ВЛ | 20-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Суонзи | 2-1

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Muller_89
Контакти:

Re: ВЛ | 20-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Суонзи

Мнениеот Muller_89 » 02 яну 2016 20:18

Марсиал му спаси работата на тоя.

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Re: ВЛ | 20-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Суонзи | 2-1

Мнениеот Rofles » 03 яну 2016 00:35

Момчета, на Ван Гаал повече му е харесало първото полувреме.. не знам каква светлина виждате вие аххаха :lol: :lol:
Изображение[/center]

Потребителски аватар
soad
Контакти:

Мнениеот soad » 03 яну 2016 00:46

Аз светлина в мениджъра не виджам. Ван Гаал трябва да бъде сменен, но лично аз се уморих след всеки мач и всяко негово изказване да му искам оставката. В момента очевидно шефовете му гласуват доверие и ако ще г*зовете в тавана да си ударим, нищо няма да се случи. За сметка на това пък имам вяра във футболистите, защото разполагаме с много качество. В тях е светлината, която виждам. Разполагаме с един от най-талантливите напдатели в света, който до 2 сезона си залагам къщата, че ще пори всички мрежи. Рано или късно Ван Гаал ще си тръгне и отборът отново ще е на върха. Никой не е казал да подкрепяте Ван Гаал, подкрепяйте отбора!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 яну 2016 01:58

За сметка на това пък имам вяра във футболистите, защото разполагаме с много качество.

Потенциалът и класата са на отлично ниво, но най-големият проблем е, че той се управлява от указанията и методиките на Ван Гаал.
В началото през 2014-2015 поради обективни причини като адаптация, аклиматизация, опознаване на състава пр.фактори ...можеше да се направи известен компромис към Ван Гаал, но за една година и половина време + 240 милиона паунда за трансфери, положението както виждаме не търпи никакво прогресивно развитие, а напротив - то е нещо средно между застой и регрес.
Е!?
Потенциалът на играчите е едно, доверието(от наша страна) към тях е второ, методиката на Ван Гаал е трето.
Указанията на Ван Гаал като цяло не водят до извличането на абсолютния максимум на отбора!
Да, при някои играчи действат(20%), докато на останалите 80% очевидно не им влияят благоприятно върху формата, извличането на потенциала и ефективността. И това не е от вчера или днес, а вече продължава година и половина.
И в този ред на мисли най-неприятното е, че от тези 80%...повече от половината са играчи от офанзивното звено.
А във футбола както знаем, точно то се явява и т.нар.движеща сила на отбора.
Е, как да се прогресира с бързи темпове, след като казано на жаргон - ти куца нападението(головете)?
И в случая не трябва да се разбира буквално, че видиш ли в Манчестър Юнайтед няма качество в офанзивата и поради тази причина се получава така, нищо подобно!
С играчи като Рууни, Марсиал, Депай, Ерера, Мата, Фелайни, Йънг + Лингард/Перейра, за да се постигат подобни резултати(всъщност негативните резултати не идват от това, че сме грубо казано слаби, а най-вече защото липсва категоричен атакуващ режим и адекватни указания на играчите, от които на практика се чакат и головете) означава, че има нещо сбъркано в мениджърската нагласа, още повече, че това не се е случило 2-3 пъти, а продължава повече от година и половина, което се равнява "медицински казано" на рак в напреднал стадий.
В началото беше като туморче, което се обади на няколко пъти, но не му се обърна внимание, след това с времето нараства-нараства и вече започна да засяга важните органи, но пак не му се обърна внимание и вече в последните месеци както се и вижда, то буквално ни разяде отвътре, което доведе и до серията от кризисни резултати.
Всъщност т.нар.донор-майка на този тумор(вече рак) са указанията(бездействието на Ван Гаал).
Вече се наблюдават и метастази!
Никой не е казал да подкрепяте Ван Гаал, подкрепяйте отбора!

