ВЛ | 10-ти кръг | Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:0

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Как ще завърши срещата?

Анкетата завърши на 02 ное 2014 08:14

Победа за Манчестър Сити
10
40%
Равен
2
8%
Победа за Манчестър Юнайтед
13
52%

Общо гласове: 25

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: ВЛ | 10-ти кръг | Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед

Мнениеот smoothc » 02 ное 2014 18:22

Честита победа на феновете на Манчестър Сити!
Дали Крис Смолинг е виновен за загубата? Категорично НЕ,по простата причина,че един червен картон не може да има по-голяма тежест от липсата на креативност в атаките,неорентирани действия в ключовите зони + най-вече неподходяща тактическа постройка(визирайки и в частност изпълнителите).
Като колектив и след контузията на Маркос Рохо,за мен лично защитата игра повече от добре - имаше комуникация,борбеност и устойчивост в критическа ситуация,но когато липсват качествените взаимовръзки в средата + липса на ефективност в завършващата фаза,просто доста трудно биха се получили нещата.
Почти всички в защитното звено играха много добре,с изключение на Люк Шоу,който на моменти беше страшно неадекватен.
Давид Де Хея също продължава с добрите си изяви и като цяло имаше доста добър синхрон между него и дефанзивното ядро.
В интерес на истината,тандемът Карик-МакНеър се справи изключително адекватно срещу динамиката и атаките на Манчестър Сити;А Антонио Валенсия,заедно с Маруан Фелайни и Давид Де Хея бяха най-добрите ни играчи в този двубой.
На практика ние с 10-човека играхме доста по-добре и адекватно,в сравнение с времето до изгонването на Крис Смолинг...Създадохме и доста по-чисти възможности,но с неефективен Ди Мария,статичен Ван Перси,колеблив Рууни(въпреки,че се бори като цяло),хаотичен Блинд и преди това неадекватен Янузай...къде отиват атакуващата мощ,креативност и динамичен характер!?
Като цяло Манчестър Юнайтед нямаше адекватни офанзивни аргументи,за да противодейства срещу Манчестър Сити,които не играха кой знае колко дисциплинирано,но просто имаха по-добри взаимовръзки между халфовата линия и нападението.
Ситуациите при дузпите:Някои от тях бяха умишлено създадени/провокирани от играчите на Сити,но като цяло за мен най-чистата дузпа беше при нарушението на Карик срещу Агуеро! Като цяло съдията не проведе целесъобразно съдийство,но той явно толкова си може,просто защото колкото мачове съм гледал на Оливър,толкова пъти са се случвали подобни извънредни и хаотични ситуации,произтичащи най-вече благодарение на неадекватните му решения.
В заключение:Тази загуба далеч не е толкова страшно събитие,...в сравнение с липпсата на организация,креативни идеи,неефективността пред гола,холандския инат(и връзки) и най-вече хаотичното поведение на Манчестър Юнайтед при гостуванията! Шест мача без победа във всички турнири,всъщност е косвеният аргумент,който пък повече от ясно индикира,че грешката/грешките в системата са много повече,отколкото изглеждат на пръв поглед.
Манчестър Юнайтед е в клинична мини-криза,която е провокирана от т.нар.авто-функционални грешни(мениджърски) решения.
Равенството срещу Челси и загубата от Манчестър Сити...Ок,не са болка за умиране,но къде е прогресът и най-вече възходящата посока,още повече на фона на предходните 9 двубоя и особено победите,в които извадихме ножа на умрялото куче КПР,треперехме до последно срещу Уест Хем и с луд късмет спасихме точките срещу Евертън!?
Ако Ван Гаал не се вземе в ръце и не удари с юмрук по масата(тази фраза я повтарям за кой ли път),положението ще избие в една страшно неприятна посока,която дори и най-големият враг на Манчестър Юнайтед не си е представял!
Последна промяна от smoothc на 02 ное 2014 18:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MapTo_D
Контакти:

