ШЛ - 1/2 финал | Реал Мадрид - Байерн Мюнхен - 1:0 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: ШЛ - 1/2 финал | Реал Мадрид - Байерн Мюнхен - 1:0 FT

Мнениеот paceto » 25 апр 2014 01:50

*•ELECTROFANATIK•* написа:Голям мач! Тази година християнският Великден съвпадна с футболния - подобно мегадерби е футболен празник, който може да затвори устите и на най-големите критици. Е, можеше да бъдат отбелязани повечко голове и в двете врати, но аз като фен на Реал съм доволен от резултата. Немските привърженици също трябва да бъдат, защото мадридският колос можеше да реализира няколко доста добри положения и по този начин да си осигури по-комфортна преднина преди очертаващия се тежък мач в Мюнхен. Анчелоти пое голям риск с тази тактика, но това е единственият метод за противодействие на практикуваната тики-така от Гуардиола. За мен той е и виновникът за поражението на баварците - хем използва привидно офанзивна схема, хем излиза с пети защитник (Лам). Нещата можеха да се развият по по-различен начин, ако се беше доверил на Мюлер и Гьотце. Явно още не е разбрал, че когато системата с многобройните пасове не върши работа срещу отбори като Реал (за които подобни противници не са нищо ново), трябва да промени нещо. Отделно е разчитал на иначе колебливата ни защита да допусне грешки при центриранията, търсещи "тежкия" Манджукич. Футболистите в бяло изиграха перфектен двубой благодарение на желязната тактика. Защитниците трябва да бъдат похвалени, а също така и съотборниците им пред тях. Дано контузията на Пепе не е сериозна и в реванша Роналдо и Бейл да успеят да се включат на 100%.

Реал Мадрид и Байерн са богати клубове, които притежават играчи за всевъзможни системи за игра. Трябва да се даде време на Пеп да свикне с това, защото се вижда, че се опитва да налага тотално изтъркалата се тактика от престоя му в Барселона. В това отношение Анчелоти го превъзхожда.

Честита победа, Мадридисти! Гледаме смело към Десетата и се крачка по-близо до нея, но нека не се самозабравяме преди "кошмара", който ни очаква на Алианц Арена.

П.П. Някой може ли да каже кои са наказаните и контузени играчи на двата отбора за реванша?

Никой не го пропуска и се отървахме от картони, а висяхме с доста като преди мача имахме 5 човека с жълти картони - Рамос, Алонсо, Карвахал, Каземиро и Бензема. Срещу Байерн имаме само един жълт картон и той е дело на Иско за неумишлена игра с ръка, така че сме спокойни от към това като само не се знае дали Пепе ще играе. Не знам дали при един евентуален финал ще важат картоните и някой ще пропусне финала, но имам някакви спомени, че за финал се изчистваха всички картони освен ако не получиш червен разбира се.

Сега е много важно да изиграем един много умен реванш и по възможност да търсим гол още преди почивката, за да сме малко по-спокойни. Всеки наш гол на немска земя Байерн ще трябва да връща цели два и ние вярвам, че ще търсим гол. Гледайки по настроението на играчите след мача те го мислят същото и знаят колко трудно ще е на реванша.

Никой не си мисли, че вече са на финал и не трябва да е така, защото това не е случаен отбор и ще е голяма грешка да се мисли по-този начин.
Феновете ни са на същата вълна, което е добре че няма главозамаяни :)

За Байерн също няма играчи, които пропускат реванша поради картони, но не знам как са с контузиите.
Вчера за 93 минути игра имаше само 1 жълт картон за целият мач и е дело на Иско и то заради играта с ръка, макар че можеше да се даде картон и на Мюлер за онова му падане за дузпата към края на мача.

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 25 апр 2014 09:26

rmfan5 написа:
ZinedineZidane написа:Перфектни 90 минути, но за съжаление трудните 90 предстоят. Преди мача бях умерен песимист, но сега вече ме свива корема... :mrgreen:
Страхотно изигран тактически мач, в който можехме да отбележим и повече. Но предвид очакванията ми отпреди срещата, чиста минимална победа ме удовлетворява напълно. Много силен мач на Коентрао, Модрич, Карвахал, Пепе. Бензема си свърши работата, Кристиано не можа, но е разбираемо. Само Рамос беше малко неориентиран, но нищо ново при него. Отборно - оценката ми е 5,90.
За Байерн мога само да съжалявам. Колкото и да са ми нелюбими, миналата година играеха уникален футбол, който няма как да не адмирирам. В момента, този стил просто е мъчителен и независимо от добрите резултати през сезона, този Байерн за мен е много по-безидеен и объркан при добра организация на противника.
Реваншът е отворен. Шансовете остават 50/50. Дано Бейл и Роналдо са на 100 % и видим някой и друг гол от тях, че без гол в Германия няма да стане.

Кристиано даде доста добър пас на Коентрао и така се стигна до гол,при положение че не беше на 100% си се представи солидно.
Четирима които посочи и за мен бяха най-добрите на терена.

Отборната оценката по коя система е може ли да ми кажеш?

По шестобалната, разбира се! :)
Иначе пасът на Кристиано беше страхотен. Коментарът ми беше за положенията му за гол, тъй като обикновено от толкова положения задължително вкарва. Но не го критикувам, просто отбелязвам, че нямаше ден. Нещо нормално, при липсата на игрова практика.
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 25 апр 2014 09:47

Топката му отскочи преди да нанесе удара и затова се получи така, а и той сам си каза че е влязъл в мача със страх.
Помните есента след контузията, че пак не беше във форма като се завърна и лек по лек започна да навлиза в нея. Няма как да се получи играта му в първият му мач и то срещу такъв съперник като Байерн и с такъв заряд като цяло.

Сега дано в събота срещу Осасуна започне като титуляр и да натрупа малко игрови ритъм.

Роналдо: Не съм се напрягал, чувствам се добре

Португалската звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо коментира след успеха над Байерн Мюнхен с 1:0 на полуфиналите на Шампионската лига, че не се е напрягал ни най-малко и допълни, че се чувства добре.

„Някои хора не искаха да играя, но се появих в игра. Не се случи нищо страшно. Бях малко уплашен, защото това ми бе първият мач след 3 седмици отсъствие, но не почувствах никакво неразположение. В следващите мачове ще бъда перфектен“, започна „кралската седмица“.

„Не съм се насилил, чувствам се добре“, каза още Роналдо и продължи: „1:0 е добър резултат преди реванша. Смятам, че днес бяхме на ниво. Ако отбележим гол и там, всичко ще стане значително по-лесно“.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 25 апр 2014 12:48

Жълтите картони не се чистят за финала,ако да кажем Алонсо и Рамос получат такива,те пропускат финала.
Така беше на Байерн Мюнхен - Интер и Байерн Мюнхен - Челси ,играчи на тези отбори пропускаха финалите заради картони,в първият Рибери мисля че беше,във вторият и от двата отбора ако не се лъжа имаше наказани
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Върни се в “Реал Мадрид”