Манчестър Юнайтед - Стоук Сити

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Манчестър Юнайтед - Стоук Сити

Мнениеот smoothc » 27 окт 2013 18:25

Така...разбирам напълно какво искаш да кажеш,но според мен грешно го категоризираш с термина позициониране,още повече че излизането извън рамките на вратата е частен случай,който няма как да бъде част от общата категоризация!
Това е по-скоро специфична вратарска функция,чрез която както и ти спомена,се цели подсигуряване/предугаждане на различни ситуации от игровия процес.
Да,за целта вратаря трябва има добро ситуационно позициониране(но не като отделна категория),а косвено произтичащо от общия игрови план,тактиката на съперника и най-вече т-нар "следене на играта"!
Индуктивно,тази обективна действителност няма как да бъде причислена към определена категория,тя е по-скоро индивидуално качество/функция,която всеки вратар трябва да се стреми да усъвършенства!
Алекс,пласирането е в рамките на вратата и,а позиционирането е в цялото наказателно поле

Позициониране спрямо топка,противник,защитник и дадена ситуация.Примерите са пресечени топки зад гърба на защитата,пресечни топки встрани от вратата,излизане извън наказателното поле..

Първоначално определяш,че позиционирането се отнася само и единствено в цялото наказателно поле,а прилагайки ситуация/пример,странно защо споменаваш излизане извън наказателното поле!? Това е тотално противоречие!
И за финал:Ицо,не ме разбирай погрешно...аз напълно съм съгласен със същността на това,което си разяснил под термина "позициониране"(на вратаря),но не съм съгласен с категоризацията,която незнайно поради какви причини си решил да изведеш :)
Поздрави!

Потребителски аватар
ЦСКА СОФИЯ 1948
Контакти:

Мнениеот ЦСКА СОФИЯ 1948 » 27 окт 2013 18:51

smoothc написа:Така...разбирам напълно какво искаш да кажеш,но според мен грешно го категоризираш с термина позициониране,още повече че излизането извън рамките на вратата е частен случай,който няма как да бъде част от общата категоризация!
Това е по-скоро специфична вратарска функция,чрез която както и ти спомена,се цели подсигуряване/предугаждане на различни ситуации от игровия процес.
Да,за целта вратаря трябва има добро ситуационно позициониране(но не като отделна категория),а косвено произтичащо от общия игрови план,тактиката на съперника и най-вече т-нар "следене на играта"!
Индуктивно,тази обективна действителност няма как да бъде причислена към определена категория,тя е по-скоро индивидуално качество/функция,която всеки вратар трябва да се стреми да усъвършенства!
Алекс,пласирането е в рамките на вратата и,а позиционирането е в цялото наказателно поле

Позициониране спрямо топка,противник,защитник и дадена ситуация.Примерите са пресечени топки зад гърба на защитата,пресечни топки встрани от вратата,излизане извън наказателното поле..

Първоначално определяш,че позиционирането се отнася само и единствено в цялото наказателно поле,а прилагайки ситуация/пример,странно защо споменаваш излизане извън наказателното поле!? Това е тотално противоречие!
И за финал:Ицо,не ме разбирай погрешно...аз напълно съм съгласен със същността на това,което си разяснил под термина "позициониране"(на вратаря),но не съм съгласен с категоризацията,която незнайно поради какви причини си решил да изведеш :)
Поздрави!

БУХАХАХАХАХАХХАХАХАХХА
Изображение

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 27 окт 2013 19:24

Така е,когато липсват аргументите и адекватните разсъждения...единственото,което някои хора са способни да напишат.... е ироничното "бухахаха"(не знам на какъв език е) и да се приключи дискусията!
Блажени да са вярващите,както се казва :)

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 27 окт 2013 20:05

smoothc написа:Така е,когато липсват аргументите и адекватните разсъждения...единственото,което някои хора са способни да напишат.... е ироничното "бухахаха"(не знам на какъв език е) и да се приключи дискусията!

хахахахах лаик плсссссссс СТОП !

Потребителски аватар
ЦСКА СОФИЯ 1948
Контакти:

Мнениеот ЦСКА СОФИЯ 1948 » 27 окт 2013 20:58

smoothc написа:Така е,когато липсват аргументите и адекватните разсъждения...единственото,което някои хора са способни да напишат.... е ироничното "бухахаха"(не знам на какъв език е) и да се приключи дискусията!

Дискусия с теб няма какво да водя бе момко;)Уча те безплатно в момента и ти отварям очичките.Но ти си толкова заблудено самовлюбен,че дори не заслужаваш да ти отговарям на тъпизмите.

"Първоначално определяш,че позиционирането се отнася само и единствено в цялото наказателно поле,а прилагайки ситуация/пример,странно защо споменаваш излизане извън наказателното поле!? Това е тотално противоречие!"

Само заради тия две изречения заслужаваш да отворя отделна тема и всички да ти се смеят в лицето и да те сочат с пръст,но...аз съм благороден и няма да го направя ;)Не ми благодари!
Изображение

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 27 окт 2013 21:30

от ЦСКА СОФИЯ 1948 на 27 Окт 2013 08:59
Алекс,пласирането е в рамките на вратата и,а позиционирането е в цялото наказателно поле.

от ЦСКА СОФИЯ 1948 на 27 Окт 2013 15:32
Позициониране спрямо топка,противник,защитник и дадена ситуация.Примерите са пресечени топки зад гърба на защитата,пресечни топки встрани от вратата,излизане извън наказателното поле...