Не създавай изкуствени полемики излишно!
Ясно е, че всеки фен на Юнайтед обича по своему отбора и го подкрепя, но когато се стигне до подобно нещо се получава една парадоксална ситуация, която води дотам, че феновете изведнъж "превъртат" и възприемат загубата като надежда, че евентуално мениджърът ще бъде уволнен.
Желанието за загуба(провал) в случая не означава, че не се подкрепя отбора, напротив, тя е последната мярка и психологически се явява истински шок(отрова) в съзнанието на фенове, на който озлоблението към Ван Гаал действа като "антидот".
Това води и до още един феномен - нерадостта от победа(безличността).
Защото на практика тя се възприема като триумф на Ван Гаал, а не на Манчестър Юнайтед, разбирате ли?
Катализиращи фактори за цялото негативно отношение се явяват апатичното поведение и езикът на тялото му по време на мачовете, които със сигурност не показват, че на този мениджър му пука за състоянието на отбора, което косвено води и до още по-голямо озлобление към неговата фигура.
Ако хората видят, че Ван Гаал преживява мачовете, ядосва се, мъчи се да промени нещата, то със сигурност ще променят и до известна степен отношението си към него, но...това засега не се случва(за съжаление).
Единственият вариант, който може да намали този негативизъм са победите и изобщо увереността/положителното настроение за следващия мач!
Че към Ван Гаал е вече невъзможно да се възвърне т.нар.възприемчивост с уважение и любов(грубо казано), но поне да направи така, че да върне настроението и усмивките по лицата на феновете... това остана вече като цяло.
Раната, която нанесе в душите и сърцата на феновете НЕ може да се излекува с нищо "материално".
Излекува разбира се грубо казано, по-скоро облекчи състоянието е точната фраза, но истината е, че това може да се случи само и единствено чрез заряд, подобен на онзи през пролетта на 2015 и най-вече мачовете срещу Тотнъм, Ливърпул, Сити.
Балсам за фенската душа!
Между другото, в следващите 5 кръга има и точно една такава почва за подобен курс.
Нюкасъл-Ливърпул-Стоук-Сотън-Челси
След победата срещу Уотфорд с 2-1 Ван Гаал изпусна да хване вълната от настроение, да видим дали след победата срещу Суонси ще съумее да го направи.

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 03 яну 2016 11:24

Klzrdz написа:
Rofles написа:
Klzrdz написа:
soad написа:Скучна, безидейна, грозна игра. Пак. Отново. Това не се търпи. Ван Гаал ако е доволен от това, което вижда, значи има шизофрения. Имам чувството, че тези футболисти не знаят какво е това врата. Сякаш сме излезли просто да разиграваме топката. На тренировка само квадрати ли правят? Ползват ли се изобщо тези врати? Гледам и се изнервям.

Сега е моментът на бетърите да залагат на 0:0 КР.

Не знам дали сме гледали един и същи мач. :?
Ако на това му викаш скучна и безидейна игра... или вече по навик повтаряме едно и също, защото нямаме какво да кажем? ;)
Последните два мача особенно(не мисля, че само аз) забелязвам огромно подобрение, та ние убихме Челси от положения и не вкарахме, а днеска толкова пропуски отново...
И ако не забелязвате някои от играчите наистина се борят за мениджъра си и за мястото си в отбора. :)

Играта беше супер тъпа отново. Особено през първото полувреме и съм сигурен, че ако не бе Марсиал пак нямаше да бием. Не знам, явно наистина сме гледали различен мач хаха.

Ама ако бяха влезнали другите положения друго щеше да говориш нали?

Прав си!
Все пак почти играхме срещу най-силниЯТ отбор с 4 купи от миналата година включително и КЕШ.
LVG: "Swansea play like Barcelona, so we can say that we beat Barcelona today."

Потребителски аватар
MapTo_D
Контакти:

Мнениеот MapTo_D » 03 яну 2016 13:04

Какво, това сериозно ли го е казал главоча, че са играли като Барса? Ахахаха, отбор, който се бори да не изпадне, бием едва едва, ужас... :oops:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 яну 2016 13:36

Ван Гаал:Не вярвам в конкуренцията.

Ван Гаал:Мисля, че играхме много рисковано, атакувахме прекалено много.

Van Gaal: I enjoyed the first half more.

Вариант 1:Умишлено ги говори такива, за да отклонява вниманието.
Вариант 2:Има нещо доста сбъркано в неговата глава.

p.s.Дано започне да възприема като Барселона и останалите отбори :)

Потребителски аватар
Klzrdz
Контакти:

Мнениеот Klzrdz » 03 яну 2016 19:55

Rofles написа:На какъв прогрес само почнахме да се радваме, смятайте колко е снижено нивото сред феновете.. Направили сме повече положения срещу Суонзи спрямо мача с Борнемут и Норич, чудесно, само така !! 8-) 8-)

Е като има очевАден прогрес в играта, да стоя намудрен, като някои фенове ли? То заради такива фенове се сменят мениджъри на полусезон. ;)
Това, че вие вече сте се настроили срещу ЛВГ и повтаряте само ЛВГ аут и не ви интересува дали отбора играе зле или добре, само и само да го уволнят.
Не разбирам защо като бием и играта е хубава не го признавате така както признавате, когато играта ни беше толкова зле и падахме наред от всеки? :)

DmG написа:Прав си!
Все пак почти играхме срещу най-силниЯТ отбор с 4 купи от миналата година включително и КЕШ.

