Честотата на победите нараства правопропорционално
с отсъствието на експериментално-апатично поведение.
Основните акценти(промени) за този прогрес:
1.
Триъгълникът Карик-Ерера-Фелайни - източник на стабилност и креативност.
2.
Лявата зона и
комбото Блинд-Йънг - източник на динамика,острота и захождащи комбинации.
3.
Импулсът в ролята на Хуан Мата.
Ко.елементите1.Дисциплинираността на Антонио Валенсия.
2.Завръщането на Уейн Рууни в неговото амплоа - нападател.
3.Борбеността на централните защитници,независимо от комбинацията.Дали са
Рохо-Смолинг,дали
Рохо-Джоунс или
Смолинг-Джоунс...аз лично нямам никакви притеснения.
Щом има мотивация и колективен дух...всичко е наред.
Яд ме е само,че Ван Гаал доста късно откри(разбра),че колкото по-често
Андер Ерера и Маруан Фелайни са титуляри,толкова повече играта на отбора(респективно успехите) увеличава своята положителна честота.
Перфектната позиция за Дейли Блинд -
ляв бек със свободна роля...Левият му крак е образно казано като кука,която захваща всяка топка(с едно движение).Да сте виждали някой да го минава отдясно по тъча(респективно негово ляво)? Той е перфектен елемент за влияние на по-малко пространство(като зона),а и както се вижда с Ашли Йънг заформиха една доста успешна комбинация,която се характеризира с
бързи пасове с едно докосване,захождания и много движение напред-назад по целия ляв фланг.
Ех,как ми се искаше сега да не е 31-ви,а 21-ви кръг от сезона,но уви...
Бурята отмина,но защо изобщо трябваше да си я причиняваме?
Видя се,че като има
балансираност и всеки си играе на позицията,указанията са за директна игра,с движение без топка и бързи комбинации (въпреки,че днес малко имаше едно
"локумизиране" на пасовете,но това вероятно се дължеше заради
паркинга на Астън Вила,но все пак можеше да се действа една идея по-бързо в предни позиции,но както и да е)...нещата така се случат,че всичко изглежда
като по учебник.Важното е,че настроението и положителните неща в играта са вече налице,и с всеки изминал двубой стават по-мащабни.
Да се готвят "Гражданите",а след това и "Сините" от Лондон,на които им обещавам,че ще им поднесем първа домакинска загуба през сезона.
Миналата година Съндърланд ги удари на 18-ти април,сега ние ще ги ударим на 19-ти април...