DarkPsy написа:Сравняваш Рома с Нюкясъл?

Не сравнявам институциите, а стиловете им на игра, в които намирам доста прилики.
И неслучайно резултатът и като цяло игровата динамика срещу Рома - очерта косвено(вид римейк) и последните ни срещи с Нюкасъл, в които дори пак имаше изравняване/и обрати от наша страна(като еднотипен сценарий имам предвид).
* Отличен полуфинал, прекрасно себераздаване като цяло!
Е, този път Оле (ще) прескочи 1/2 финалната стълба
Но хайде, поне да стане официално, да спазваме протокола.
* Феноменален Кавани - 2 клинични гола и 2 топ асистенции.
(Жалко, че не успя да реализира хитрик минимум, но пък... можеше Бруно/Оле да му даде дузпата, въпреки директивите).
Сега някои хора, които поради една или друга причина са били скептично настроени към него(всъщност уругваецът е доказана голова машина на практика) сигурно разбират защо ми е любимият нападател и години наред мечтаех да го видя в Ман Юнайтед.
Както се казва по-добре късно отколкото никога!
(В момента се намира в най-добрата си форма откакто е при нас и вярвам, че ще запази високия дух до края и ще успее да реализира минимум 15 гола, просто като протоколна сметка.
Дори и да не успее, това изобщо няма да промени факта, че на база
игрови минути-голове-принос е в ТОП 3 за сезона).

Ако можеше и Бейл да вземем, сигурно щях да пукна от кеф.
Е, то и затова не го взехме, Господ явно ме пази
* В момента Кавани и Грийнууд са хем в отлична форма, хем имат и интересно партньорство!
Рашфорд едва ли ще бъде закотвен пейка, но като цяло в момента има нужда от лека почивка.
Погба и Бруно са под пара, Фред и Скот държат здраво фронта, защитата е стабилна, а бековете за първи път от години изглеждат като бекове - имам предвид инструктирани са както трябва.
Да, вече за на години, но примерно ако Йънг и Валенсия(които са по-добри играчи от Шоу и АУБ) ги инструктираш както трябва - Робъртсън и ТАА, които са еталона в Англия през последните години... могат само да се учат.
Още повече, че Йънг и Валенсия са си натурални крила изначало, а колко добре им пасна преквалифицирането!
* Смяната на платната между Хендерсън и Де Хеа - да, няма как да взема 350К на седмица и да не играе никъде испанецът, но в момента мен лично ме дразни факта, че той е предпочитан в турнира където имаме шанс за трофей, а по мое мнение той хич не ни е на кадем в турнирите като цяло, особено ЕКТ.
Да, вчера нямаше "физическа" вина за головете на Рома(едва ли някой е очаквал да спаси дузпата), но както винаги съм казвал - вратарят не е една марионетка, която само да лови или спасява, а на практика е човекът, който трябва да направлява и комуникира с хората пред себе си, да следи от един по-статичен поглед предвид позицията му играта на терена!
Де Хеа винаги е бил посредствен в това отношение и после защо някои се чудят като търся негативи, когато сме спечелили и то убидително. "Дали Дийно или Де Хеа да беше - пак щяхме да спечелим 6-2 примерно".
НЕ!
Различна е комуникацията/респективно игровото поведение - това придава друг фокус на събитията, включително и евентуалните опасности и предотвратяването им.
Хари и Линдельоф например мислят/действат по-различен начин, когато Дийно е зад тях и по-различен начин, когато Де Хеа е зад тях! Знам, че е много трудно да се докаже нагледно/статистически, но за себе си съм убеден.
Същото важеше когато Ромеро беше на вратата - много по-спокойни бяха всички пред него, факт!
Никой не е безгрешен, Дийно включително си има някои слабости, но със сигурност е по-уверен в някои ключови направления, по-решителен и смел, по-комуникативен с хората пред себе си, което със сигурност носи повече позитиви и върху играта в двете фази.
Например, няколко негови бързи хвърляния или силни изритани топки(не на хаос) поставиха с 2-3 паса впоследствие и опасности и няколко гола.
Силно се надявам Дийно да играе в Рим, да направи силен мач и той да бъде вратар на финала!
В действителност ще е сложно решение за Оле и по всяка вероятност ще избере Де Хеа(ако и слуховете за напускане са верни, то може това да му бъде и своеобразен последен мач, както на Шмайхел срещу Байерн 1999 и Едвин срещу Барселона 2011.
Грехота е да го сравнявам с класата на тези титани, но препратката е по-скоро на база стаж в случая, колкото и добри моменти да имаше Де Хеа в Юнайтед).
* Сигурно знаете, че паната на трибуните преди бяха
червени и Оле и хора от щаба са казали, че това обърквало играчите и т.н, с което косвено се оправда по-слабото ни представяне на Олд Трафорд като цяло.
Откакто ги смениха на
черни:
Брайтън 2-1
Гранада 2-0
Бърнли 3-1
Рома 6-2Да се готвят Скаузърите, мам*** им!

Всичко е възможно, като цяло слабо ме вълнува кой ще завърши на 4-то място, но като има шанс с наша победа да отдалечим Ливърпул от ШЛ, ето ти и още един стимул за успех.
Пък и гледам, че Лестър леко се приближиха зад нас, така че...
Челси-Фулъм - ако приемем, че дори и да е Лондонско дерби все пак класата ще си каже думата, то 4 кръга преди края Ливърпул ще са на 7 точки от 4-то място, което и на 95% ще означава, че няма да участват в ШЛ.