ВЛ | 11-ти кръг | Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 0:0
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: ВЛ | 11-ти кръг | Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 0:0
Със сигурност Гуардиола е милион пъти по-добре от Моуриньо. Въпросът е обаче стратегията не беше ли Гигс да е следващият мениджър на Юнайтед?
Силно казано стратегия.
Легендарният му статус и най-вече желанието му да се развива в мениджърската професия - логически задействат идеята, че един ден ще му бъде дадена(за втори път) привилегията да бъде мениджър на Манчестър Юнайтед.
Проблемът е, че никой не знае какво може Райън Гигс като мениджър.
Онези 4 мача бяха по-скоро в ролята на светлината в тунела в края на 2013-2014. Те по никакъв начин не могат да бъдат индикатор за каквото и да било.
И сега идва по-интересното:Примерите пред Райън Гигс.
Всички положителни и отрицателни черти на сър Алекс, Дейвид Мойс и Ван Гаал - директно от кухнята.
Ей това е единственият(за мен лично) аргумент, който би ме накарал да заложа на Гигс. Силата на този безценен опит е невероятна!
Иначе като мениджърски качества - никой не знае на какво ниво(като идеи) е и точно това създава дозата скептицизъм. Едно на ръка, че няма и никакъв опит в професията.
Накратко:Време му е за самостоятелна кариера.
Но дали Манчестър Юнайтед трябва да му бъде първият отбор?
p.s.Може и да съм останал с грешно впечатление(да бъркам), но за мен е проблем, че при втори мениджър ролята и изобщо осанката/влиянието на Гигс е подчертано в периферията. А не трябва! Дългогодишният пример на сър Алекс, къде е!?
Да не изброявам примери, но има някои отбори в Англия, при които фигурата на т.нар.асистент е много сериозна(просто изпъква).
Езикът на тялото му по време на мачовете(не е 100% гаранция) също дава някои индикации относно периферната му роля.
[offtopic][wrapimg=]http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/09/22/1411372602308_wps_1_Manchester_United_manager.jpg[/wrapimg]
Ръката пред устата в критичен момент - не е нужно да си психолог, за да разбереш какво изразява.
"Искам да кажа нещо, но йерархията не ми го позволява" или казано по-кратко:Неувереност в изказване на идеята, инициатива за промяна, въздействие.
Като се замислим, като играч Гигс никога не е бил сред лидерите в Юнайтед.
Казвахме му лидер заради огромния опит и легендарен статус, но чисто индивидуално - доста далеч от хора като Кийн, Шмайхел, Рио, Видич, дори Рууни.[/offtopic]
Легендарният му статус и най-вече желанието му да се развива в мениджърската професия - логически задействат идеята, че един ден ще му бъде дадена(за втори път) привилегията да бъде мениджър на Манчестър Юнайтед.
Проблемът е, че никой не знае какво може Райън Гигс като мениджър.
Онези 4 мача бяха по-скоро в ролята на светлината в тунела в края на 2013-2014. Те по никакъв начин не могат да бъдат индикатор за каквото и да било.
И сега идва по-интересното:Примерите пред Райън Гигс.
Всички положителни и отрицателни черти на сър Алекс, Дейвид Мойс и Ван Гаал - директно от кухнята.
Ей това е единственият(за мен лично) аргумент, който би ме накарал да заложа на Гигс. Силата на този безценен опит е невероятна!
Иначе като мениджърски качества - никой не знае на какво ниво(като идеи) е и точно това създава дозата скептицизъм. Едно на ръка, че няма и никакъв опит в професията.
p.s.Може и да съм останал с грешно впечатление(да бъркам), но за мен е проблем, че при втори мениджър ролята и изобщо осанката/влиянието на Гигс е подчертано в периферията. А не трябва! Дългогодишният пример на сър Алекс, къде е!?
Да не изброявам примери, но има някои отбори в Англия, при които фигурата на т.нар.асистент е много сериозна(просто изпъква).
Езикът на тялото му по време на мачовете(не е 100% гаранция) също дава някои индикации относно периферната му роля.
[offtopic][wrapimg=]http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/09/22/1411372602308_wps_1_Manchester_United_manager.jpg[/wrapimg]
Ръката пред устата в критичен момент - не е нужно да си психолог, за да разбереш какво изразява.
"Искам да кажа нещо, но йерархията не ми го позволява" или казано по-кратко:Неувереност в изказване на идеята, инициатива за промяна, въздействие.
Като се замислим, като играч Гигс никога не е бил сред лидерите в Юнайтед.
Казвахме му лидер заради огромния опит и легендарен статус, но чисто индивидуално - доста далеч от хора като Кийн, Шмайхел, Рио, Видич, дори Рууни.[/offtopic]
smoothc написа:Всички положителни и отрицателни черти на сър Алекс, Дейвид Мойс и Ван Гаал - директно от кухнята.
Тук съм много съгласен. Нож с две остриета е.