Нима вратаря,не може да се позиционира и извън наказателното поле!? Позиционирането не е задължително да бъде активно,той може да се позиционира и в определена точка извън наказателното поле(задължително ли е да стои вътре в наказателното поле!?...да,пожелателно е,но в никакъв случай не е императивно... )
Забравяш,че позиционирането може да бъде освен активно,но и пасивно ;)
Вратаря може да е вече позициониран(в дадена точка),но също така може да търси подходяща позиция,която вече води до същинското позициониране..така че първата ти теза,че "позиционирането е в цялото наказателно поле" е просто абсурдна!
Дискусия с теб няма какво да водя бе момко...

Не е необходимо,щом и очевидно не умееш да водиш адекватна такава :)
Поздрави!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 27 окт 2013 21:36

Само заради тия две изречения заслужаваш да отворя отделна тема и всички да ти се смеят в лицето и да те сочат с пръст..

Ами,хайде...какво чакаш още!? Давай! :)

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 27 окт 2013 22:11

smoothc написа:
от ЦСКА СОФИЯ 1948 на 27 Окт 2013 08:59
Алекс,пласирането е в рамките на вратата и,а позиционирането е в цялото наказателно поле.

от ЦСКА СОФИЯ 1948 на 27 Окт 2013 15:32
Позициониране спрямо топка,противник,защитник и дадена ситуация.Примерите са пресечени топки зад гърба на защитата,пресечни топки встрани от вратата,излизане извън наказателното поле...

Нима вратаря,не може да се позиционира и извън наказателното поле!? Позиционирането не е задължително да бъде активно,той може да се позиционира и в определена точка извън наказателното поле(задължително ли е да стои вътре в наказателното поле!?...да,пожелателно е,но в никакъв случай не е императивно... )
Забравяш,че позиционирането може да бъде освен активно,но и пасивно ;)
Вратаря може да е вече позициониран(в дадена точка),но също така може да търси подходяща позиция,която вече води до същинското позициониране..така че първата ти теза,че "позиционирането е в цялото наказателно поле" е просто абсурдна!
Дискусия с теб няма какво да водя бе момко...

Не е необходимо,щом и очевидно не умееш да водиш адекватна такава :)
Поздрави!

Мойте уважения , ама ти ТЪП ЛИ СИ ? Няма да повтарям повече .
Добро пласиране е около голлинията при удари . позициониране е във наказателното поле за центрирания , пресичане на удари , връщане на топката и излизане от наказателното поле . КАТО НЕ СИ СЕ ПОЗИЦИОНИРАЛ ДОБРЕ ВЪВ НАКАЗАТЕЛНОТО ПОЛЕ , ЩЕ ТИ Е ТРУДНО ДА ИЗЛЕЗНЕШ ОТ НЕГО И ДА СИ ПОЛЕЗЕН . Няма голяма разлика между теб и Мегана , за жалост . Ти поне не си злобен като него .

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 27 окт 2013 22:30

Мойте уважения , ама ти ТЪП ЛИ СИ ? Няма да повтарям повече .
Добро пласиране е около голлинията при удари . позициониране е във наказателното поле за центрирания , пресичане на удари , връщане на топката и излизане от наказателното поле . КАТО НЕ СИ СЕ ПОЗИЦИОНИРАЛ ДОБРЕ ВЪВ НАКАЗАТЕЛНОТО ПОЛЕ , ЩЕ ТИ Е ТРУДНО ДА ИЗЛЕЗНЕШ ОТ НЕГО И ДА СИ ПОЛЕЗЕН

Не ти влиза в работата какъв съм аз ;)
Принципно важната подробност е,че вратарят има право да играе с ръце в наказателното поле(т-е да лови,боксира,блокира топката),но само по себе си позиционирането на вратаря не е свързано директно с наказателното поле,защото както знаем(според правилата),вратарят може да извършва подчертаните в зелено действия,както и избиване на топката(без да я докосва с ръце) и извън наказателното си поле,т.е доброто позициониране не е задължително да се извършва на територията на наказателното поле(да,пожелателно е най-малкото заради сигурността),но в никакъв случай не е императивно!
Относно заключителната част:Принципно е така,но много зависи от конкретната ситуация,защото има/ло е и случаи,когато вратарят е зле позициониран и извън своето наказателно поле,и зависимост от ситуацията е доста трудно да се върне и да защити своята врата ;)
Извод:Позиционирането на вратаря,не зависи от това дали се осъществява в наказателното поле или извън него,а от адекватната преценка и анализиране на конкретната ситуация т.е тук на преден план излиза и фразата "добро позициониране",което само по себе си е качество/функция/способност на вратаря,а не отделна категория!

Потребителски аватар
manutd legeng
Контакти:

Мнениеот manutd legeng » 28 окт 2013 09:50

smoothc написа:За следващия мач срещу Норич си пожелавам ясно и точно само три неща,много са прости:1.Линдегард 2.Карик да е възможно най-далеч от терена.3.Уилфи Заха!
Друго не искам,само това.....много е малко,но за сметка на това съм убеден,че играта на отбора най-малкото ще се освободи,ще грейне,ще се балансира и се обзалагам,че независимо кои ще бъдат останалите 8-играчи,просто Норич ще бъдат разцепени и то най-малко с 3 гола разлика ;)

А аз само едно единствено желание: нито едно от твоите желания да не е факт! ;) Не ми се обиждай,но ще ни е от полза.... е,хайде,Линдегард може,но вратарските смени са специфични!

Върни се в “Манчестър Ю”