Състава на Манчестър Юнайтед за финала!

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Състава на Манчестър Юнайтед за финала!

Мнениеот Tommi » 26 май 2011 18:36

Към Гигс, Скоулс и Ван дер Саар може да прибавим и Рио, Оуен, даже и нашия (който има два финала в ШЛ :) ).
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 26 май 2011 18:37

Ето го състава според медиите в Англия,същият като срещу Шалке: Едвин ван дер Сар, Патрис Евра, Неманя Видич, Рио Фърдинанд, Фабио да Силва, Парк Джи Сун, Райън Гигс, Майкъл Карик, Антонио Валенсия, Хавиер Ернандес, Уейн Рууни

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 26 май 2011 18:40

Tommi написа:Към Гигс, Скоулс и Ван дер Саар може да прибавим и Рио, Оуен, даже и нашия (който има два финала в ШЛ :) ).

е Оуен къде го броиш той няма да играе :Д Берба и той няма да играе най много последните минути ако падат Маната , даже нз дали и Сколс ще играе смисъл 100% ще е резерва но може и да влезне !

Офтопик:

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 26 май 2011 21:56

Не знам защо се опитвате да познаете титулярите , толкова е безсмислено . Никой незнае какво е намислил Сър Алекс . САФ ще излезне със най-доброто , ще направи най-хубавите смени и накрая ще победи :)
Да , сега ще сте по-близо , защото няма да има ротация и няма изморени , но пак ще има изненади !

playcheboyche
Контакти:

Мнениеот playcheboyche » 26 май 2011 22:42

az mislq che nai pravilniq sustaww
she bade van der sar rafael vidic ferdinand evra , anderson karik gigs runi park chicharito ? ako moje mnenieto vi

Потребителски аватар
tokito
Контакти:

Мнениеот tokito » 27 май 2011 01:53

Според мен, САФ-а няма да повтори грешката си през 2009та година,когато тръгнаха на щурм от първата минута и Роналдо правеше пропуск след пропуск и си затваряше очите,когато има футболист в добра ситуация. Като цяло съм съгласен с написаното от автора на темата.Този път мисля,че САФ-а ще предприеме по-предпазливи мерки и ще разчита главно на бързи контра-атаки срещу мудните Пуйол и Пике. Моят вероятен състав е:

Вратар: Ван дер Сар (със сигурност ще има доста работа и дано да има късмет)
Защита:
- Фабио (предпочитам Фабио пред близнака - Рафа,поради това,че във важните мачове прегаря и си изкарва ненужни картони като мача с Байерн) - така или иначе, който и да е ще си има задачата да пази Меси (ако почне като крило) и ще им е нужна помощ от халфовете.
- Рио,Видич (двамата ще си предават централния нападател Меси/Виля)
- Евра (Мисля,че само той ще има повече офанзивни функции дублирайки Валенсия/Нани по крилото

Халфовата линия ще е изцяло в полза на Барселона затова мисля,че има повече дефанзивни играчи с един човек,който "връзва" играта.

- Флетчър (огромната липса си каза думата на предишния финал) Ключов играч , от който ще зависи спирането на атаките на Барса.
-Андерсон/Карик ( Карик не е в особено добра форма, но показа ,че е нужен,когато изигра мачовете в ШЛ с/у Челси,Андо пък показва добра форма и също така ще е полезен в отнемането на топката, зависи от моментната форма на двамата от това кой ще бъде титуляр.)
- Нани/Валенсия (повечето атаки ще са по единият фланг с пробиви и ниски прострелни центрирания към Чичарито и Руни)
- Парк (Ще има поредната огромна работа да свърши, най-вече в защита като помага на Фабио)
Напред има 2 варианта ако е с един нападател:
Гигс ще е зад него(Руни) и ще връзва играта или ще се играе с 2ма нападатела в лицето на бързите Руни и Чичарито.

Резерви: Бербатов, ако се окаже Юнайтед губещ очаквам Берба да е като 3ти нападател(4-3-3) с възможност да се пребори за високите топки с Пуйол и Пике.( Именно заради това смятам,че Берба трябва да е на резервната скамейка и в краен случай да се използва като се възползва от височината си докато Руни и Чичарито му предоставят нужното пространство)
Един от 2мата Нани или Валенсия сменя Парк, при което фланговете придобиват по-голяма острота и скорост.
Гигс/Чичарито зависи от коя схема ще избере Съра.

Ван дер Сар

Фабио/Рафаел Фърдинанд Видич Евра

Карик/Андерсон Флетчър

Парк Нани/Валенсия

Гигс/Руни/Ернандес/Бербатов

Руни/Бербатов

Потребителски аватар
naduvko
Контакти:

