Юнайтед няма кративен халф. Няма го човека с поглед върху играта. Такъв какъвто е Снайдер, каквито са Шави и Иниеста. Нито Флетчър, нито Андерсон се доближават дори и малко то тези. Голям респект за Гигс, но вече и годинките си казват думата. Бербатов- определено играч с голяма фантазия и невероятно пазене на топката. Според мен ще остане в отбора. Колко често ще играе е друг въпрос. Но определено е класа над Чичарито. Рууни не го коментираме- това е безценен футболист. Поне за Юнайтед.
Вратар като ВДС няма как да се намери. Уникален. С него юнайтед имаха винаги един човек в повече на терена. Дано новия е поне стабилен под рамката, защото толкова комплексен вратар в света като ВДС просто няма.
Защитата горе долу бива, но заместниците на титулярите (изключая Смолинг) някак си не вдъхват доверие.
В полузащитата нещата не са особено добре, но в същото време си мисля че един подвижен, техничен футболист би свършил страхотна работа. Снайдер е чудесен вариант, но не виждам как ще стане. По- реално сякаш изглежда Модрич, което не е никак лоша опция. Просто в центъра трябва класа, защото количество Юнайтед има. Няма го обаче играча който да задържи топката. И около него в зависимост от противника да се моткат Флетчър, Парк, Гигс, Фабио...
По крилата Нани и Валенсия са без конкуренция. Гигс въпреки невероятния си опит и страхотните отигравания няма как вече да бъде същия футболист. В атаката има достатъчно вариативност, като там Рууни е безценен.
В заключение- сякаш един вратар и халф са достатъчни. Дядото си знае работата.
Ненужни/Нужни в Манчестър Юнайтед
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Ненужни/Нужни в Манчестър Юнайтед
Сори братлета ама всички коментирате ненужните футболисти и все изреждате резерви - Гибсън ,Обертан,Македа,Кузчак,Андерсон???
На тях да се е разчитало да изнесът някой мач,някога?????
Парк- докога??не стига че влиза в сектора -застаряващи,не техничната му игра особенно на висока скорост,тежкото му спиране и владеене на топката в малки псространства отдавна неможе да се умаловажи от тичането му и покриване на периметър ала "коника без глава".Два финала го гледам и ми стига.
Карик,Флетчър???( в отбори сред топ 5 в света-сравнявам щото и ние сме сред тях) само могат да носят вода на тренировките а играят в Юнайтед само заради САФ и тва че успява да изцеди максимума от тия дървари тактически.Ако това са ни градивните халфове ( с по два паса в развитие напред в мач) ебати висините ни чакат,определено за Флетчър има място в отбора но ако до него играе Скоулс и е 5-10 години по-млад :D!!!
Ако ще разчитаме на Гигс 70-80мин да натбягва бековете по тъча или да играе като вътрешен халф.... е при цялото ми уважение и респект към тази легенда на клуба...
Евра.... става все по бавен и все по изчерпан във включванията си в атака особено личи ако от дясно играе близнака който е неуморим
На тях да се е разчитало да изнесът някой мач,някога?????
Парк- докога??не стига че влиза в сектора -застаряващи,не техничната му игра особенно на висока скорост,тежкото му спиране и владеене на топката в малки псространства отдавна неможе да се умаловажи от тичането му и покриване на периметър ала "коника без глава".Два финала го гледам и ми стига.
Карик,Флетчър???( в отбори сред топ 5 в света-сравнявам щото и ние сме сред тях) само могат да носят вода на тренировките а играят в Юнайтед само заради САФ и тва че успява да изцеди максимума от тия дървари тактически.Ако това са ни градивните халфове ( с по два паса в развитие напред в мач) ебати висините ни чакат,определено за Флетчър има място в отбора но ако до него играе Скоулс и е 5-10 години по-млад :D!!!
Ако ще разчитаме на Гигс 70-80мин да натбягва бековете по тъча или да играе като вътрешен халф.... е при цялото ми уважение и респект към тази легенда на клуба...
Евра.... става все по бавен и все по изчерпан във включванията си в атака особено личи ако от дясно играе близнака който е неуморим

