Време е Фъргюсън , откажи се!
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Време е Фъргюсън , откажи се!
С риск да бъда "анатемосан", че "богохулствам" директно по адрес на "всевишния", ще кажа, че е време шефовете на клуба най-после да вземат едно смело решение и да сменят Фърги, защото той очевидно все още не смята да се отказва.За всичко си има възраст, всичко е до време. В нормалните държави учителите излизат в пенсия на определена възраст, различна от тази за всички останали, защото е доказано, че в един момент повече пречат, отколкото помагат на учениците си. Нима сър Алекс е свръхчовек? Замислете се. В момента няма и един водещ отбор в света, който да просперира с мениджър на преклонна възраст. Вижте какво се случва с Англия. Капело взима неадекватни решения и е за пенсия отвсякъде. И то отдавна. Вижте Ливърпул и Рой Ходжсън. От друга страна да вземем Моуриньо, Манчини, Анчелоти – младата вълна в професията. Наставникът на Порто, който е едва на трийсет и няколко години. Дори в България Ясен Пертов, Любо Пенев и т.н. Все креативни специалисти с бистър мозък.Какво да кажем за сър Алекс? Шапки долу за енергията и амбицията му на тия години, но всичко си има възраст, всичко е до време. Спомняте ли си финала с Барселона? Шотландецът така нареди състава, че максимално улесни "каталунците". Ами мача със Съндърланд през този сезон? На пейката седна Бербатов за сметка на Оуен и Македа в двубой, който трябва да се печели задължително, дори при очевидните проблеми на тима в защита. Това не е ротация. Не, не е, защото Съндърланд не е Скънторп, а Кико не е Берба.Всъщност, какво искате вие, феновете на Юнайтед? Отборът да печели или постоянно да повтаряте, че на "Олд Трафорд" има магия всеки път, когато биете или изравнявате с гол в 95-а минута? Предполагам първото. В съвременния футбол се печели с прагматизъм. Както го правят Челси и Ман Сити примерно. Сър Алекс е треньор от друго време и неговият основен проблем се нарича инат. Инат на ента степен. И непрестанно желание да доказва, че "и така може" и "с този състав може". И тук правя преход към другия основен, чисто футболен проблем на "червените дяволи" – защитата. Не защитата през този сезон или в последните 2-3 мача, а защитата през последните години. Наблюдавам Юнайтед повече от 15 сезона и за този период те никога, ама никога не са имали централни защитници от екстра класа. В момента сър Алекс разполага с най-добрата си централна двойка бранители за всички времена – Неманя Видич и Рио Фърдинанд. Но какво като си Неманя, когато през по-голямата част от сезона трябва да играеш с Джони Еванс и Уес Браун! За бога, сър Алекс! Тези две недоразумения провалят отбора вече почти 10 години. Какъв е този магарешки инат? Спомням си думите на Вили Вуцов, който веднъж каза, че като ги види тези двамата на терена един до друг и му причернява. И че всеки отбор от Чемпиъншип има по-добра двойка от Уес и Джони. Сър Алекс, купи защитник, а тия двамата ги прати в Шросбъри, ако ги искат. Известна максима е, че отборът се гради от защитата. Какво се случи в Челси? Тръгна си Рикардо Карвальо, но на пейката Анчелоти имаше Алекс. Алекс ти трябва, сър Алекс, не Уес. Не Крис Смолинг. Какво направи Челси в събота срещу Астън Вила при всичките проблеми в състава си? Игра, най-вече да не загуби. Защото такива точки решават титлата. Какво направи сър Алекс миналия сезон срещу Фулъм, когато беше останал без нито един централен защитник? Загуби с 0:3. Анчелоти и Моуриньо никога нямаше да загубят този мач, дори с Берба и Рууни централни бранители. Така че сър Алекс, Юнайтед няма нужда от пи-ар акции, свързани с трансфери на Бебе, Деде, Реве и Гоге. Защото отборът ти може без Валенсия и Рууни, но без Рио не може. Огледай се, вземи примерно Джорджо Киелини, защото Фърдинанд взел-дал, а Видич може да го няма през лятото. Сър Алекс, направи едно добро дело – купи класен централен защитник за наследника си и помисли за пенсия.
