paceto написа:Какво значение има в момента как сме играли след като има победа. Да играта не е очакваната, но повечето отбори играят затворено срещу нас с надеждата да се вземе нещо и Селта вчера го доказа това особено след почивката преди да падне гола.Те не можаха да излязат от полето си и чак като вкарахме гола и отпуснахме обръча се измъкнаха на няколко пъти.
Добрата игра на един отбор не се отличава само от броят голове, а от това дали създава и положения.
В нашият случай създаваме не малко такива, но няма кой да ги вкарва освен Роналдо и тук там някое просветление от Господ към Бензема, Ди Мария, Иско, Хесе. Бейл за момента не го слагам в това число, защото има много да наваксва с играта си и с отбора като цяло.
Когато един отбор излезе с мисълта да вземе нещо от тебе и се окопаят отзад и са малко по-грамотни няма как да се получи хубава игра от нас.
Други отбор пък играят грубо и рушат играта, а ние не сме свикнали на такава игра и затова остава впечатлението, че не играем добре.
Няма отбор, който да играе перфектно и винаги ще има нещо, което да се додяла, но след като в момента си взимаме победите аз предпочитам да не мисля затова и да не го повтарям всяка седмица като недостатък както прави един потребител тук.
Разбирам да сме в положението на Валенсия или да кажем в състоянието на Манчестър Юнайтед като класиране и резултати да негодувам и да се нервя, но след като сме трети и на 5 точки от водачите не виждам какъв е проблема чак толкова.
Барселона и Атлетико в момента са добре смазана машина и имат играчи, които да им вкарват освен един редовен на тази позиция и така нещата се получават. Не са си подмладили почти целият отбор за един сезон, че да има сътресения в играта им.
Сигурно гледаме различни мачове.
Официалната статистика от последния мач сочи че ударите към врата на Реал Мадрид са 13 а към врата на Селта 15.Селта имаха по-чисти положения от Реал Мадрид до първия гол.
Освен това тезата че е важното че взимаме мачовете въпреки лошата игра,е теза която работи до момента в който дойдат трудните мачове,а те тепърва предстоят.Ако разсъждавам по този начин мисля че ще се приравня с футболните лаици които гледат само резултатите в интернет,не гледат футбол и коментират само на база резултати.Не съм от тях-гледам много футбол.Обратно,ако гледаме футбол,и анализираме това което виждаме,трябва да ни е ясно че за Реал Мадрид този сезон проблемите тепърва предстоят.Повечето трудни мачове са в бъдеще време,и не трябва човек чак толкова да разбира от футбол,за му е ясно че след като Селта на Бернабеу има възможността да отправи 13 удара по посока вратата на Реал Мадрид,по-силните съперници освен че ще отправят и ще вкарват.
Само да припомня за хората които не са поглеждали програмата,че имаме :
Гостуване на Епаньол,Бетис,Атлетик Билбао,Атл.Мадрид,Малага,Севиля,Реал Сосиедат,и същите тия Селта Виго,+мача с Барселона който няма значение дали си гост ли домакин + няколко корави гости които ще дойдат на Бернабеу.До момента сме изиграли по-лесните мачове,а всеки по-труден не сме го взели,като изключим гостуването на Леванте,който го взехме с късмет в последните секунди,но играта беше безобразна. ( до къде стигнахме гостуване на Леванте да се счита за труден мач,но е факт).Прибавям мачовете за ШЛ и евентуално ако отстраним Осасуна и мачовете за купата....
Та,от една страна грозната игра ме кара да си мисля че големите проблеми са в близко бъдеще с оглед на по-трудните мачове които ни предстоят,от друга,просто не ми прави удоволствие да гледам една от най-скъпите футболни селекции в света как играят хаотичен и грозен футбол.Свикнал съм футбола да ми носи наслада,а не тегоба.В случая този Реал Мадрид ме кара да се чувствам по-скоро зле докато гледам,от колкото да се кефя!
И ако някой не харесва стила на Барселона,то Атл. Мадрид в момента са наслада за окото.И точно те са пример за тезата ми.Миналата година играха просто много силен и приятен за окото футбол,като имаха пропуски в резултатите,а тази година освен добрата игра,взеха и да мачкат като резултати.На 99 % във футбола нещата вървят така: Добра игра и след това добри резултати.Изключението потвърждава правилото.
За Барселона чак не ми се говори,защото по показател отборна игра ( сработеност между отделните линии) и резултати, са с пъти над Реал Мадрид.В преките мачове не са чак толкова над Реал Мадрид,но в тия мачове Реал играе на мускули.Дойде мач с Виляреал,Осасуна и т.н,затворят се и сме умрели.Това за мен е смешно,отбора с една от най-скъпите селекции да се оправдават с това че съперника се бил затворил.Пффф.Смешно е!Да е един мач,както и да е.А то всеки.Реал Мадрид в такива мачове трябва да излизат да си правят тренировка с отбори като Селта,а те не едвам бият!

Аз лично съм много разочарован,и не мисля че докато Анчелоти ни е треньор нещо се промени.