Мнениеот MapTo_D » 02 ное 2014 18:37

Доста изненадващо поведение от Сити в края на мача, можеше да си изпатят. Имахме супер шанс да ги треснем, защото не играха кой знае какво, на малоумният червен картон предопредели изхода от двубоя. Съдията - не знам какво трябваше да стане за да отсъди дузпа, по моя преценка имаше поне 2 такива.
Де Хея - много добре за пореден мач.
Валенсия - не му е силата на десния бек, Рафаел липсваше, от неговата зона дойде подаването за гола, там където трябваше да е той Смолинг получи червения картон. Рафаел и Валенсия вече е съвсем друг тандем, Валенсия и Янузай - не мерси.
Смолинг - много зле, пълен дебил!
Рохо - стабилно представяне, лошо за него и за отбора, че се контузи, за другия мач от кол и въже ще събираме защитата.
Шоу - не се сещам май нищо за него, явно не е блеснал с някоя глупост.
Фелайни - много добре, играе най-добрия си футбол откакто е в отбора. Жалко, че не можа да се разпише.
Блинд - средна работа, почти всеки мач с жълт картон, рисков е като цяло.
Ди Мария - в сравнение със старта на сезона има сериозен спад и при него, еднотипни и предвидими действия.
Янузай - дори не заслужава да го коментирам.
Рууни - доста неадекватен в началото, грешни пасове. Накрая избухна със супер пробив, не мога да си обясня защо не стреля към вратата, все едно не искаше да вкараме гол. 5те седмици, в които не е играл за Юнайтед са му се отразили зле.
Перси - продължава със слабото представяне, има нужда от човек до себе си, сам си личи, че му е много трудно.

Добро включване на Карик и младежа, забравих му името, Макнеър май беше.

С кой е следващия мач? Кога имаше пак пауза за националите - предстоящия уикенд или след това? Положението с контузените изобщо не се подобрява. От към точки сме доста зле, добре, че имаме голяма конкуренция в това кой ще се издъни повече. :lol: Трябва да започнем да трупаме по 3 точки и извън ОТ.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 02 ное 2014 18:38

Valio,

Az li sym vinoven, 4e United ne igrae nishto ?
Ne sym revlio, prosto futbolistite s koito razpolagame i naj - ve4e imeto na treniora zadyljavat strashno mnogo !
Do momenta pylno razo4arovanie ! PYLNO !
I stiga s tezi opravdaniq. Ronald Kuman pokazva kak stavat neshtata v dale4 po - skromen klub kato Soton.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
old_traff
Контакти:

Мнениеот old_traff » 02 ное 2014 20:22

Не си правя драми след тази загуба-доволен съм от духа на отбора. Все пак заслужена загуба. Доволен съм от Де Хея, Рууни, Шоу, Фелайни и Ди Мария. Браво на Пади за успешното включване. Смолинг днес показа, че няма място за него в отбора. Рохо е с извадено рамо, желая му бързо възстановяване. Янузай пак бе трагедия. В последните минути надиграхме тима на Сити и можехме както да вкараме, така и да ни отбележат на контраатака.
Някои постоянно мрънкат когато губим точки. Никой не е казал, че резултатите ще дойдат веднага, но е нужна подкрепа. Момчетата показват развитие в играта, което е радващо. Ван Гаал е правилния човек за Манчестър Юнайтед и съм убеден, че ще бъдем в топ 4! Единствено се нуждаем от два защитника.
Palace (H) Arsenal (A) Hull (H) Stoke (H) Southampton (A) Това са следващите ни мачове. Спокойно можем и трябва да вземем поне 11 точки от тях, с оглед на наближаващият натоварен коледен период.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 02 ное 2014 20:25

old_traff написа:Не си правя драми след тази загуба-доволен съм от духа на отбора. Все пак заслужена загуба. Доволен съм от Де Хея, Рууни, Шоу, Фелайни и Ди Мария. Браво на Пади за успешното включване. Смолинг днес показа, че няма място за него в отбора. Рохо е с извадено рамо, желая му бързо възстановяване. Янузай пак бе трагедия. В последните минути надиграхме тима на Сити и можехме както да вкараме, така и да ни отбележат на контраатака.
Някои постоянно мрънкат когато губим точки. Никой не е казал, че резултатите ще дойдат веднага, но е нужна подкрепа. Момчетата показват развитие в играта, което е радващо. Ван Гаал е правилния човек за Манчестър Юнайтед и съм убеден, че ще бъдем в топ 4! Единствено се нуждаем от два защитника.
Palace (H) Arsenal (A) Hull (H) Stoke (H) Southampton (A) Това са следващите ни мачове. Спокойно можем и трябва да вземем поне 11 точки от тях, с оглед на наближаващият натоварен коледен период.

С какво по-точно си доволен от играта на Ди МАрия в този мач?