-
- Контакти:
Re: Време е Фъргюсън , откажи се!
Според мен Фърги няма как да бъде махнат. Пък и все още може да изненада всички. Факт обаче, че през последните две години Ман Юнайтед не върви напред. Интересното е, че това и преди се е случвало и изведнъж те станаха шампиони няколко години поред. Така, че според мен трябва да остане.
Извинявай, не можах да прочета целия ти пост. Още от заглавието съм твърдо против смяна на САФ. Дори и всяка година да сменяш треньора с млад и енергичен не е гаранция, че ще си шампион. А САФ е и ще бъде гаранция за успех. Предлагам пак да дискутираме в края на сезона. Ако не този, следващия
, така или иначе Ливърпул няма да дръпне с титлите този сезон 

Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?
Приятелю приятелю -говориш наизуст заучени фрази от разни безименни журналисчета които се чудят какво да измислят и как една лъжа да я повторят 10000 пъти за да стане истина!
Първо -тебе какво те бърка кога Сър Алекс ще се откаже??
-Време е Фъргюсън откажи се!!-явно толкова много ти пречи че просто ти се гади като го гледаш а?
Второ-явно не си запознат с целите на сър Алекс и не си задаваш един елементарен въпрос за да разбереш това -:и той е:ЗАЩО СЪР АЛЕКС Е ЕДИНСТВЕНИЯ МЕНИДЖЪР КОЙТО ВОДИ ЕДИН ЕДИНСТВЕН ОТБОР ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВИСШАТА ЛИГА???? ТОВА СА 18 ГОДИНИ ПРИЯТЕЛЮ !!!
Второ случайно да знаеш че ГОЛЯМАТА ЦЕЛ НА СЪР АЛЕКС Е ДА ЗАДМИНЕ ШИБАНИЯ ЛИВЪРПУЛ ПО ТИТЛИ????-
СЕГА ИМАТ 18 ЛИВЪРПУЛ СЪЩО ТОЛКОВА -НО ....С МАЛКАТА РАЗЛИКА ЧЕ ОТКАКТО СЪР АЛЕКС ВОДИ МАН Ю ЛИВЪРПУЛ НЕ СА ПЕЧЕЛИЛИ ТИТЛА:ИЗВОДА Е ТОВА Е ВОЙНАТА НА СЪР АЛЕКС С ИСТОРИЯТА НА АНГЛИЙСКИЯ ФУТБОЛ БИТКА КОЯТО СЪР АЛЕКС ДОКАТО НЕ СПЕЧЕЛИ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ!!
ТРЕТО!-СЪР АЛЕКС ИСКА ДА СПЕЧЕЛИ ТРЕБЪЛ ШАМПИОНСКИ ЛИГИ СЕГА ИМА 2!!!-НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ДОКАТО НЕ СПЕЧЕЛИ 3!!
ТОВА НЕ Е МАГАРЕШКИ ИНАТ -А СЕ НАРИЧА АМБИЦИЯ ВИНАГИ ДА СИ НОМЕР ЕДНО ДА СИ ПОБЕДИТЕЛ-СЪР АЛЕКС Е МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД И МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД Е СЪР АЛЕКС!!
ПС.Надявам се да не съм обидил феновете на Ливърпул с думата :шибан:това са думи на сър Алекс който след спечелването на Висшата лига през 1993 заявява голямата си цел!
Първо -тебе какво те бърка кога Сър Алекс ще се откаже??
-Време е Фъргюсън откажи се!!-явно толкова много ти пречи че просто ти се гади като го гледаш а?
