Барселона – Реал Мадрид - 2:2 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Барселона – Реал Мадрид - 2:2 FT

Мнениеот paceto » 08 окт 2012 11:37

Въпросната смяна на Ди Мария с Есиен стана в 88-та минута при дадени 3 минути продължение т.е. е бил на терена не повече от 5 минути.
Да припомним, че Есиен не е играч само за една позиция т.е. защитник и може да играе и напред, така че това да се твърди, че е пуснат само и единствено с цел пазене на резултата не съм съгласен.

А и да е така не виждам нищо странно след като Реал са гости и всички видяхме как в последните 4-5 мача Барселона се измъкваше с победа именно в периода след 85-та минута на мачовете.Жозе не искаше да рискува и затова пусна Есиен, за да обира топките далеч от наказателното и същевременно да опази по-добре "фронтовата линия".

Ако искаше да пусне играч специално да пази резултата щеше да пусне отзад Албиол (който даже беше единственият защитник групата за мача и това говори показателно, че не е отишъл Жозе с дефанзивен състав) , който си е типичен защитник.

Аз защитна игра от Реал Мадрид в този мач не видях, а ако някой е видял подобно нещо значи някой друг мач е гледал.

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 08 окт 2012 11:39

Madridist написа:След гола на Роналдо, имаше едно положение, което го дадоха от Тв+ в последния момент. Игуаин стреля и Валдес изби в ъглов. 9-9 удари към вратата, мисля, че е показателно дали някой е играл защитно.

+ че Игуаин опропасти 1 или 2 много обещаващи контра-атаки. Иначе мен ме тревожи малко факта, че след 75-80 мин. като че ли "спукахме гума", както се казва. Барселона бяха доста по свежи от нас... Вярно че имах ден повече за почивка, но все пак това е малко притеснително. Като цяло в последните класики се забелязва такава тенденция. Ние играем много силно 1-то полувреме, но 2-то след 70 мин. започваме да отстъпваме, и това до голяма степен се дължи на спад във физическото състояние на играчите :roll:
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 08 окт 2012 11:43

И това е вярно, но нека не оставяме настрана и факта, че Роналдо именно след вторият си гол в 66-та минута стана по пасивен заради болките в рамото и не си даваше много зор и така не беше ефективен на 100 % т.е. да тормози защитата.
Да искаме подобно нещо от Игуаин е просто не мислимо, а Ди Мария вече беше изморен от непрекъснатите атаки по крилото, защото почти всяка наша атака минаваше с пасове към него и в доста случаи му се налагаше да тича. :)

Йозил и той си се умори, но всички знаем, че той винаги към края на мачовете се измаря и почти винаги бива сменен както и стана снощи с влизането на негово място на Кака в 80-та минута, което пък е още едно доказателство, че не сменя схемата на игра към защитна , защото Кака не е такъв играч - за пазене на резултат :)

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 08 окт 2012 12:33

paceto написа:И това е вярно, но нека не оставяме настрана и факта, че Роналдо именно след вторият си гол в 66-та минута стана по пасивен заради болките в рамото и не си даваше много зор и така не беше ефективен на 100 % т.е. да тормози защитата.
Да искаме подобно нещо от Игуаин е просто не мислимо, а Ди Мария вече беше изморен от непрекъснатите атаки по крилото, защото почти всяка наша атака минаваше с пасове към него и в доста случаи му се налагаше да тича. :)

Йозил и той си се умори, но всички знаем, че той винаги към края на мачовете се измаря и почти винаги бива сменен както и стана снощи с влизането на негово място на Кака в 80-та минута, което пък е още едно доказателство, че не сменя схемата на игра към защитна , защото Кака не е такъв играч - за пазене на резултат :)

Аз говорех повече в дефанзивен план. Никой не гонеше играча с топка в центъра и по този наичм имаше 2 много опасни атаки. Едната педро го бяха извели сам срещу Касияс отдясно, но той се засуети и я провали, а другата бяха извели Санчес, но той беше в засада.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 08 окт 2012 17:27

Първото попадение на К. Роналдо ме изкефи. Асистенцията на Йозил за втория също. Меси вкара хубав пряк, а Барса отново почна да играе след първия гол на Реал М и отново със завидна ефективност пред гола се върна в срещата. На практика от никакво положение изравниха за поред път в последните двубои. Не ми хареса накъсването на играта (в различните сайтове отсъдените нарушения варират м/у 33-34, което ми се вижда доста). Не мога да си обясня, защо Реал М в поред мач с/у Барса започват силно, създават положения и ги пропускат детската. От положенията на Рамос и Бензема трябва да влезе поне 1, ако искаш да биеш Барселона. Отново гол от статично положение. Меси изпълни добре прекия свободен удар, но не останах особено впечатлен от опита за реакция на Касияс. Явно е спекъл, че го гласят да вземе златната топка :lol:

ПП Стана добър мач, но не и наелектризиращо дерби. Но това си е мое мнение... не ме пращайте на 4км, защото там уча :lol:
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

bru-baker
Контакти:

Мнениеот bru-baker » 08 окт 2012 17:51

Значи съжалявам , ако обидя някой фен на Барса, ама не може на това да му се вика красива игра...... феновете на Барса с постоянните си упреци , че останалите отбори убиват играта, един път не си отвориха очите , за да видят , че няма по - голямо убийство от тези безмислени многобройни пасове, грозотия... имаха 2 полужения за гол , едното когато удариха греда към края (наистина хубава атака) и другото на Педро, иначе евала на Меси , но и Касиас не се озори много, много.Неможе да владееш топката 70-80% от мача , да имаш 2 - 3 положения чисти и да претендираш за красива игра. Реал сами са си виновни, това отпускане след отбелязване на гол се вижда още от началото на сезона.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 08 окт 2012 22:32

Мисля, че цифрите са достатъчно красноречиви. През 2012 са играни 6 Класики - 2 победи за Барселона, 2 победи за Реал Мадрид , 2 равни, голова разлика 11:11. Абсолютно равенство. Също така, споделям мнението за Касийяс. Най-голямата легенда от настоящия ни отбор, човек заслужил с поведението си да бъде уважаван от всички, но все пак не могат да се пропуснат някои очевидни неща. Може би, наблюдавам най-слабия сезон на Касийяс в неговата кариера. Никакъв живец, никакво настроение, абсолютно неконцентриран в повечето мачове от началото на сезона. Вчера от три удара в неговата врата - два гола и греда. Всички повтаряме до безкрай за слабостите на тима при статичните положения. Ами ако изгледате много от допуснатите голове при статичните положения ще видите, че Касийяс носи своята вина. Спомнете си гола на Аякс през седмицата - абсолютно вратарски, или примерно в мача с Валенсия, където отново не разчете излизането си и се сблъска с Пепе и така стана изравнителния гол на прилепите, който ни костваше две точки. Както и да е, силно се надявам това да е моментна криза, в крайна сметка Касийяс не е робот и скоро да го видим в познатата форма ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
UNBEATABLE
Контакти:

Мнениеот UNBEATABLE » 08 окт 2012 22:50

Madridist написа:Мисля, че цифрите са достатъчно красноречиви. През 2012 са играни 6 Класики - 2 победи за Барселона, 2 победи за Реал Мадрид , 2 равни, голова разлика 11:11. Абсолютно равенство. Също така, споделям мнението за Касийяс. Най-голямата легенда от настоящия ни отбор, човек заслужил с поведението си да бъде уважаван от всички, но все пак не могат да се пропуснат някои очевидни неща. Може би, наблюдавам най-слабия сезон на Касийяс в неговата кариера. Никакъв живец, никакво настроение, абсолютно неконцентриран в повечето мачове от началото на сезона. Вчера от три удара в неговата врата - два гола и греда. Всички повтаряме до безкрай за слабостите на тима при статичните положения. Ами ако изгледате много от допуснатите голове при статичните положения ще видите, че Касийяс носи своята вина. Спомнете си гола на Аякс през седмицата - абсолютно вратарски, или примерно в мача с Валенсия, където отново не разчете излизането си и се сблъска с Пепе и така стана изравнителния гол на прилепите, който ни костваше две точки. Както и да е, силно се надявам това да е моментна криза, в крайна сметка Касийяс не е робот и скоро да го видим в познатата форма ;)

Според мен Касийяс тоя сезон не варди изощбо за Реал Мадрид, а имам чувството, че го прави повече за Испания... това не мога да си обясня, а когато го казах ми викат, че съм плюел по единствената легенда останала в клуба... по никой не плюя, просто изказвам недоволство, че прави така :)

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 08 окт 2012 22:55

Ето коментар от групата ни във фейсбук, който много ми хареса.

Оставяйки вчерашния спектакъл настрана, идва ми да крещя- Върнете ни вратаря! Защото, този човек който виждаме на вратата от началото на сезона не е най-добрият вратар в света. Не. Не е капитана на отбора-рекордьор. Няма никакъв живец, има една апатия... Не една и две грешки, винаги посърнал, дори не се радва като вкарваме. Сара ли, Мара ли, не знам кой е виновен... искам си човека, който си късаше фланелата с насълзени очи от радост,по времето на титлата с Капело!

;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 09 окт 2012 00:17

paceto написа:
Аз защитна игра от Реал Мадрид в този мач не видях, а ако някой е видял подобно нещо значи някой друг мач е гледал.

Въпросът не е дали си видял "защитна игра" от Реал,а дали си видял "нападателната"? :mrgreen:

Върни се в “Реал Мадрид”