ВЛ | 22-ри кръг | КПР - Манчестър Юнайтед 0:2

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Re: ВЛ | 22-ри кръг | КПР - Манчестър Юнайтед

Мнениеот vasilnv » 17 яну 2015 19:08

Твърде много очаквате от младите играчи. Много силно включване на Уилсън, браво на момчето! А Фалкао за мен вече е пътник. Много слаб... Колко мача го чакаме да се разиграе. Нищичко не показва. Не може да се нагоди към ВЛ, вижда се. ВЛ е много трудно първенство и не е хапка за всеки. Анхелито и той започва да ме съмнява нещо...
Браво и на Ван Гаал, че смени схемата, че смени слабите Мата и Евънс. Почва да влиза в час и ако следващия мач отново излезем с 4-ма в защита, отново ще си върне пълното доверие от моя страна. Иначе перфектни смени. Най-малкото и двамата играчи, които влязоха вкараха по един гол. Какво повече да искаме?
След влизането на Уилсън и промяната на схемата, отново заиграхме футбол. Тотален футбол. Много силни минути записахме след тази смяна, която за мен тотално преобърна развоя на мача. Единствено ме притеснява отбраната при тази схема, тъй като Блинд на няколко пъти трябваше да се оправя срещу двама. Другото, което не ми харесва, е, че отново можеха да ни накажат последните 10 минути. Няколко пъти си патехме от това и дано вземем мерки. Иначе ги смачкахме в центъра, много съм доволен от второто полувреме. За разлика от първото, което беше меко казано плачевно. Иначе честита победа и горе главите. Показахме хубав футбол и дано продължаваме така (т.е. да махнем умрялото 3-5-2 и да си заиграем с 4-ма в отбрана)!
ТВЪРДО ЗАД ВАН ГААЛ!
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 17 яну 2015 19:19

Отвратителен мач,но важни три точки!
Маруан Фелайни влезе и играта се промени,вкара прекрасен гол и стабилизира ситуацията в средата на терена.
За пореден път показа,че е един от най-важните ни играчи през този сезон.
Защитата и Де Хея продължават със стабилните си изяви,но днес за пореден път липсваха адекватните взаимовръзки и ефективността в нападението.
Лично за мен разочарованието се казва - Анхел Ди Мария.
Фалкао направи доста сериозни пропуски,но по-важното е,че се бори докрай и за пореден път беше един от най-мотивираните в отбора.
Личи си,че е под напрежение,което идва най-вече от отношението на Ван Гаал и т.нар "ултиматум" към неговата игра.
Ако трябва да има критики,то първи в списъка би следвало да бъде Ди Мария,който изигра ужасяващ двубой,чак не можах да го позная - анемични удари,грешни пасове,податливост при сблъсъците,липса на мотивация.
Като цяло нищо ново в играта - пасове по ширина,липса на захождания,трудно изнасяне,нулева креативност в халфовата линия,а това с корнерите на Фил Джоунс,...събирателен образ на експериментално-апатичното поведение на мениджъра.
Уилсън се включи добре като преса и движение,а гола който отбеляза ни подпечата и победата,която изобщо не беше и сигурна предвид финалния натиск и изсипаните топки в наказателното поле,които осъществиха КПР в последните минути.
Важни три точки,но играта отново беше под всякаква критика.

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Re: ВЛ | 22-ри кръг | КПР - Манчестър Юнайтед 0:2

Мнениеот Rofles » 17 яну 2015 19:44

Тука половината форум ще подходи първосигнално, както обикновено, и ще каже, че схемата е единствения виновник.
Само, че се вижда, че с 3ма отзад сме зле, а с 2ма отзад направо сме трагедия. КПР ако имаха по-добри изпълнители можеха да ни зашият 2-3 гола. Просто сме трагични в защита, а 3-5-2 донякъде минимизира тоя проблем.

За мене причината, поради която играем толкова слаб футбол е двойката централни полузащитници - Карик и Рууни + Валенсия халф бек. Безидейни са. Не могат да изострят играта. Не правят пасове напред. Не правят двойни. Не превземат пространства. Сигурно едно 30% от пасовете им са към Валенсия, който пък плавно си връща формата на робот. Колко пъти Рууни загуби топката и подари елементарни топки с грешни пасове.

Блинд им показа нагледно какво трябва да правят. За мене Блинд трябва да е на мястото на Карик, а Ерера/Ди Мария на мястото на Рууни. Рууни и Карик просто са отчайващи. Пък после не ме грее изобщо с 3ма отзад ли ще сме, с 4ма ли ще сме и прочее. Не може Рууни и Карик да дават топката на Фил Джоунс той да я мисли кво да я прави. Както видяхме, че тва го правят 55 минути.

И за мен тоя мач 3мата най-слаби футболисти си бяха Рууни, Карик и Валенсия.

---

Влезна Фелайни, отдаде му се възможност да превземе пространство, напредна доста, подаде на крилото, където пък беше Ди Мария вместо Валенсия, който центрира добре и Фалкао веднага беше на стрелкова позиция и отправи удар с глава - първото положение за нас в мача.