Второ-явно не си запознат с целите на сър Алекс и не си задаваш един елементарен въпрос за да разбереш това -:и той е:ЗАЩО СЪР АЛЕКС Е ЕДИНСТВЕНИЯ МЕНИДЖЪР КОЙТО ВОДИ ЕДИН ЕДИНСТВЕН ОТБОР ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВИСШАТА ЛИГА???? ТОВА СА 18 ГОДИНИ ПРИЯТЕЛЮ !!!
Второ случайно да знаеш че ГОЛЯМАТА ЦЕЛ НА СЪР АЛЕКС Е ДА ЗАДМИНЕ ШИБАНИЯ ЛИВЪРПУЛ ПО ТИТЛИ????-
СЕГА ИМАТ 18 ЛИВЪРПУЛ СЪЩО ТОЛКОВА -НО ....С МАЛКАТА РАЗЛИКА ЧЕ ОТКАКТО СЪР АЛЕКС ВОДИ МАН Ю ЛИВЪРПУЛ НЕ СА ПЕЧЕЛИЛИ ТИТЛА:ИЗВОДА Е ТОВА Е ВОЙНАТА НА СЪР АЛЕКС С ИСТОРИЯТА НА АНГЛИЙСКИЯ ФУТБОЛ БИТКА КОЯТО СЪР АЛЕКС ДОКАТО НЕ СПЕЧЕЛИ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ!!
ТРЕТО!-СЪР АЛЕКС ИСКА ДА СПЕЧЕЛИ ТРЕБЪЛ ШАМПИОНСКИ ЛИГИ СЕГА ИМА 2!!!-НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ДОКАТО НЕ СПЕЧЕЛИ 3!!
ТОВА НЕ Е МАГАРЕШКИ ИНАТ -А СЕ НАРИЧА АМБИЦИЯ ВИНАГИ ДА СИ НОМЕР ЕДНО ДА СИ ПОБЕДИТЕЛ-СЪР АЛЕКС Е МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД И МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД Е СЪР АЛЕКС!!
ПС.Надявам се да не съм обидил феновете на Ливърпул с думата :шибан:това са думи на сър Алекс който след спечелването на Висшата лига през 1993 заявява голямата си цел!
Последна промяна от smoothc на 18 окт 2010 14:29, променено общо 1 път.
Само не мога да разбера как Еванс проваля отбора от 10 години-акто игаре от три!

-
- Контакти:
Много ми е смешно като видя как някакви "специалисти" по английски футбол дават акъл и то точно на САФ. Ще си тренира Юнайтед поне още две-три години според мен и не виждам причина / още повече някакви си 5 хикса / за да си ходи в пенсия или да купува още незнам си колко защитника. Все пак още няма и загуба този сезон, което не се е случвало на старта отдавна.
Охх не ви ли писна бе хора?! Тука все почваме да махаме треньори, да сменяме, да ругаеме. За това сме на това дередже.
Не съм фен на Юнайтед, но Съра няма и не могат да го махнат! Та той е икона. Извинявай, но в съвременния футбол има само няколко треньора, останали толкова дълго в един отбор. И не само това, ами и спечелили толкова много титли и купи. Ти какво искаш, всяка година требъл ли?? Я виж че Ман Ю имат всеки сезон ПОНЕ по една купа. Какво и е на защитата, Рио и Видич са едни от най-стабилните защитници, когато са здрави и във форма. ОК, Еванс прави много грешки, но Смолинг е млад и има потенциал. Алекс е показал хиляди пъти, че можа да види таланта в един футболист. НО кой е АЛЕКс, я ти му кажи тънкостите, а?
Истината е, че дори с тези тъпи равни, които правят сега, Манчестър пак ще се борят до последно за титлата.. а може и да спечелят.
Така че недей плямпа много глупости, ами сядай да си гледаш мачовете и спри да се мъчиш да размишляваш много-много..
