Реал Мадрид сменя името на Сантяго Бернабеу

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Жозе Моуриньо
Контакти:

Re: Реал Мадрид сменя името на Сантяго Бернабеу

Мнениеот Жозе Моуриньо » 20 юли 2012 17:46

53 милиона € на сезон са доста пари . Ще е много добре ако влезнат в отбора .

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 20 юли 2012 18:50

Madridist написа:
niki87 написа:Поредното надупване за пари с марка Реал Мадрид.

Стига бе Ники. Стадионът на твоя любим отбор от Германия как се казва ?

Сегашния стадион на Байерн беше построен преди 7г. с името Алианц Арена. Никога не се е казвал Франц Бекенбауер, примерно ;) Естествено, че ми е неприятно отборът на когото симпатизирам в Европа стадионът му да се казва Алианц. И изключително много се радвам, се стадионът на Любимия ми отбор се казва Георги Аспарухов.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 20 юли 2012 19:28

niki87 написа:Сегашния стадион на Байерн беше построен преди 7г. с името Алианц Арена. Никога не се е казвал Франц Бекенбауер, примерно ;) Естествено, че ми е неприятно отборът на когото симпатизирам в Европа стадионът му да се казва Алианц. И изключително много се радвам, се стадионът на Любимия ми отбор се казва Георги Аспарухов.

Така е, но може да се зададе и следния въпрос. Защо при построяването на стадиона на Байерн Мюнхен , той не е кръстен "Франц Бекенбауер" , а е кръстен на името на застрахователна агенция ? Защо на другите най-големи немски отбори, имената на стадионите също са със спонсорски названия - Борусия Дортмунд (Сигнал Идуна Парк ), Шалке 04 (Велтинс Арена) и Хамбургер (беше на някаква банка , в момента не се сещам точното име). На Байер Леверкузен , стадионът откакто се помня е Байарена ( кръстен на фармацевтичната компания). Всичко това, не е ли направено с ясната цел да се наливат допълнителни пари и да се помага на отбора. Но,ако Реал Мадрид, дори само си го помисли , вече е надупване. На всичкото отгоре, не говорим, за конкретни неща, а чисто и просто за някаква новина в мадридски вестник, която е възможно да стане факт, но е и възможно да не стане - което е по-вероятно предвид опита от последните години, когато се появяваха на два пъти подобни новини, че Перес ще сменя името на стадиона. И в крайна сметка, нищо не стана. Също така, искам да отбележа, че в Реал Мадрид подобна смяна на името на стадиона, не може да бъде направена от Перес. Флорентино прави предложение до УС (в който половината членове са сосиоси - фенове на отбора). След това се преминава към гласуване и до решение. Не изключвам възможността да се направи и допитване до всички регистрирани соиоси на отбора ,които са реалните собственици на тима, те са избрали президента на тима за определен мандат и са му делегирали властта. Не е толкова лесно, колкото изглежда отстрани. Махат табелата на стадиона и слагат друга :lol:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 20 юли 2012 20:35

Madridist написа:
niki87 написа:Сегашния стадион на Байерн беше построен преди 7г. с името Алианц Арена. Никога не се е казвал Франц Бекенбауер, примерно ;) Естествено, че ми е неприятно отборът на когото симпатизирам в Европа стадионът му да се казва Алианц. И изключително много се радвам, се стадионът на Любимия ми отбор се казва Георги Аспарухов.

Така е, но може да се зададе и следния въпрос. Защо при построяването на стадиона на Байерн Мюнхен , той не е кръстен "Франц Бекенбауер" , а е кръстен на името на застрахователна агенция ? Защо на другите най-големи немски отбори, имената на стадионите също са със спонсорски названия - Борусия Дортмунд (Сигнал Идуна Парк ), Шалке 04 (Велтинс Арена) и Хамбургер (беше на някаква банка , в момента не се сещам точното име). На Байер Леверкузен , стадионът откакто се помня е Байарена ( кръстен на фармацевтичната компания). Всичко това, не е ли направено с ясната цел да се наливат допълнителни пари и да се помага на отбора. Но,ако Реал Мадрид, дори само си го помисли , вече е надупване. На всичкото отгоре, не говорим, за конкретни неща, а чисто и просто за някаква новина в мадридски вестник, която е възможно да стане факт, но е и възможно да не стане - което е по-вероятно предвид опита от последните години, когато се появяваха на два пъти подобни новини, че Перес ще сменя името на стадиона. И в крайна сметка, нищо не стана. Също така, искам да отбележа, че в Реал Мадрид подобна смяна на името на стадиона, не може да бъде направена от Перес. Флорентино прави предложение до УС (в който половината членове са сосиоси - фенове на отбора). След това се преминава към гласуване и до решение. Не изключвам възможността да се направи и допитване до всички регистрирани соиоси на отбора ,които са реалните собственици на тима, те са избрали президента на тима за определен мандат и са му делегирали властта. Не е толкова лесно, колкото изглежда отстрани. Махат табелата на стадиона и слагат друга :lol:

Така и не разбрах какво не му харесвате на "Алианц арена" :?:
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 20 юли 2012 22:03

doktora25 написа:Така и не разбрах какво не му харесвате на "Алианц арена" :?:

Къде съм написал, че не ми харесва Алианц Арена. Напротив, прекрасен стадион. Идеята ми беше съвсем друга. След като най-големите германски отбори, могат да играят на стадиони, кръстени на най-различни спонсори, какъв е проблема и къде е надпуването, ако го направи Реал Мадрид. И пак , го казвам за трети път. Подобна новина се появява за трети път, откакто ПЕрес кара втори мандат , но досега няма нищо реално. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

nikit0o_ndn
Контакти:

Мнениеот nikit0o_ndn » 21 юли 2012 00:46

Излагат се .... за някви си 50 млн 6те преименуват този велик стадион!?:Х

Потребителски аватар
ihalamadrid
Контакти:

Мнениеот ihalamadrid » 21 юли 2012 01:01

Според мене няма да го сменят,това е история все пак ... :)
uppercut написа:
джони написа:тоя момент с тоалентана е култов :) :) някакво момче 50 кила върви към някакви чички,всички с нациски татуси и по над 100 кила,а ония се насраха и дават задна и търсят помощ от вратата на тоалетната

:-D

Потребителски аватар
mitni4arq
Контакти:

Мнениеот mitni4arq » 21 юли 2012 22:52

против това съм ,Сантяго Бернабеу е религия за всеки мадридист,а пък тези 50млн,с оглед оборот от 450млн на сезон....
Когато парите говорят и прокурора мълчи

Потребителски аватар
tibidabo
Контакти:

Мнениеот tibidabo » 24 юли 2012 09:42

Аз също съм твърдо против промяната на името, особено на такъв стадион като Бернабеу. Като доказателство, ще приложа, че четири от най-успешните отбори за последните 10 години са такива без допълнителните инжекции от страна на катарско-арабски капитали: Сантяго Бернабеу, Джузепе Меаца, Олд Трафор и Ноу Камп. Какво се подобри с Арсенал? или с Ман Сити? или с Шалке? или с Байерн? и с тях и без тях е все едно и също. Просто бордът на директорите, ще има по-големи бонуси. Ще наеме повече персонал. Ще разхищава повече. А дори и да купят някой друг играч, силно се съмнявам, че това е разковничето за успеха (например ние дадохме 70млн.за Ибра и 25 за Чигрински, и?). Това е все едно да дадеш на някоя прахосна жена още 50 лева и да смяташ, че ще стане по-добра. Лично аз не смятам, колкото и да е лошо положението, че едни 50 млн.евро ще стабилизират особено бюджета на такъв клуб като Реал (а не дай си боже да има оферти за Ноу Камп). Хубаво лято. :) :) :) :)
[center]“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

― Mark Twain
[/center]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 25 юли 2012 00:01

Да така е. И аз съм против промяната на името на Сантяго Бернабеу. Това е най-голямата легенда на Реал Мадрид - човекът е бил футболист, треньор, президент, дори за известен период е бил и ..бояджия в клуба . След Гражданската война, тогавашния Чамартин е бил в изключително лошо състояние, и Дон Сантяго се е включвал в боядисването на стадиона. Да не говорим за приноса му като президент. Той стои в основата на изграждането на Реал Мадрид от испански средняк (в средата на 40-те е бил на крачка от изпадане в Сегунда), до абсолютен доминант в Европа (петте поредни КЕШ-а от средата на 50-те). ;)

Върни се в “Реал Мадрид”