Ако идеята зад назначаването на Гигс за асистент на Луис Ван Гаал наистина е за да може уелсецът да го наследи след изтичане на договора му през 2017-а, звучи прекрасно на хартия. Гигс може да съчетае безценния си над 20-годишен опит от работата си с Фъргюсън с ''лудите идеи'' на Ван Гаал, преобразили топ отбори като Барселона и Байерн Мюнхен
Да не говорим, че двама от топ треньорите в света - Гуардиола и Моуриньо, малко или много са ''ученици'' на надменния холандец.. Проблемът идва наистина от факта, че не всеки негов асистент в дългата му кариера е станал знаменит треньор после, всичко зависи от характера и познанията за футбола на конкретния човек
Дани Блинд беше помощник на Ван Гаал в Холандия, а сега вече е национален селекционер - ще видим колко е ''попил'' от философията и как може да я рaзвие по свой образец - ето тук е заровено кучето за успешна самостоятелна кариера - наученото от работата с Ван Гаал да не се просто копира сляпо, а да се използва един вид като матрица или основа, на която да надградиш със своите идеи
Виждате сами докъде достигнаха споменатите каталунец и португалец
Иначе понеже нямате някой като Юп Хайнкес, логичният наследник на Ван Гаал би бил точно Пеп Гуардиола.. В един отбор привикнал вече да владее топката, да контролира събитията на терена на испанеца би било доста по-лесно да продължи напред, отколкото ако поеме Челси например
Въпросът обаче продължава да стои и аз не се наемам да отговоря - подходящ ли е този тип футбол за практикуване на Острова
(една от причините според мен досега да не се получават нещата на 100 процента за Ван Гаал в Юнайтед) Дори един Брендън Роджърс, който изповядва доста сходни идеи за футбола, но страда заради своите слабости като треньор, имаше проблеми в началото с променянето на нагласите в Ливърпул за подобен футбол..
“Louis van Gaal was very good for Bayern Munich because he brought a new system and a new organisation,” Paul Breitner told MEN Sport.
“Our team had to play a new way and had to learn to play that way. He brought into the team the ideas about ball possession, organisation and control of the game it was completely new for our players and German football.
“He made the first step into the future and to the level our team is now playing. The second step was made by Jupp Heynckes and the third step is being made by Pep Guardiola.”
Иначе понеже нямате някой като Юп Хайнкес, логичният наследник на Ван Гаал би бил точно Пеп Гуардиола.. В един отбор привикнал вече да владее топката, да контролира събитията на терена на испанеца би било доста по-лесно да продължи напред, отколкото ако поеме Челси например

Ами според мен не е подходящ.Една от причините е че никой не практикува подобен футбол.Пеп го угадиха много отдавна още в Барса , където играчите са закърмени с този тип футбол от детска възраст.От друга страна Байер е стабилен винаги в ШЛ и отбори като Сити , ПСЖ , Челси могат да бъдат победени доста лесно.
Но на острова нещата май са по-различни.Не знам до колко той е подготвен за отбори като Стоук , Евертън , Лестър , Уест Хем , Сотон , Суонзи , Тотнъм , ... като прибавим и Сити , Челси , Пуул и Арсенал ... мале мале.В кой точно мач Пеп ще бъде 100% фаворит , както е свикнал?А и традиционно неудобните Ню Касъл , Вила и черните котки.
Това са 10+ отбора , което ще рече че 20+ мача от общо 38 , коефициента за Пеп няма да бъде 1.05 , 1.10 , 1.2 , а ще започва от 1.8 , при домакинства и от 2.00 при гостуване , според моментната форма на противника.С една дума той няма да бъде фаворит в по-голямата част от сезона.Дали може да се нагласи психически?
Редовно се случва до 80тата минута да водиш с 2 гола и 3 минути по-късно да ти вкарат 2 гола.Ей тази динамика бърка работата на треньорите които не са британци.Никъде другаде го няма това.Това бърка работата и на Ван Гаал.Онова 5-3 от Лестър , според мен го промени тотално.Замислете се - това бе последния мач в който видяхме Юнайтед такъв какъвто трябва да бъде.Но шока е голям.При 1-3 да ти вкарат още 4 гола .... и то тим от средата на таблицата ... с Ди Мария , Перси , Рууни и Фалкао в отбора .... цтцтцт
Но на острова нещата май са по-различни.Не знам до колко той е подготвен за отбори като Стоук , Евертън , Лестър , Уест Хем , Сотон , Суонзи , Тотнъм , ... като прибавим и Сити , Челси , Пуул и Арсенал ... мале мале.В кой точно мач Пеп ще бъде 100% фаворит , както е свикнал?А и традиционно неудобните Ню Касъл , Вила и черните котки.
Това са 10+ отбора , което ще рече че 20+ мача от общо 38 , коефициента за Пеп няма да бъде 1.05 , 1.10 , 1.2 , а ще започва от 1.8 , при домакинства и от 2.00 при гостуване , според моментната форма на противника.С една дума той няма да бъде фаворит в по-голямата част от сезона.Дали може да се нагласи психически?
Редовно се случва до 80тата минута да водиш с 2 гола и 3 минути по-късно да ти вкарат 2 гола.Ей тази динамика бърка работата на треньорите които не са британци.Никъде другаде го няма това.Това бърка работата и на Ван Гаал.Онова 5-3 от Лестър , според мен го промени тотално.Замислете се - това бе последния мач в който видяхме Юнайтед такъв какъвто трябва да бъде.Но шока е голям.При 1-3 да ти вкарат още 4 гола .... и то тим от средата на таблицата ... с Ди Мария , Перси , Рууни и Фалкао в отбора .... цтцтцт