ЛЕ 20/21 | 1/2 финал | Манчестър Юнайтед - Рома | 6-2

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

ЛЕ 20/21 | 1/2 финал | Манчестър Юнайтед - Рома | 6-2

Мнениеот Jackxxx » 29 апр 2021 09:20

_
[center]УЕФА ЛИГА ЕВРОПА 2020/2021
Изображение

четвъртък, 29.април.2021г. - 22:00ч.

Изображение Изображение Изображение

Стадион: Олд Трафорд
Изображение

Оле Гунар Солскяер ________________________Пауло Фонсека
Изображение VS Изображение

Съдия на мача: Карлос дел Серо
Изображение[/center]

Мача ще бъде предаван пряко по: Изображение
Линкове за мача може да намерите тук: Изображение
[center]The team that gets me excited is Manchester United!
Manchester United - Once in a lifetime[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: ЛЕ 20/21 | 1/2 финал | Манчестър Юнайтед - Рома | 29.04

Мнениеот smoothc » 29 апр 2021 16:20

Рома страшно много ми приличат на Нюкасъл, което косвено е добра новина за нас и възможност за динамичен и резултатен мач, каквито и напоследък са срещу Свраките.

Потребителски аватар
DarkPsy

Мнениеот DarkPsy » 29 апр 2021 23:10

Сравняваш Рома с Нюкясъл? :)

Потребителски аватар
man_utd_
Контакти:

Re: ЛЕ 20/21 | 1/2 финал | Манчестър Юнайтед - Рома | 6-2

Мнениеот man_utd_ » 30 апр 2021 00:46

Честита победа! Много ме е яд, че след 2-2 проспах мача, ама поне успях да си пусна репортаж да видя головете. Кавани адски много кефи - даваш му топката и шие с някаква злоба, няма туткане, въртежи, финтове и тъпотии ала Раши/Марсиал. Тия двамата пумпала много могат да научат от него. Ако не стане чутовна излагация другата седмица, вероятно финалът ще е срещу Арсенал.

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 30 апр 2021 01:17

Да се знам в тупана, верно ли ще изгледам само първото полувреме... :evil:
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 30 апр 2021 04:50

DarkPsy написа:Сравняваш Рома с Нюкясъл? :)

Не сравнявам институциите, а стиловете им на игра, в които намирам доста прилики.
И неслучайно резултатът и като цяло игровата динамика срещу Рома - очерта косвено(вид римейк) и последните ни срещи с Нюкасъл, в които дори пак имаше изравняване/и обрати от наша страна(като еднотипен сценарий имам предвид).

* Отличен полуфинал, прекрасно себераздаване като цяло!
Е, този път Оле (ще) прескочи 1/2 финалната стълба :P
Но хайде, поне да стане официално, да спазваме протокола. 8-)

* Феноменален Кавани - 2 клинични гола и 2 топ асистенции.
(Жалко, че не успя да реализира хитрик минимум, но пък... можеше Бруно/Оле да му даде дузпата, въпреки директивите).
Сега някои хора, които поради една или друга причина са били скептично настроени към него(всъщност уругваецът е доказана голова машина на практика) сигурно разбират защо ми е любимият нападател и години наред мечтаех да го видя в Ман Юнайтед.
Както се казва по-добре късно отколкото никога!
(В момента се намира в най-добрата си форма откакто е при нас и вярвам, че ще запази високия дух до края и ще успее да реализира минимум 15 гола, просто като протоколна сметка.
Дори и да не успее, това изобщо няма да промени факта, че на база игрови минути-голове-принос е в ТОП 3 за сезона).
:arrow: Ако можеше и Бейл да вземем, сигурно щях да пукна от кеф.
Е, то и затова не го взехме, Господ явно ме пази :mrgreen:

* В момента Кавани и Грийнууд са хем в отлична форма, хем имат и интересно партньорство!
Рашфорд едва ли ще бъде закотвен пейка, но като цяло в момента има нужда от лека почивка.
Погба и Бруно са под пара, Фред и Скот държат здраво фронта, защитата е стабилна, а бековете за първи път от години изглеждат като бекове - имам предвид инструктирани са както трябва.
Да, вече за на години, но примерно ако Йънг и Валенсия(които са по-добри играчи от Шоу и АУБ) ги инструктираш както трябва - Робъртсън и ТАА, които са еталона в Англия през последните години... могат само да се учат.
Още повече, че Йънг и Валенсия са си натурални крила изначало, а колко добре им пасна преквалифицирането!

