ФА Къп | Челси - Манчестър Юнайтед | 01.04.13 | 14:30ч.

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: ФА Къп | Челси - Манчестър Юнайтед | 01.04.13 | 14:30ч.

Мнениеот smoothc » 01 апр 2013 21:40

Очакваме мача с Манчестър Сити с нетърпение. Положителен резултат следващия понеделник ще ни подпечата титлата", заяви Фъргюсън.

От казаното,аз правя следният извод:.След драматичната развръзка миналата година,сър Алекс явно е взел стратегическото решение т.нар мисия за следващия сезон:Спечелване на титлата на всяка цена! И,ако се абстрахираме от всичко,ясно се вижда че в Премиършип сме коренно различен отбор,с коренно различно поведение и настройка(Резултатите и спечелените точки до момента,ясно потвърждават това.)
В 90% от двубоите играем доста уверено,особено в началото на сезона,въпреки че ни вкарваха средно по два гола,за Юнайтед не беше никакъв проблем да отбележи три или четири гола и да спечели трите точки...и разбира се това не се случваше един или два пъти,а много повече!
Просто отбора "кипешe" от увереност във възможностите си,настроението беше страхотно,просто всички се забавляваха,а ние феновете двойно повече.
Но,аз лично усещам че след скандалното отпадане от ШЛ,в отбора сякаш се настани една празнота,някаква меланхолична мъгла,просто поведението на играчите и това на сър Алекс ми подсказват,че единствено спечелването на титлата,оттук-нататък е основният ни мотиватор и детронирането на Сити.
Може би това обяснява донякъде и отсъствието на Рууни и оставянето на Ван Перси резерва днес,просто сър Алекс се е фокусирал само и единствено върху титлата и там ще се хвърли на всяка цена.
Последна промяна от smoothc на 01 апр 2013 21:52, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
GGMU_forever

Мнениеот GGMU_forever » 01 апр 2013 21:42

Нещо му стана на Юнайтед. :? Откакто мина мача с/у Реал, започнахме да играем някак си лежерно. Тази ФА къп от доста време ми е много скучна. ;) 8-)
Офтопик:

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 01 апр 2013 21:47

GGMU_forever написа:Нещо му стана на Юнайтед. :? Откакто мина мача с/у Реал, започнахме да играем някак си лежерно. Тази ФА къп от доста време ми е много скучна. ;) 8-)

Щото не сме я печелили от сума ти време :lol:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 01 апр 2013 22:22

Мисля,че от следващия сезон,сър Алекс трябва да поизравни тежестта на основните приоритети пред клуба-титлата и Шампионската лига!
Разбира се,конкуренцията ще става още по-голяма,но това е още едно предизвикателство,а и особено след събитията от мача с Реал,мисля че няма по-подходящ момент,в който да хвърлим двойно повече усилия в ШЛ,но не за сметка на Премиършип,а просто мотивацията и нагласата там да бъдат винаги на топ ниво!
Може да прозвучи странно,но именно тази несправедливост и яростта следствие от нея,трябва да ни бъдат основните двигатели по пътя към финала в Лисабон през 2014г ....Може би,не на всяка цена,но с ясното съзнание и една директна офанзива за надграждане,защото абстрахирайки се от детайлите,на този етап Манчестър Юнайтед не е съвършената машина,която да атакува пряко трофея,въпреки подчертано силния и сплотен колектив и отборен дух като цяло.
Истината е,че въпреки страхотния трансфер на Ван Перси и неговият принос за успехите до този момент,в Юнайтед липсват:1.Идивидуалната фигура,която с един рейд да реши мача(тип Меси,Роналдо,Азар,Бейл) 2.Липсва фигурата на лидера(тип Рой Кийн,Шмайхел,Кантона,Роналдо,Ван дер Саар).
3.Липсва(донякъде),съвършенството и спокойствието в защитата.Да,факт е че в това отношение,постепенно започва да се наблюдава положително развитие,особено през втората половина на сезона,балансът в защитата е в пъти по-добър,отколкото в началото на сезона.Но,ако питате мен,аз лично съм на мнение,че ни трябва освежаване в тази зона(най-вече централната,с някой опитен и здрав физически футболист)
4.Не съм убеден на 100%,че триото Клевърли-Карик-Кагава е съвършенното звено халфове,които да контролират и организират играта ни в центъра на терена(по подобие на Шави и Иниеста примерно,защото в това отношение,а и като цяло Барселона са образец,затова как трябва да бъде балансирана вътрешната халфова линия и как трябва да бъдат изградени отделните взаимовръзки между тях и останалите звена в отбора) и в този ред на мисли,е крайно време сър Алекс да привлече играч с опит и класа в центъра,защото ако се върнем назад в годините,когато спечелихме ШЛ-ясно можем да откроим именно,силната халфова линия и ключовата роля на вътрешните халфове:1999-Кийн-Скоулс-Бът 2008.Скоулс-Харго-Карик-Флетчър.

Потребителски аватар
LordSirAlexFerguson
Контакти:

Мнениеот LordSirAlexFerguson » 01 апр 2013 22:34

Изображение

Коментарът оставям на вас. ;)
""Ин юр Ливерпул слъмс.
Ю лук ин дъ дъстбин фор самтинг то иит ,
ю файнд а дедрат енд ю тинк итс ъ трийт.
Ин юр Ливерпул слъмс "Изображение "

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 01 апр 2013 22:36

Постни друга снимка, че точно най-важната част не се вижда :?

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 01 апр 2013 22:39

Положението е 50:50!
Някои съдии биха отсъдили дузпа,други(като Даут) не.Факт е,че имаше известно дърпане,но и Нани също си помогна с ръце,така че въпрос на гледна точка.

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 01 апр 2013 23:35

Според мен трябваше да има дузпа :? Както и да е не заслужавахме да се класираме
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
Tobacco
Контакти:

Мнениеот Tobacco » 03 апр 2013 00:26

Тази загуба я пиша на Фърги.Нямаше как да бием с този състав,въпреки че имахме доста добри положения.
И все пак не мога да си обясня защо трябваше да се излиза с толкова резерви в такъв мач? Че дори срещу Съндърланд в Събота имаше повече основни играчи в стартовия състав.
Офтопик:

Офтопик:

Върни се в “Манчестър Ю”