Хорхе Валдано вече не е генерален-директор на Реал

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Хорхе Валдано вече не е генерален-директор на Реал

Мнениеот Thsmith » 26 май 2011 02:58

LaRgO написа:Иначе искам Зидан да заеме неговото място.

+1
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 26 май 2011 10:37

Като цяло това е голяма промяна.Промяна която до сега в Реал не е правена.Поне в последните 25 години.Сега ще чакам с интерес да видя какви ще са резултатите.
Относно Валдано,за мен е много неприятен тип.И ако трябва да бъда по-точен ,си мисля че той е в основата на това Реал да има такава политика на купуване на звезди за милиони,а не Перес.Както се вижда от както Мауриньо в Мадрид,тази практика прекъсна а се взимат само млади и перспективни играчи за що годе сносни пари или пък доказани играчи за малко пари.
Предишния престой на Валдано в Реал се отличи с това че Реал си спечели подигравателното прозвище "цирк-Реал" със неговите мега-милионни трансфери и след това заравянето на клуба в следващите 7-8 години до така посредствена степен че чак не мога да повярвам.
Заслугата за трансферите на Зидан,Фиго,Бекъм,Оуен,се приписват на него,но тогава Реал взе по инерция 9-тата КЕШ и ясно се виждаше че пътя по който беше поставен клуба беше обречен на неуспех.
Относно,Перес,не съм вярвал че ще направи такава стъпка.Издигна ми се в очите. :)
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 26 май 2011 12:20

Madridist написа:
iliev72 написа:финансовият ферплей ще е краят на Реал !

Не мисля. Финансовия феърплей, означава да харчиш точно толкова или по-малко, отколкото печелиш. Реал Мадрид е отборът с най-голяма печалба във футбола през последните години, за десет месеца избиха от фланелки, най-скъпия трансфер в историята на този спорт. Също така, Реал Мадрид няма собственик, президентът е представителна длъжност с определен мандат. Този финансов феърплей ще засегне най-вече отбори като Сити, които примерно печелят 50 милиона, а искат да харчат 100 за трансфери. Да не говорим,че за този финансов феърплей, си има всякакви възможности за заобикаляне, спомни си по-какъв начин Абрамович докара Торес и Давид Луис в тима, като беше декларирал,че парите от трансфера са негови лични, а не на клуба. ;)

Това, което си казал за избиването на трансферите е вярно, но ми се струва, че бъркаш печалба с оборот. Едното е чиста сума след приспадане на данъци, покриване на загуби и прочие, а другото е сумата преди изброените за приспадане неща. Не съм запознат точно колко дългове има отбора, но предполагам, че като се тегли чертата и цифрите няма да са толкова впечатляващи. Освен това примера ти с Абрамович не е подходящ като доказателство за това как могат да се заобиколят тези финансови правила, защото:
1. Тези правила все още не са във сила.
2. Такива "филми" като собствени пари, а не на отбора и разни "кухи" рекламни договори със собствени или близки до собственика фирми няма да могат да се прилагат. Давам ти пример: Абрамович сключва договор с фирма за спонсорство за 200 млн. евро, но според пазарните условия справедливата стойност на един такъв договор е 20 млн. евро. В случая УЕФА ще признае за приход на клуба 20 млн. евро, а не 200 млн. евро.

Доколкото разбирам хватката при Торес и Давид Луис е в това, че трансферните им суми ще се разпределят в годините напред,т.е за 2011 ще се запише примерно 10 млн. паунда разход, а не всички 50 млн. евро, които се дадоха за испанеца. Нещо като амортизацията на материалните активи в счетоводството. В крайна сметка е ясно, че клубовете ще намерят пролуките в тези правила, но просто това което си дал като пример не е точния начин според мен.

Потребителски аватар
Frankie Lampard
Контакти:

Мнениеот Frankie Lampard » 26 май 2011 14:27

Финансовият фейърплей ще е чак 2018 ... Да не говорим, че и ще се допускат клубове, които намаляват загубите си ...

Примерно Манчестър Сити през 2015 има 80 милиона заеми ...
Но през 2016 са 65 милиона ... И УЕФА пак ще ги допусне ...
Просто може да забравите за всякакви наказания на някоя от златните кокошки ... Това е абсолютен прах в очите, а и вместо да облагодетелства малките отбори, той прави точно обраатното ...

Потребителски аватар
UNBEATABLE
Контакти:

Мнениеот UNBEATABLE » 26 май 2011 18:35

Назначиха Зидан на мястото на Валдано. Добро решение според мен!

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 26 май 2011 20:09

Браво, Зидан беше перфектният избор.

Потребителски аватар
*Blinded In Chains*

Мнениеот *Blinded In Chains* » 01 юни 2011 10:34

Добра новина за Реал, дано вече нещо се промени и спечелят десетата!

Върни се в “Реал Мадрид”