* Смяната на платната между Хендерсън и Де Хеа - да, няма как да взема 350К на седмица и да не играе никъде испанецът, но в момента мен лично ме дразни факта, че той е предпочитан в турнира където имаме шанс за трофей, а по мое мнение той хич не ни е на кадем в турнирите като цяло, особено ЕКТ.
Да, вчера нямаше "физическа" вина за головете на Рома(едва ли някой е очаквал да спаси дузпата), но както винаги съм казвал - вратарят не е една марионетка, която само да лови или спасява, а на практика е човекът, който трябва да направлява и комуникира с хората пред себе си, да следи от един по-статичен поглед предвид позицията му играта на терена!
Де Хеа винаги е бил посредствен в това отношение и после защо някои се чудят като търся негативи, когато сме спечелили и то убидително. "Дали Дийно или Де Хеа да беше - пак щяхме да спечелим 6-2 примерно".
НЕ!
Различна е комуникацията/респективно игровото поведение - това придава друг фокус на събитията, включително и евентуалните опасности и предотвратяването им.
Хари и Линдельоф например мислят/действат по-различен начин, когато Дийно е зад тях и по-различен начин, когато Де Хеа е зад тях! Знам, че е много трудно да се докаже нагледно/статистически, но за себе си съм убеден.
Същото важеше когато Ромеро беше на вратата - много по-спокойни бяха всички пред него, факт!
Никой не е безгрешен, Дийно включително си има някои слабости, но със сигурност е по-уверен в някои ключови направления, по-решителен и смел, по-комуникативен с хората пред себе си, което със сигурност носи повече позитиви и върху играта в двете фази.
Например, няколко негови бързи хвърляния или силни изритани топки(не на хаос) поставиха с 2-3 паса впоследствие и опасности и няколко гола.

Силно се надявам Дийно да играе в Рим, да направи силен мач и той да бъде вратар на финала!
В действителност ще е сложно решение за Оле и по всяка вероятност ще избере Де Хеа(ако и слуховете за напускане са верни, то може това да му бъде и своеобразен последен мач, както на Шмайхел срещу Байерн 1999 и Едвин срещу Барселона 2011.
Грехота е да го сравнявам с класата на тези титани, но препратката е по-скоро на база стаж в случая, колкото и добри моменти да имаше Де Хеа в Юнайтед).

* Сигурно знаете, че паната на трибуните преди бяха червени и Оле и хора от щаба са казали, че това обърквало играчите и т.н, с което косвено се оправда по-слабото ни представяне на Олд Трафорд като цяло.
Откакто ги смениха на черни:
Брайтън 2-1
Гранада 2-0
Бърнли 3-1
Рома 6-2

Да се готвят Скаузърите, мам*** им!
:twisted:

Всичко е възможно, като цяло слабо ме вълнува кой ще завърши на 4-то място, но като има шанс с наша победа да отдалечим Ливърпул от ШЛ, ето ти и още един стимул за успех.
Пък и гледам, че Лестър леко се приближиха зад нас, така че...
Челси-Фулъм - ако приемем, че дори и да е Лондонско дерби все пак класата ще си каже думата, то 4 кръга преди края Ливърпул ще са на 7 точки от 4-то място, което и на 95% ще означава, че няма да участват в ШЛ.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 30 апр 2021 07:41

vasilnv написа:Да се знам в тупана, верно ли ще изгледам само първото полувреме... :evil:

