо повече без Меси.
Отсъствието на Шави и Иниеста е видимо за отбора ви и от тогава има спад в редиците ви. Може би отсъствието на Шави не се отрази толкова, но тази на Иниеста се усеща. Не си мисли, че без Меси вие ще продължите да мачкате и няма да се докоснете поне малко до това, което в Реал изпитват. Свали тези очила и погледни малко реално на нещата и колко важен е Меси за играта ви и дори когато не прави нищо в мач то е достатъчно присъствието му там и да всява смут, че може да избухне всеки един момент с пас или гол.
Реално играем 4 поредни Ел Класики " без Меси" и пак бием.. Както и да е. Аз лично съм изненадал от резултата тази вечер. Бях сигурен че Реал ще продължи, но също съм съгласен с хората тук, които казват, че в ключовите моменти през пследните години в ШЛ Реал имаше " късмет " което по един или друг начин помогна за спечелването на турнира, като от своя страна даваше увереност на управниците ви че всичко е наред, без да се взима в предвид че във останалите турнири, Ла Лига и Купата винаги се проваляхте. Затова друга страна това отпадане има и своята хубава страна. Сега лятото пак ще накупите НАЙ добрите играчи, както правите вианги след провален сезон! Азар, Неймар, Мбапе, Кейн и т.н. и пак ще се оправите.
Нищо не започва и не свършва само с Ел Класико. Тук говорим за цялостната картинка и една дълга надпревара на всички фронтове. Ел Класико не е показател за състоянието на никой отбор и дори, когато ние сме били в лошо състояние сме взимали победи като гости и точно обратното, когато се смята, че сме по силни от вас вие ние биете. Тези мачове са друга мотивация и всеки може да изпъкне, но ако говорим за един дълъг маратон тогава ще си проличи кой играч е заменим и кой не.
В ШЛ, за да спечелиш трябва да имаш и късмет, защото без него каквото и да правиш няма как да се получат нещата. Ето днес нацелихме две греди, Аякс в първият мач изпусна положения, а днес пък ги вкара, така че късмета не е нещо, което трябва да се гледа като минус.
Няма как да вземем тези играчи на един път и не за друго по рано казах, че ще са нужни няколко сезона да се стъпи на крака понеже подмяната ще става постепенно. Азар би трябвало това лято да дойде, освен ако бана на Челси не стане пречка, а и той вече няма за кога да чака да си сбъдва мечтата понеже годините си минават.
Азар си е класа, по добър на неговия пост, освен може би Неймр с някои забележки, няма. Едно е сигурно, лятото Реал ще развърже кисията, а и ще има чистка, всичко друго би било странно.