Честита поредна победа
Постепенно започват да се наблюдават
доста положителни нюанси в мачовете ни, които създават комфорт, самочувствие и дивиденти!
Важно е, че започнахме и да материализираме солиден процент от шансовете си, което в цифри се изразява между
2-3 отбелязани гола, което мен лично ме радва най-много от всичко.
В спортно-технически план остава само
да акцентираме върху крилата!На този етап Мики е светлият лъч в отбора, който се успокои, адаптира към обстановката и с всеки изминал мач става все по-добър и по-добър.
Той хем създава опасности, хем реализира опасностите - т.е.прави точно това, за което го купихме.
Иначе критиките ми са насочени към - 20% Ибрахимович, 80% Погба. Защо ли?
Защото могат още повече, още по-добре, но единият се прави на шоумен, а другият отиграва супер лежерно чисти ситуации. Всичко това ме вбесява, защото по този начин провалят общите усилия на отбора.
Защо пропускат ли? Защото в повечето пъти отиграването съдържа лежерност и
липса на съсредоточеност.Ако са една идея по-концентрирани, особено французинът, то нищо не им пречи да вкарват гол всеки мач.
Адмирации, че Погба се опитва, това не може да се отрече, но не е достатъчно концентриран, отговорен, което си личи най-вече по реакцията му след пропуските. Все едно е на тренировка!
Инфантилност, срещу която трябва да се вземат мерки.
Колкото до Ибрата - ясно е, че самочувствието му е огромно, но писна ми 80% процента от пасовете му да бъдат с подпис:
"А, на ти я, оправяй се". Такива леки и (с дори подигравателна нотка към противника, тип петичка, трикче), нерелевантни спрямо ситуацията пасове...Той не подава адекватен пас, а буквално бута топката, натиска я.
Опитват се с Погба да правят шоу в комбинациите(понякога се получава), но за съжаление доста рядко улавят момента за това, от което в крайна сметка страда отборът. Не може винаги Погба да търси Ибрахимович(умишлено), с цел да му се подмаже с готин пас, а на 5-6 метра в наказателното да чакат твои съотборници в чиста позиция!