*•ELECTROFANATIK•* написа:Голям мач! Тази година християнският Великден съвпадна с футболния - подобно мегадерби е футболен празник, който може да затвори устите и на най-големите критици. Е, можеше да бъдат отбелязани повечко голове и в двете врати, но аз като фен на Реал съм доволен от резултата. Немските привърженици също трябва да бъдат, защото мадридският колос можеше да реализира няколко доста добри положения и по този начин да си осигури по-комфортна преднина преди очертаващия се тежък мач в Мюнхен. Анчелоти пое голям риск с тази тактика, но това е единственият метод за противодействие на практикуваната тики-така от Гуардиола. За мен той е и виновникът за поражението на баварците - хем използва привидно офанзивна схема, хем излиза с пети защитник (Лам). Нещата можеха да се развият по по-различен начин, ако се беше доверил на Мюлер и Гьотце. Явно още не е разбрал, че когато системата с многобройните пасове не върши работа срещу отбори като Реал (за които подобни противници не са нищо ново), трябва да промени нещо. Отделно е разчитал на иначе колебливата ни защита да допусне грешки при центриранията, търсещи "тежкия" Манджукич. Футболистите в бяло изиграха перфектен двубой благодарение на желязната тактика. Защитниците трябва да бъдат похвалени, а също така и съотборниците им пред тях. Дано контузията на Пепе не е сериозна и в реванша Роналдо и Бейл да успеят да се включат на 100%.
Реал Мадрид и Байерн са богати клубове, които притежават играчи за всевъзможни системи за игра. Трябва да се даде време на Пеп да свикне с това, защото се вижда, че се опитва да налага тотално изтъркалата се тактика от престоя му в Барселона. В това отношение Анчелоти го превъзхожда.
Честита победа, Мадридисти! Гледаме смело към Десетата и се крачка по-близо до нея, но нека не се самозабравяме преди "кошмара", който ни очаква на Алианц Арена.
П.П. Някой може ли да каже кои са наказаните и контузени играчи на двата отбора за реванша?
Никой не го пропуска и се отървахме от картони, а висяхме с доста като преди мача имахме 5 човека с жълти картони - Рамос, Алонсо, Карвахал, Каземиро и Бензема. Срещу Байерн имаме само един жълт картон и той е дело на Иско за неумишлена игра с ръка, така че сме спокойни от към това като само не се знае дали Пепе ще играе. Не знам дали при един евентуален финал ще важат картоните и някой ще пропусне финала, но имам някакви спомени, че за финал се изчистваха всички картони освен ако не получиш червен разбира се.
Сега е много важно да изиграем един много умен реванш и по възможност да търсим гол още преди почивката, за да сме малко по-спокойни. Всеки наш гол на немска земя Байерн ще трябва да връща цели два и ние вярвам, че ще търсим гол. Гледайки по настроението на играчите след мача те го мислят същото и знаят колко трудно ще е на реванша.
Никой не си мисли, че вече са на финал и не трябва да е така, защото това не е случаен отбор и ще е голяма грешка да се мисли по-този начин.
Феновете ни са на същата вълна, което е добре че няма главозамаяни

За Байерн също няма играчи, които пропускат реванша поради картони, но не знам как са с контузиите.
Вчера за 93 минути игра имаше само 1 жълт картон за целият мач и е дело на Иско и то заради играта с ръка, макар че можеше да се даде картон и на Мюлер за онова му падане за дузпата към края на мача.