THIS !!!
Това е мнението на един пичага от фен форума на Юнайтед, аз мисля, че е изключително прав !!
Изображение[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 17 яну 2015 19:52

[wrapimg=]http://this11.com/play/abImHJYapW.png[/wrapimg]
И нещата заспиват :)

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 17 яну 2015 19:58

Забелязвам, че масово тука в тоя форум си мените мнението много бързо. В състава включвате хората, които са направили добър мач, а ако направят лош веднага ги отписвате. Например Алекс въобще не включваше Блинд в сметките, но ето днес направи добър мач и веднага го включва в титулярния състав, странна работа.
Изображение[/center]

binevout
Контакти:

Мнениеот binevout » 17 яну 2015 19:59

smoothc написа:...Като цяло нищо ново в играта - пасове по ширина,липса на захождания,трудно изнасяне,нулева креативност в халфовата линия,а това с корнерите на Фил Джоунс,...събирателен образ на експериментално-апатичното поведение на мениджъра...

Лошото е че това се превръща в марка на отбора,това е най-най-притеснителното за мен.Нищо нямаше да кажа ако тази игра е от вчера или се е случила в мач или два , но ..... това се превърща в нещо хронично.
Много мъчно ми става , когато треторазрядни отбори като КПР ни диктуват темпото в играта - на нас .... на отбора от когото цяла европа трепереше!
И най-лошото е че някак чак не мога да се зарадвам на победата :cry:
Критикувате Ди Мария и Фалкао - за мен това е очакван спад , менаджера успя да изземе таланта от тези момчета и да го хвърли на боклука.Пуснете си мач на Реал от миналия сезон и ми кажете , същия ли е тоя Ди Мария който бе най-важния играч за Реал в шампионската лига?И на какво се дължи целия спад в играта му.
Ван Гаал трябва да се освободи от дебилския си инат и да подрежда отбора като хората.Аз лично като фен нямам никакво желание той да си ходи,защото тръгваме по една спирала с незнаен изход.Но ми се иска да си смени възгледите и да се държи като менаджер на Юнайтед,не като изкуфял глупак!
Много скоро обаче ще започне да бъде предизвикван от фенове , ръковотство , журналисти , ще започнат слухове за оставки , уволнения и т.н. и т.н. , което ще го мотивира още повече да показва противния си инат и вече тогава наистина ще стане страшно за отбора!

Потребителски аватар
old_traff
Контакти:

Мнениеот old_traff » 17 яну 2015 20:03

Rofles написа:Забелязвам, че масово тука в тоя форум си мените мнението много бързо. В състава включвате хората, които са направили добър мач, а ако направят лош веднага ги отписвате. Например Алекс въобще не включваше Блинд в сметките, но ето днес направи добър мач и веднага го включва в титулярния състав, странна работа.

За жалост си прав. Ще видите как след няколко седмици ще хвалите ван Гаал, а сега искате да се маха. ;)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 17 яну 2015 20:15

Rofles написа:Например Алекс въобще не включваше Блинд в сметките, но ето днес направи добър мач и веднага го включва в титулярния състав, странна работа.

от smoothc на 06 Яну 2015 13:29
Daley Blind...
Само и единствено,ако е на левия бек!
от smoothc на 28 Ное 2014 10:01
Аз пък искам поне веднъж да видя Блинд на тази позиция,страшно съм любопитен какво ще се случи.

Два мача поред Блинд игра на тази позиция,и в двата се справи добре,така че...
Коренна разлика от периода му в началото или с други думи - това е точната позиция за извличането на неговия потенциал,така както беше и на Световното първенство в Бразилия.
Но най-важното нещо е халфовата линия:Ди Мария-Ерера-Фелайни-Валенсия!
Докато Ван Гаал не заложи на Ерера и Фелайни в центъра(комбо),доста трудно ще се ускорят процесите на креативност и ефективност,независимо от тактическата постройка.
Дори и 3-5-2 да играем,като са там Ерера и Фелайни,..просто никакъв проблем!
И пак ще се повторя:Не толкова тактическата постройка е проблемът,а комбинациите от футболисти синтезирани в нея.
Ние дори с 4-3-3 да играем,като не са селектирани подходящите индивидуалности,...играта пак няма да бъде на нужното ниво.
от smoothc на 15 Яну 2015 18:55
Знаете ли,че...
Андер Ерера,Радамел Фалкао и Маруан Фелайни са играчите с най-голямо влияние по съотношение игрови минути/ефективност?
Общо 2074 игрови минути - 7 гола и 6 асистенции.
Тук се крие разковничето към прогреса!
А най-жалкото от всичко е,че тази троица дори няма нито един мач (заедно) като титуляри...
Последна промяна от smoothc на 17 яну 2015 20:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MapTo_D
Контакти:

Мнениеот MapTo_D » 17 яну 2015 20:26

А, при първия гол гледам, че тренера е бил прав до тъч линията? Чак не мога да повярвам, май за сефте го виждам изправен!? Да не е давал указания нещо, или още по-добре - да е навиквал играчите? :lol:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 17 яну 2015 20:34

А, при първия гол гледам, че тренера е бил прав до тъч линията?

Дано по-често му се случва! Както се вижда,това оказва своето влияние.

Върни се в “Манчестър Ю”