Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, MuFc1878, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Re: Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Мнениеот MASTER_COOL » 18 сеп 2023 16:46

Лазарета ни в момента :

Heaton, Wan-bissaka, Varane, Shaw, Malacia, Amrabat, Mainoo, Mount, Amad
Важното е да излезеш с чест !

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 18 сеп 2023 18:01

Офтопик:
Захващайки се за клишето, че футболът е игра на голове, то кардиналният ни проблем е, че бележим малко голове.
Малко на фона на целия отбор и на база качествата на офанзивните футболисти.
Или по-просто казано - под очакваното!
Когато това се случва перманентно и засяга цяла група от футболисти, логично е да се замислим върху мениджърската функция, тактическте схеми и указанията.
Брайтън са удачен пример, как в правилната матрица и указания - атаката дори надскача възможностите си.
Тези глупости, че в подобен род отбори напрежението е по-малко и т.н. и видиш ли това им отприщвало силната игра, а при Ман Юнайтед и грандовете напрежението е повече и то действа като бариера, за да не могат играчите да показват често 100% от възможностите си...са пълни алабализми, особено в дългосрочен план.
Да, в няколко мача ок, ама тук говорим за месеци, година дори време.
Солсякер направи донякъде същото с Рашфорд, Грийнууд и Марсиал, впоследствие като дойде и Кавани, въпреки че за тях е напълно очаквано да постигат кота 10+ гола на сезон, но все пак ги разигра както никога дотогава.
Не съм гледал с точност, но по памет за 2 години вкараха 130 гола тези 4 човека.
Тен Хаг трябва да благодари косвено на Рашфорд миналага година, защото ако не беше избухването му, не мисля че щяхме да сме дори в ТОП 10. Да, звучи страшно, но като цяло не считам че Тех Хаг има особен пръст в представянето на англичанина миналата година.

Аз знам, че Рашфорд не е играч който може да вкара 30 гола, но напълно съм наясно, че 15 е един добър минимум.
Гарначо с повече късмет може и да ги докара до 15, но 10 със сигурност са му по силите, особено ако си опрости играта малко и действа по-интелигентно на моменти. Но тук вече е задача и на мениджъра да усети тези дейтали, да даде указания и ако не се спазват умишлено примерно - вадиш го и докато се научи, това е!
Марсиал е специфичен и ако се използва както трябва той също може да достигне 10-15 гола.
Успевамеостта му на база минути-голове е доста висока между другото, при все че е вечно контузен.
Расмус като за първи сезон всичко над 15 гола ще е бонус.
Бруно(без дузпите) също има силите за 10-15 гола поне.
Антони и Санчо(абстрахирайки се от текущото им положение) са също играчи, които общо могат да донесат около 15-20 гола.
Сега като ги няма спортно-технически още по-голяма тежест пада върху Рашфорд и ко.

От задна позиция - Маунт, Скот, Ериксен, Каземиро, Ханибал видяхме и пр. имат сили за 15-20 гола, ама дали ще стане?
Пелистри с тази дясна позиция където го забиват трудно ще вкара и 5 гола.
Той трябва да навлиза от ляво навътре или да е зад нападателя, ако искаме да бъде по-ефективен, поне така мисля.

Предвид че продължаваме да проиграваме статичните положения и ако по подразбиране защитата ни е способна на едно 10 гола, то при това положение и 3-4 гола биха били успех.
Дало, Регилон, Мартинес, Хари, Евънс, Варан, Линдельоф, Шоу и Бисака малко по-слабо, но изобщо не са играчи скарани с офанзивната мисъл и способности да вкарват голове било с глава или шут.

На този етап статистиката е следната:
27 удара във вратата на противниците - 6 гола
29 удара в нашата врата - 10 гола

* 22% ефектвиност е доста слабо постижение.
Те биха били ок за резултата, ако успеваемостта на Онана бе 80+% в случая.
Или ако противниците нямаха точни удари примерно.

* 65% успеваемост на Онана - като цяло не е добре.
Но една от причините е, че Каземиро и зоната на CDM е податлива и второ, липсва синхрон между централната двойка защита.
Можеше да се намеси по-добре при някои удари, но в повечето случаи буквално си го "разстреляха" от близко разстояние.
Трябва задължително да я вдигне на 70-75%, тоест да не допуска повече от 1 гол казано по-просто.

Продължаваме ли да допускаме 2+ гола, дори и нападението изведнъж да се разиграе, то пак ще липсва баланс.
Но така или иначе, важното е колко вкарваш, защото и за 1-0 дават 3 точки и за 4-3 дават 3 точки.

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 18 сеп 2023 19:01

MASTER_COOL написа:Лазарета ни в момента :

Heaton, Wan-bissaka, Varane, Shaw, Malacia, Amrabat, Mainoo, Mount, Amad

Включи Санчо и Антъни и стават един отбор хора, на които не може да се разчита. 8-)
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
Beloev
Контакти:

Мнениеот Beloev » 19 сеп 2023 12:16

Романо твърди,че след загубата имало бой в съблекалнята,от клуба отричали.... Нещата отиват на мн,мн зле!!!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 19 сеп 2023 13:15

Beloev написа:Романо твърди,че след загубата имало бой в съблекалнята,от клуба отричали.... Нещата отиват на мн,мн зле!!!

Убеден съм, че е имало !

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 19 сеп 2023 13:20

Романо ако каже, че съм женен ще му повярвам. :lol: Поредният страхотен сезон се очертава 8-)
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 19 сеп 2023 13:28

vasilnv написа:Романо ако каже, че съм женен ще му повярвам. :lol: Поредният страхотен сезон се очертава 8-)

:lol: :lol: :lol:

Не е като да не бием камбаните от доста време насам (особено Аз) :lol:

Astronomer
Контакти:

Мнениеот Astronomer » 19 сеп 2023 13:45

Вярвам на Романо. Миналата година бяха снимки сами на усмихнати играчи, с настроение, че и по терена.

Тен Хаг изтърва тотално съблекалнята. Щом и бой е имало, значи работата е необратима! Големи побойници сме завъдили бе, дебиш! Това може да обясни спадът във формата на някои играчи.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 19 сеп 2023 13:53

Да. Всичко е ясно. Може и да не го чакат до Коледа

Astronomer
Контакти:

Мнениеот Astronomer » 19 сеп 2023 14:32

Те хубаво ще го уволнят, но кой ще дойде в този бардак!? Може да се сбъдне желанието ти: да назначим някакъв неопитен треньор, който да ни закара към зоната на изпадащите и Глейзър най-накрая да ни продадат.

Понеже в момента нито един треньор не може да ни помогне. А един треньор изпусне ли си съблекалнята, това не е добър показател за този треньор. В случая, Глейзър не са ми много виновни. Поне в този конкретен случай. Така че каквото и да е, главата на Тен Хаг ще хвръкне, било то виновен или не.

Върни се в “Манчестър Ю”