По отношение на защитата вече съм го казал:
Много се радвам за нашата защита - всички са борбени, смели, търкалят се като пумпали, блокират с шпагати...абсолютно съм спокоен за дефанзивното звено, невероятни са, най-добрите в Англия!
Този факт ни дава отлична платформа/сигурност в прогресирането и възможността да удължим серията от победи.
Разликата между нас и Челси е, че те вкарват повече голове, играят по-атакуващо/агресивно, докато ние сякаш изчакваме, разиграваме, издебваме, което обаче е нож с две остриета, особено при резултат 1-0 и последните 10 минути на мачовете, когато се случиха и лошите неща за нас срещу Стоук, Арсенал и Евертън.
В този ред на мисли, за да се и застраховаме, просто е нужно да вкарваме
минимум 2 гола, това е!
Успеем ли да го превърнем в практика, мисля че спокойно можем да влезем в обувките на Челси, които наредиха 11 поредни победи към момента. Нима някой го е очаквал? Но явно двете поредни загуби в дербитата са отключили някаква ярост и стремеж за прогрес и ето, че 2 месеца по-късно, отборът е едноличен лидер в класирането.
Що се отнася до Манчестър Юнайтед, аз коментирах ситуацията преди месец така:
Програмата ни до края на 2016-та определено е благоприятна за остър щурм и вдигане от наша страна.
Дербитата ни срещу топ 4 приключиха, за съжаление без победа - 0-2-2, но както знаем...подобни загуби се наваксват именно срещу отборите от 2-ро и 3-то ниво.
13 27.11.2016 West Ham United home
14 04.12.2016 Everton away
15 11.12.2016 Tottenham Hotspur home
16 14.12.2016 Crystal Palace away
17 17.12.2016 West Bromwich Albion away
18 26.12.2016 Sunderland home
19 31.12.2016 Middlesbrough home
Някъде ще е по-лесно, другаде по-трудно, но вече няма място за никакви оправдания!
На този етап сигурно изглежда като мираж, но +21 точки трябва да бъдат спечелени.
Ето, не е като да не беше невъзможно(постфактум), напротив, но равенствата срещу Уест Хем и Евертън ни прецакаха.
Ще е чутовна простотия, ако се издъним срещу Мойс и Каранка, буквално ще си отрежем клона с един замах.
И какво излиза? 17 от 21 точки, което...леко разочарова, поне 19/21 да бяха, ама тези пусти му равенства и срещу Бърнли, и срещу Стоук, и срещу Арсенал...много ни затлачиха прогреса, много!
Останалите конкуренти - Ливърпул и Сити имат калпави защити и вратари, но успяват да компенсират с резултатност в атаката. Да, определено им липсва балансът, но както се казва важното е да вкараш гол повече от противника.
Дали 1-0 или 3-2, все са 3 точки.
Нужно е просто да ускорим във фаза вкарване на голове, това е! Хем да печелим спокойно, хем да си подобрим малко и головата разлика, която обаче за съжаление, сравнена с тази на конкуренцията е...дано не се стигне дотам, че тя да определя позициите ни. Къде е +7, къде е +18 средно на отборите пред нас.