- JohnnieWalker
- Контакти:
Уелбек ненужен, Македа - златен
Направо ме сцепи ! Македа е толкова бездарен, че беше резерва в изпадналия Сампдория 

fr3ak_boy написа:smoothc написа:1.Глупаво е ,че ни трябва класен и опитен вратар ли?
2.Глупаво е,че нямаме качествен вътрешен халф ли?
3.Глупаво е,че Фабио ,Рафаел и Смолинг са невероятни и перспективни игричи ли?
Някои хора в този форум нямат ясна представа от футбола и живота изобщо и освен да пишат простотии друго не могат да измислят!!
Добре, че не си мениджър на отбора, че Юнайтед щеше да се бори за оцеляване.![]()
Ако твърдиш, че Македа е по-добър от Уелбек... отборът ти трябва да има много ялови нападатели. Иначе за момента в Юнайтед ненужните са - Кушчак, Бебе. Обертан, Македа, Гибсън, Карик, Оуен, Харгрийвс... Иначе трябва задължително да се привлекат стойностни играчи в центъра на терена поне 2 като единия задължително е плеймейкър, централен защитник и крило. Естествено за тези играчи трябва да се дават реални и разумни суми, а не от сорта на 25 милиона за млад, недоказан защитник. Иначе, ако по крилото си осигурим услугите на Йънг + Модрич и Родуел в центъра, мисля, че ще изградим един доста стабилен състав.
Много точно мнение , с тази добавка , че и Македа и Уелбек са чао.
Темата Бербатов ще я пропусна, тя е много дълга и има доста неяснотии в нея.Като фен на Манчо от преди 15 години, започвам да губя търпение и не съм доволен от начина на водене на отбора, макар че се оказва печеливш.Ако мислите че с този състав друг треньор щеше да ги направи шампиони в Англия и финал в ШЛ, моля посочете го. Дали ми харесва треньора, няма да коментирам защото той е несменяем докато не си тръгне сам от клуба.Сега по темата, вратар ЗАДЪЛЖИТЕЛНО класен и поне на 27-8 години, опитен и стабилен.Това е първия проблем който трябва да се реши. Най малко проблеми има в защита, което е добре.Средата, тук вече става сериозно, защото дупките са много.От къде да започна.....Парк, може да остане но само като резерва. Футболист който не знае нищо друго освен да гони топката като пит бул,трябва да смени спорта или да се ориентира към трибуните.Флетчер, върши работа но според мен трябва класа, само с желание не става. Нани е добър, стига да не забравя че играят по 11 човека.Валенсия може много повече, дано се опази от контузии. Харгрийвс няма да играе повече футбол, това е ясно,затова без коментар.Разбира се че беше глупост привличнаето му на олд трафорд,но все пък няма безгрешни. Карик....само една дума, ТРАГЕДИЯ ! Това не е онзи футболист който дойде от тотнъм, този Карик въобще не е в час, често Манчо играе с 10 човека , а когато двамата с Парк са на терена, играе с 9 човека.Трябва незабавно да се продаде, няма бъдеще в този отбор. ВЪпреки че дъртия го налага като титуляр, не знайно защо, кпд-то му е близко до нулата.Точни пасове по малко от 30 %,безсмислени нарушения в близост до наказателното поле, почти нулеви голови пасове и извеждания, както и голова суша. Тук ни трябва Снайдер, даже ако могат да го клонират няма да е лошо.Напред също е кофти положението. Търпението към шрек е неизчерпаемо, докато нашия трудно се вписва в тактиката на тима.Мексиканеца вкара на празна врата няколко гола, но в мачове като финала е просто една сянка и не разбира кога е започнал и кога свършил мача.Според мен това се дължи на липса на опит и крехката му възраст.Не знам защо толкова много надежди се таят на този етап.Бъдещето му е тук, но все още е рано да понесе товара на плещите и да води отбора,както си мисли сър-а.Шрек трябва да спре пиенето и да смени шампоана, белким потръгне играта му.Скандала около преподписването на договора си каза думата.Дано следващият сезон се окаже успешен, с поне 18-20 гола.Задължително е купуването на нападател, но не някой като Бебе.Той , както и Македа и Уелбек са добри футболисти, но няма да е лошо да поиграят редовно като преотстъпени в друг отбор от елитно първенство поне още един сезон.Най много се притеснявам от следното, сър-а си знае проблемите, въпроса е ИМА ЛИ ПАРИ за покупки ? Вратар, поне 10-15 милиона паунда, халф ще струва поне двойно, както и нападател.