Не съм фен на Юнайтед, но Съра няма и не могат да го махнат! Та той е икона. Извинявай, но в съвременния футбол има само няколко треньора, останали толкова дълго в един отбор. И не само това, ами и спечелили толкова много титли и купи. Ти какво искаш, всяка година требъл ли?? Я виж че Ман Ю имат всеки сезон ПОНЕ по една купа. Какво и е на защитата, Рио и Видич са едни от най-стабилните защитници, когато са здрави и във форма. ОК, Еванс прави много грешки, но Смолинг е млад и има потенциал. Алекс е показал хиляди пъти, че можа да види таланта в един футболист. НО кой е АЛЕКс, я ти му кажи тънкостите, а?
Истината е, че дори с тези тъпи равни, които правят сега, Манчестър пак ще се борят до последно за титлата.. а може и да спечелят.
Така че недей плямпа много глупости, ами сядай да си гледаш мачовете и спри да се мъчиш да размишляваш много-много..
Това че авторът на темата смята,че Сър Алекс трябва да се пенсионира веднага си е негово лично мнение,но да се твърди,че сегашната двойка централни защитници е най-добрата за отминалите 18 години е меко казано абсурдно!Само един пример-Стив Брус и Гари Палистър!
А Яп Стамп и Дейвид Мей?Да не Ви връщам на някои фрапантни грешки на Рио през годините.
Според мен Великият шотландец ще е на кормилото на най-великия тим в света наистина докато не подобри резултата на Л`пуул за най-голям брой титли.Непременно,дори и да изгони от съблекалнята още един велик футболист на Англия!
А Яп Стамп и Дейвид Мей?Да не Ви връщам на някои фрапантни грешки на Рио през годините.
Според мен Великият шотландец ще е на кормилото на най-великия тим в света наистина докато не подобри резултата на Л`пуул за най-голям брой титли.Непременно,дори и да изгони от съблекалнята още един велик футболист на Англия!
Значи некой пичове да си пият хапчетата по-често :D!!! Какви отказвания, какви 5лв?
Миналия сезон след проджбата на Роналдо и никакви трансфери като цяло беше предвиден нулев сезон за Юнайтед.... ееее завършиха на равни точки с Челси!!!
Тази година отбора бил на "пенсйонерите" само дето Ман.Ютд. вече имат една купа за сезона (директен сблъсък с Челси) и продължават да са сред фаворитите за останалите купи(много милионните Челси и Ман.Сити вече си заминаха от ФА къп)!!!
Ама той човека гледал видиш ли мача със Съндърланд!!!!!!!!!!!!
Миналия сезон след проджбата на Роналдо и никакви трансфери като цяло беше предвиден нулев сезон за Юнайтед.... ееее завършиха на равни точки с Челси!!!
Тази година отбора бил на "пенсйонерите" само дето Ман.Ютд. вече имат една купа за сезона (директен сблъсък с Челси) и продължават да са сред фаворитите за останалите купи(много милионните Челси и Ман.Сити вече си заминаха от ФА къп)!!!
Ама той човека гледал видиш ли мача със Съндърланд!!!!!!!!!!!!

Хахаха.Направо не знам защо няма ключ тая тема.
Я ми кажи авточе, какво направиха Манчестър за последните 4 години?
3 пъти шампион на Англия, едно 2ро място.
2 Финала за ШЛ - 1Трофей
Абе...въобще няма да споменавам останалите купи и купички - няма смисъл.То ако от това не си извадиш поука, никога няма да почнеш да я разбираш тая материя с треньорите.
И я ми кажи ти на кой отбор си фен?На МЮ или ?
Я ми кажи авточе, какво направиха Манчестър за последните 4 години?
3 пъти шампион на Англия, едно 2ро място.
2 Финала за ШЛ - 1Трофей
Абе...въобще няма да споменавам останалите купи и купички - няма смисъл.То ако от това не си извадиш поука, никога няма да почнеш да я разбираш тая материя с треньорите.
И я ми кажи ти на кой отбор си фен?На МЮ или ?
Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???