Мнениеот naduvko » 27 май 2011 10:16

Мога само да поздравя автора на темата, за чудесния състав, който е подбрал и според мен, много правилните разсъждения.
От останалото, което чета, виждам, че някои хора май не са гледали скоро футбол :) Парк трябвало да пази Меси... е то ако Парк пази Меси... да им даваме купата и да не го мислим. Въобще не мога да си го помисля даже, че атакуващ халф, ще пази Меси...
По-интересното е, че явно всички смятат Барса са средняшко отборче, щом са решили, че е толкова просто... Смятате, че можете да изненадате Барса с Чичарито ? И Рууни да връзва играта? Ха-ха-ха (изсмял се графа на развален испански). Нито Рууни е човек, който да връзва играта, нито Чичарито вкарва всяко положение. А така като гледам, повечето предлагат състав, в който сигурно ще имаме 2 положения за мача... Бербатов да влезел резерва ако губим... Това пък е абсолютната безмислица... Срещу Болтън може да става, ама Болтън не е Барса. Просто си представям как Барса са ни набутали в полето и Бербатов влиза в 80-тата минута... 100 пъти по-добре е да използваш Чичарито в подобна ситуация. Евра да имал офанзивни функции... е то от тея офанзивни функции май не веднъж си патихме... Да вземем да им направим и шпалир на каталунците?
За да се подходи правилно към мача, мисля че всички трябва да осъзнаят, че:
  • Да се надиграваш с Барселона е повече от глупаво.
  • Да оставиш Барселона да си играе играта и да разчиташ на нещо епизодично е не по-умно от предходното.
Така че, предложеният в първото мнение състав е много по-добър, от гледна точка на варианти и възможности за изненада.

Потребителски аватар
tokito
Контакти:

Мнениеот tokito » 27 май 2011 11:44

naduvko написа:Мога само да поздравя автора на темата, за чудесния състав, който е подбрал и според мен, много правилните разсъждения.
От останалото, което чета, виждам, че някои хора май не са гледали скоро футбол :) Парк трябвало да пази Меси... е то ако Парк пази Меси... да им даваме купата и да не го мислим. Въобще не мога да си го помисля даже, че атакуващ халф, ще пази Меси...
По-интересното е, че явно всички смятат Барса са средняшко отборче, щом са решили, че е толкова просто... Смятате, че можете да изненадате Барса с Чичарито ? И Рууни да връзва играта? Ха-ха-ха (изсмял се графа на развален испански). Нито Рууни е човек, който да връзва играта, нито Чичарито вкарва всяко положение. А така като гледам, повечето предлагат състав, в който сигурно ще имаме 2 положения за мача... Бербатов да влезел резерва ако губим... Това пък е абсолютната безмислица... Срещу Болтън може да става, ама Болтън не е Барса. Просто си представям как Барса са ни набутали в полето и Бербатов влиза в 80-тата минута... 100 пъти по-добре е да използваш Чичарито в подобна ситуация. Евра да имал офанзивни функции... е то от тея офанзивни функции май не веднъж си патихме... Да вземем да им направим и шпалир на каталунците?
За да се подходи правилно към мача, мисля че всички трябва да осъзнаят, че:
  • Да се надиграваш с Барселона е повече от глупаво.
  • Да оставиш Барселона да си играе играта и да разчиташ на нещо епизодично е не по-умно от предходното.
Така че, предложеният в първото мнение състав е много по-добър, от гледна точка на варианти и възможности за изненада.

Аз не виждам друг възможен халф освен Парк, който да има, както офанзивни така и дефанзивни функции. Парк е универсален играч и мисля,че ще е редно да се връща по-назад и да подпомага на Фабио,защото ако това го няма, Меси ще си прави каквото си поиска на терена. Ако не е Парк то трябва да има допълнителен човек за него.
До колкото за Евра най-много да изнася напред топката при дадена ситуация, но до центъра,защото си прав какви дупки е оставял преди. :) Първият гол ще е решаващ за мен, ако Барса вкарат може би ще се повтори миналия финал, надявам се Юнайтед да удържи на резултата (нещо много трудно) и да си реализира положенията,които има. :)

Потребителски аватар
naduvko
Контакти:

Мнениеот naduvko » 27 май 2011 11:56

Имайки предвид къде точно играе Меси в последните мачове, които съм гледал (признавам, не ги гледам много), то за да го пази Парк, означава да играем в схема с 5 защитника, от които единият Парк. Не става. Парк е нужен напред. Той може да бъде и изненадата в атака... Бербатов е човека, който освен че ще увлича защитници, но и може да изведе Парк на добро положение. Грахчето според мен е само за отчаян ход, за какъвто нашият не става.

Потребителски аватар
tokito
Контакти:

Мнениеот tokito » 27 май 2011 14:21

naduvko написа:Имайки предвид къде точно играе Меси в последните мачове, които съм гледал (признавам, не ги гледам много), то за да го пази Парк, означава да играем в схема с 5 защитника, от които единият Парк. Не става. Парк е нужен напред. Той може да бъде и изненадата в атака... Бербатов е човека, който освен че ще увлича защитници, но и може да изведе Парк на добро положение. Грахчето според мен е само за отчаян ход, за какъвто нашият не става.

Ако Меси е на върха на атаката, то тогава Видич и Рио ще трябва да внимават за пробивите му докато Флетчър и Карик/Андерсон ще се пробват да пресичат пасовете до Меси. На теория е добре, но дали ще е така незнам затова се очертава интересен мач.
Парк тогава ще е по-напред и както сам каза найстина може да реши мача.За Бербатов мисля, че ще е по-полезен ако е зад нападателя,защото, за да се пречупи защитата на Барса първо трябва да е на контра-атака и да имат в лицето на бърз нападател като Руни( донякъде, не е от най бързите ;д )и Ернандес, за да изкачат зад защитата, но това едва ли ще си го позволи Барселона и ако има такива положения ще са най-много три. Мачът ще е голямо надлъгване с променливо темпо, поне аз така си мисля.

Върни се в “Манчестър Ю”