Моуриньо: Антипатичен съм, защото все печеля

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

AnalBreaker
Контакти:

Re: Моуриньо: Антипатичен съм, защото все печеля

Мнениеот AnalBreaker » 19 сеп 2010 12:56

irriducibile1936 написа:Феноменален е ! Спомням си след един мач на Интер ,малко след като го бяха назначили за техен треньор, загубиха супер глупаво от някакви слабаци и после излезе някаква информация в един италиански вестник, как ги насмотал всичките... Беше нещо от рода : "Едната титла ви я дадоха служебно, другата я спечелихте, защото играхте само със слабаци, а сега се държите като лайна на игрището !" ..Не съм сигурен дали е дословно така, но със сигурност си спомням,че ги беше наричал "лайна" :P И малко след тоя мач почнаха да мачкат всички наред и станаха още 3 пъти шампиони... Жозе е уникален !

Аз си спомням, че каза нещо от сорта: другата я взехте в последния кръг незаслужено
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 19 сеп 2010 12:58

runnersa написа:
AnalBreaker написа:Ако щете го приемайте, но той ми напомня донякъде на Христо Стоичков. И двамата са арогантни и родени победители

Е не има разлика между арогантност и това да псуваш навсякъде като невъзпитан каруцар ;)
Освен това единия е бил голям играч, а този тренъор ;)

Май не ме разбрахте. Говорех за характерите им, а не за професионалните им умения.
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
kangas
Контакти:

Мнениеот kangas » 20 сеп 2010 14:30

Madridist написа:Бруно Оливейра, Нуно Амиейро, Нуно Резенде и Рикардо Барето изследват методологията на португалския треньор в произведението "Моуриньо, защо толкова много победи?". Решенията на Специалния не са традиционни (ритъм, пикове на форма, колективни тренировки, физически натоварвания), нито интегрирани (търсене на обединение на работата с топка с кондиционните тренировки, но само за излъгване на съзнанието). Той търси качеството на работа, а не количеството. В общи линии: тренирай, за да играеш по-добре.

1. Единствената звезда е отборът!
2. Игровият модел се отработва от първия ден и първата тренировка
3. Методът „Руй Фария” - без фитнесзали, бегови упражнения или обиколки на игрището
4. Топката е задължителна, тренировките до 90 мин, нито повече, нито по – малко
5. Отбор без пикове във формата - няма план да си в най – добра форма през декември или май. Не се тренира за тичане, а за игра!
6. Мотивацията се заражда в тренировките, не в големите мачове.
7. Детайлно проучване на съперника, но „никога не се играе само за нулирането му”
8. Креативните играчи са първите защитници - "За мен да се защитаваш добре значи да се защитаваш малко време в мача, да имаш топката и инициативата възможно най-дълго време без нужда от защитни действия."
9. Започваме възстановяването си от самите мачове.
10. Методология за школата - "Концептуално-методологическите стълбове трябва да бъдат едни и същи както за първия тим, така и за юношите. В Порто Моуриньо се срещна с отговорниците за младежките формации, за да им обясни, че всички отбори трябва да играят по един и същи начин." В Мадрид ще направи същото.

Тия ако анализират така наш треньор ще умра дт смях кво ли ще излезе иначе Моу е голям
Левски Завинаги

Върни се в “Реал Мадрид”