Какво ще стане ако трябва да се купят двама класни футболисти за средата ? Абсурд според мен.Ман Ю купува по един сериозен футболист, другото е пълнеж.Последните 3-4 сезона са показателни за трансферната политика на клуба. Притесненията ми идват от факта че отбора застарява с Гигс и Сколс, а от друга страна няма кой да ги замести,те са жизнено важни за тима, особено първия.Класата е вечна разбира се, но годините си казват думата.Дано собствениците отпуснат пари поне за 2 класни футболисти, ще стискаме палци и някой от младежите да се наложи.Аз лично ще стискам палци освен Йънг, в тима да акостира поне Модрич или Снайдер.
- optimistik
- Контакти:
Alexx написа:Бербатов го харесвам, но няма характер . За това в големите мачове се крие. Просто не може да играе под напрежение .
Аз смятам,че си с голяма грешка,НЕ Е ВЯРНО,ЧЕ БЕРБАТОВ НЯМА ХАРАКТЕР.Че има характер и има дух на победител той го доказа този сезон,когато Рууни се чудеше как да измъкне по голяма заплата и как да си оправи битовите проблеми.Тогава "Брилянтния" Ернандес го нямаше никакъв.Тогава Бербатов реши не само важни мачове,но и сезона и титлата на Манчестър Юнайтед.Мога да кажа,че му липсва самочувствие,за което най-голяма вина има САФ и съотборниците му,които не само му завиждат на класата,но играят абсолютно егоистично и почти винаги остава изолиран от тях.През есента беше толкова ефективен най-вече защото той беше единствената възможност на съра и отбора и нямаше накъде.За мен старият хитрец прокарва винаги политиката на Глейзър и главната им цел да се печели от продажба на играчи.След като се видяха в чудо с лошата форма на Рууни и липсата на "звезда" за продажба,САФ първо упорито наложи НАНИ,въпреки многото брак и липсата на интелект в играта му,а пролетта "избухването" на Ернандес неминуемо даде индикации за надежда,че все пак МанЮнайтед ще има какво да предложи на пазара за да позакърпи гащите.После дойде и пооправянето на Рууни,който все пак е супер далеч от формата си и това се вижда от липсата на интерес към него.Учудващо е ,че никой не коментира някаква негова трансферна цена,която според мен ще е отчайващо ниска.Сега на тезгяха е Нани,догодина Рууни и Ернандес.Бербатов няма да е безполезен,нито предложен за продажба.Индикациите за него са по скоро за оставането му.Защото честите и продължителни контузии на амортизирания Рууни,както и предполагаемото непостоянство на Ернандес неминуемо ще го изкарат напред,дори и като титуляр.Оуен няма да го коментирам.Простата логика е,че Бербатов иска удължаване на договора си и това или ще стане скоро,при възможно най-ниска цена или ще го клатушкат по клаузите на договора докато стане ясно,че няма да могат без него.Защото не само за САФ и българите това е ясно,че Бербатов е незаменим и безценен във всяко едно отношение.Това е просто една очевадна истина,която никой не може да промени,въпреки усилията на плювачите,хейтърите и скапаните журналисти.Дупката в нападението при слаба форма на Рууни и Ернандес,което е неминуемо,няма да бъде запълнена от Оуен,Уелбек,Македа и т.н.Гигс е вече пътник,особено след последните новини около него.Без Бербатов МанЮнайтед ще се превърне в един дърводелски отбор,играещ грозен футбол,който ще дължи победите си на тарикатлъците на все по-изкуфяващия "СЪР",на подпирането на съдиите и на внезапните избухвания на Ернандес,Македа,Валенсия,Парк и т.н.които никога не са били белязани с постоянство,интелект и стабилност,за техника да не говорим.Ясно е,че на отбора му липсва класата,а без Бербатов е ясно.Не само Барса,а и други по-слаби отбори ще се подиграват с "дяволите"Донякъде подкрепям автора,защото виждам доста логика и това,че е гледал всички мачове на клуба.За разлика от някои "разбирачи",които им пречи завистта и комплексарщината.Каквото и да стане,ремето ще го покаже,Берба където и да е ще си показва класата и това,че е един от малкото футболни гении в света в последните години.Времето ще го докаже.Успех Берба&MU