Потребителски аватар
old_traff
Контакти:

Мнениеот old_traff » 02 ное 2014 20:26

sunscres92 написа:
old_traff написа:Не си правя драми след тази загуба-доволен съм от духа на отбора. Все пак заслужена загуба. Доволен съм от Де Хея, Рууни, Шоу, Фелайни и Ди Мария. Браво на Пади за успешното включване. Смолинг днес показа, че няма място за него в отбора. Рохо е с извадено рамо, желая му бързо възстановяване. Янузай пак бе трагедия. В последните минути надиграхме тима на Сити и можехме както да вкараме, така и да ни отбележат на контраатака.

С какво по-точно си доволен от играта на Ди МАрия в този мач?

Здраво тичане и 100% раздаване за отбора. Да, центриранията му бяха зле, но като цяло съм доволен. :)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 02 ное 2014 22:16

Някои постоянно мрънкат когато губим точки. Никой не е казал, че резултатите ще дойдат веднага, но е нужна подкрепа. Момчетата показват развитие в играта, което е радващо.

Ванка,проблемът е,че нито имаме адекватни резултати,нито стабилност в играта! Мачовете следват един след друг,ранга и класата на съперниците се увеличават,нещо което косвено поставя и известни бариери,които както се вижда(срещу Челси и Манчестър Сити) Манчестър Юнайтед трудно може да преодолее(на този етап).
В следващите 10-двубоя,не настъпи ли кардинална промяна(най-вече в резултатите),то положението ще стане доста сложно!
Циклите при Дейвид Мойс бяха следните:
I-ви:5-2-3
II-ри:5-2-3
III-ти:5-2-3
IV-ти:2-0-2

За да се стабилизира и също така прогресира ситуацията,то текущият цикъл от 3-4-3,трябва да бъде компенсиран(чрез втория цикъл) и надграден чрез третия!
И вече за последният IV-ти цикъл,да се изготви една детайлизирана стратегия за финал щурм,..а и да не забравяме,че неучастието ни в Шампионската лига,тук може да се окаже от съществено значение.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 03 ное 2014 03:39

vasilnv написа:
0007 написа:
vasilnv написа:
Rofles написа:Много ревльовци са някой, Юнайтед не заслужава такива фенове. Много сте разглезени ама много, още малко ЛвГ ще го изгоните барабар с Ди Мария, Фалкао и Рууни. Сити ни надиграха и заслужено спечелиха мача, този отбор на Юнайтед е нов и има накъде да се развива.

+1!
В тоя отбор има бъдеще. Видяхте ли Сити как се бяха на*рали последните 10 минути? Иначе съдията ни подпря, спести им няколко дузпи. :lol: Уникални последни 10 минути! Ето това е духът на Манчестър Юнайтед. И това е разликата с предишния сезон!
Този отбор го чака светло бъдеще!

Сити имаха РЕСПЕКТ към този Юнайтед,което е съвсем различно от това да са се нас**ли ;) Плюс,че победата им беше страшно нужна и си я взеха.Друг е въпросът,че в такива моменти според мен топката трябва да се разиграва спокойно от по-многобройния състав,а не да се връщаш дълбоко отзад и да чистиш силно напред.

Последните 10 минути не съм сигурен дали минаха центъра изобщо. През тези минути те не успяха да организират и 1 атака. Играха и доста панически накрая. Но щом не им вкарахме, явно е било правилното решение за Сити. Аз съм горд с представянето на моя отбор. Това бяха първите дербита за голяма част от новите играчи. Убеден съм, че на Олд Трафорд ще ги бием.

Е вие пък все едно сте ударили три греди, имали сте 6 корнера, 3 пъти Перси се е откъсвал сам срещу Харт, ама е бил в засада...
Точно цял мач имахте 1 удар на Перси (във въпросните последни 10 мин.), 2 корнера, които Ди Мариа центрира като на тренировка, ДВА пъти подред на крака на Клиши...
Тия последни 10 мин я кюскахте топката, като само Рууни, Блинд (който нямаше грешен пас) и Ди Мария се опитваха (и успяваха) да я пращат напред. Всички други се забиваха на флагна и защитата на Сити ги спираше веднага.

Както колегата каза - Сити са тотално сговнени, и в ШЛ, и във ВЛ и победата им беше повече от нужна - и се затвориха, за да си я гарантират.

Иначе Туре цял мач си правеше квото поиска сред халфовете на Юнайтед.

Върни се в “Манчестър Ю”