Разбира се, че съм! За да го казва това лалето има два варианта, които са общоизвестни: ЛВГ се е побъркал и вече не знае какво говори и/или както каза smoothc, самият той умишлено говори такива неща. Според мен има истина и в двете твърдения.
А мислиш ли, че Суонзи, като ни бият 3 пъти подред където и да ни хванат, нямат мотивация да направят това за 4-ти път? Може и на Ван Гаал да са му приличали на Барса, но това е само заради нашата неефективна преса. Ако се загледате по-обстойно ще забележите колко неефикасно притискаме опонента и те си изнасят топката твърде лесно, карайки ги да изглеждат като Барса. Това все пак, разбира се е малко вероятно. Това което искам да кажа е, че Суонзи винаги ни дънят, крайно време беше да ги бием. Може би и от там донякъде идва тази моя радост. :)

Нека не задълбаваме повече, както каза smoothc, мачът вече е в миналото! Гледаме напред към следващия двубой със Шефийлд Ютд и се надявам да бием и играта на любимия ни отбор да се хареса, както на мен, така и на вас! :)

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 03 яну 2016 23:12

Klzrdz написа:
Rofles написа:На какъв прогрес само почнахме да се радваме, смятайте колко е снижено нивото сред феновете.. Направили сме повече положения срещу Суонзи спрямо мача с Борнемут и Норич, чудесно, само така !! 8-) 8-)

Е като има очевАден прогрес в играта, да стоя намудрен, като някои фенове ли? То заради такива фенове се сменят мениджъри на полусезон. ;)
Това, че вие вече сте се настроили срещу ЛВГ и повтаряте само ЛВГ аут и не ви интересува дали отбора играе зле или добре, само и само да го уволнят.
Не разбирам защо като бием и играта е хубава не го признавате така както признавате, когато играта ни беше толкова зле и падахме наред от всеки? :)

im done.
Изображение[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 04 яну 2016 13:03

и играта е хубава не го признавате

Не е правилно да слагаш целия мач под общ знаменател!
В играта имаше някои проблясъци(най-вече през второто полувреме), но като цяло разликата от предходните пъти бе, че този път успяха да се материализират по-опасните положения.
Все още сме доста далеч от категоричността. Фактът, че за пореден път не успяхме да отбележим гол през първото полувреме(като домакин) е индикатор, че някои негативи все още си стоят.
Да, едва ли някой ще е против, ако печелим винаги през второто полувреме, но все пак във футбола има някои неписани правила, които трябва да се следват, особено когато си и със статус на гранд.
Към момента най-важното е да хванем тази вълна, това е!
Шефилд Юнайтед и Нюкасъл трябват да бъдат победени със стил и самочувствие, а проблясъците от Суонси лека-полека да се превърнат в тенденция.
Аз лично страшно ще се ядосам, ако Ван Гаал така да се каже реши да "се застрахова" и не даде шанс на 7-те резерви(от Суонси) за мача срещу Шефилд Юнайтед, а впоследствие 1-2 от тях да започнат и срещу Нюкасъл.
Признавам си, че за ФА къп и ЛЕ ми е през ***** работа. Имаме толкова проблеми и в пъти по-важни неща като цели, че да се приоритизират тези турнири. А иначе основният аргумент е липсата на широчина и възчестите контузии, които действат като вид бариера и косвено създават рискове за целите в първенството. Най-малкото в периода Март-Април-Май имаме нужда от цикъл четвъртък-неделя.
Ако не съществуваха тези фактори и положението ни в първенството не бе така деликатно, не е толкова проблем да се щурмува един от двата турнира, но при това положение само се създават излишни рискове.
Е, да се пускат там тези, които по-рядко играят и няколко младоци от Академията и това е, едва ли някой ще критикува.
Даже ще е доста по-итересно като съспенс и очаквания, пък ако покажат устойчив характер и вземат, че направят нещо като пробив...това ще даде допълнителен двустранен импулс в Юнайтед.
Ще ми е 3 пъти по-голям кеф да гледам младоци срещу Шефилд и Мидтиланд, отколкото да се правим на отговорни/ангажарани и хвърлим титулярите(образно да им вадят нож) и после да се тупаме в гърдите(Ван Гаал), че сме ги елиминирали.
Вярно е, че вече при нас няма и особено значение дали титуляри или младоци играят, но от целесъобразна гледна точка, мисля че това е най-доброто решение, което може да направи Ван Гаал.
Но като го знам какъв инат и мазник е, то най-вероятно ще имитира сериозност и ще хвърли титулярите за купите.
Първо, за да се застрахова и второ, за да покаже, че един вид иска да "поправи" грешките си от Шампионската лига и предходните отпадания за купите.
Да, ама...късно е либе за китка, а на всичко отгоре сме и възкъси като широчина, мястото ни в топ 4 се клати, предстоят тежки мачове в първенството, от които до голяма степен ще зависи и съдбата ни през май, така че...прави ротации, дай шансове на Джаксън, Гос, Кийн, Тунзебе, Пади, Перейра, Рашфорд и толкова, друго не мога да предпиша.
Та ние се провалихме в Шампионската лига като идиоти, та сега да плачем за ФА къп и Лига Европа ли :)

Върни се в “Манчестър Ю”