И аз си го мислих, ама викам днес е почивен ден и ще гледам докрая нашите калмуци :lol:
Първото бяхме потресаващи след дузпата, а при 1-2 виждах пети пореден преебан 1/2 финал от бачи Оле. Второто показахме жога бонито и почти си припомнихме онова 7-1 :oops:

Едва ли ще ботълнем реваншът, но you never know :lol:

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 30 апр 2021 09:30

Е то аз нямах избор. Казвам просто, за да не дойде един специфичен потребител от съседен раздел и да почне да ми сипва какъв съм глорихънтър. :lol:
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Мнениеот Scholesy93 » 30 апр 2021 09:34

Ами събраха се в една зона Кавани, Погба, Шоу и Бруно и ставаха там нещата. Комбинациите между тия са топкласа, това вече е футбол. Като излезем с тъпанари като Рашфорд, Тонката и умственоизостаналия син на Гигс само едно безцелно тичане, едни безидейни дрибълчета и двадесет обръщания като излязат един на един с вратаря. Аз затова искам и Дони да е титуляр вместо един измежду Фред и Скот-двамата само тичат безцелно, един пас напред не могат да дадат, а вчера и проспаха първото захожданията на халфовете на Рома, откъдето паднаха и головете. Дони не е някакъв особен плеймейкър, ама също като конкурентите си тича като магаре, ама има и мозък у тая кратуна.
Грийнууд и Рашфорд да се учат докато могат. На 34 години, бавен вече, с потрошени крака, ама голаджията си е голаджия. Пет пъти застана на ръба на засадата, пет пъти беше точно половин метър пред последния защитник, пет пъти я отигра с по едно докосване и тия Рома ги убихме. Това толкова ми липсваше. Почнах да гледам Юнайтед с Коул и Йорк, след това дойде Нистелрой, видях и Руни, Роналдо, Ван Перси, Ибрата....А преди две години Оле реши да заложи за централен нападател на безмозъчен дрибльор... Новия Анри-без головете, асистенциите и ефективността де.
от suareshampion на 15 Авг 2014 13:29 Ти казваш,че ще сме извън 4та ,както и миналата година го твърдяхте ...но аз казвам ,че ще спечелим 19тата.

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 30 апр 2021 10:19

Страхотен мач! Аз не знам какво сте гледали първото полувреме, но ние играхме изключително добре. Усещането беше, че Рома водят заради огромен късмет. Да, след вторият им гол, малко глътнаха бастуна нашите, бяха шокирани, но аз лично виждах обрата. На полувремето отидох да се къпя и нямах търпение да започне второто и през цялото време в главата ми беше един мач с Тотнъм, който завърши 5-2. И бях убеден, че тия ги обръщаме. Още повече, че нямаха повече смени, а от Мхитарян и Джеко не можеш да очакваш това тичане в 70-та минута, което виждахме през първото полувреме. Докато нашите излгеждаха свежи и изключително надъхани. В нито един момент не се съмнявах в обрата.

Допуснахме два, направо смешни гола, след груби, непредизвикани грешки. Рома имаха само тези две положения първото полувреме. А второто имаха само един удар на Джеко с глава. Между другото играчите разказват, че Оле много ги е надъхал на полувремето. И това си личеше. Момчетата излезнаха с такова желание и хъс да вкарват голове, каквото не сме виждали отдавна. Аз лично се бях толкова разпалил, че се чувствах все едно играя с тях на терена. Това усещане е страхотно. За разлика от обратите срещу ПСЖ например, сега търсихме голове до последната минута и това направи мача наистина феноменален.

Няма да коментирам отделните играчи, според мен в този мач индивидуалното представяне на почти всички беше на много високо ниво, но отборният дух, комбинативната игра, желанието за победа беше издигнато на висота и това е най-важното!
[center]The team that gets me excited is Manchester United!
Manchester United - Once in a lifetime[/center]

Върни се в “Манчестър Ю”