като гледам горе долу се въртим около едно нещо всички и с малки разлики сме на едно мнение.
Има една група баластра да се преотстъпи и продаде.
Заита и нападение .. добре имаме и варианти ,атака същото... средата и вратар остават
Има една група баластра да се преотстъпи и продаде.
Заита и нападение .. добре имаме и варианти ,атака същото... средата и вратар остават

JohnnieWalker написа:Уелбек ненужен, Македа - златен![]()
![]()
![]()
Направо ме сцепи ! Македа е толкова бездарен, че беше резерва в изпадналия Сампдория
Брат извинявай,но къде видя да казвам в прав текст ,че Уелбек е ненужен?!?! ,а Македа Златен?!?!?
За Уелбек казах,че не е нужен на ТОЗИ ЕТАП!! А за Македа ,че е ЗЛАТНА РЕЗЕРВА!!...(Защото,ти явно не гледаш всички мачове на Манчестър Юнайтед ),а той 4 пъти влезе като резерва и 4 пъти вкара-Важни голове-безценни дори!
Който и фен на Юнайтед да попиташ ,лоша дума за Мекада никога няма да каже!
А между другото Сър Алекс за него каза:http://vestnika.com/novina/728395 http://www.winner.bg/european-football/read10697.html
Македа е толкова бездарен
Чудно ми е за тебе сър Алекс кво би казал,с този си коментар, брат!

fr3ak_boy написа:smoothc написа:1.Глупаво е ,че ни трябва класен и опитен вратар ли?
2.Глупаво е,че нямаме качествен вътрешен халф ли?
3.Глупаво е,че Фабио ,Рафаел и Смолинг са невероятни и перспективни игричи ли?
Някои хора в този форум нямат ясна представа от футбола и живота изобщо и освен да пишат простотии друго не могат да измислят!!
Добре, че не си мениджър на отбора, че Юнайтед щеше да се бори за оцеляване.![]()
Ако твърдиш, че Македа е по-добър от Уелбек... отборът ти трябва да има много ялови нападатели. Иначе за момента в Юнайтед ненужните са - Кушчак, Бебе. Обертан, Македа, Гибсън, Карик, Оуен, Харгрийвс... Иначе трябва задължително да се привлекат стойностни играчи в центъра на терена поне 2 като единия задължително е плеймейкър, централен защитник и крило. Естествено за тези играчи трябва да се дават реални и разумни суми, а не от сорта на 25 милиона за млад, недоказан защитник. Иначе, ако по крилото си осигурим услугите на Йънг + Модрич и Родуел в центъра, мисля, че ще изградим един доста стабилен състав.
Брато,кажи ми къде съм казал,че Македа е по-добър от Уелбек!!

[offtopic]smoothc, защо след като МЮ си имат свой раздел винаги пускаш темите за отбора ви в раздел Футбол Свят? Така само отваряш работа на модовете, които после местят темата в раздела ви?
[/offtopic]
По темата: не съм много запознат със състава на МЮ, но предвид, че Ван дер Сар се пенсионира... трябва ви качествен вратар. В крайна сметка ще взимате ли Де Хеа от Атлетико Мадрид?

По темата: не съм много запознат със състава на МЮ, но предвид, че Ван дер Сар се пенсионира... трябва ви качествен вратар. В крайна сметка ще взимате ли Де Хеа от Атлетико Мадрид?

[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Barcelona - Mes que un club[/center]