Оуен Койл е фаворит за поста на Ходжсън.
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Оуен Койл е фаворит за поста на Ходжсън.
Оуен Койл направи нещо велико в Бърнли. Би МЮ с 1-0, направи равен 1-1 с Арсенал и записа други впечатляващи резултати. Той премина в по-голям клуб като Болтън и веднага остави своя отпечатък. Миналата година спаси Болтън от изпадане, а сега те са на 7-мо място и играят красив футбол. Той показва, че има потенциал. Но в Болтън толкова. А и сериозна криза настъпи и там и се заговори за продаване на звездите им, сред които е и Елмандър. Това още повече ще го затрудни и ще го постави в неудобно положение.Така че аз си мисля, че както всеки един мениджър иска да работи в голям отбор, така и той. И ако наистина е толкова сериозно положението на Болтън в момента откъм финансов аспект, не мисля че ще му е трудно да се присъедини към нас. Миналата година Болтън бяха в същото положение, в което сме и ние сега. Изправи Болтън на крака, защо да не изправи и Ливърпул. Дано да дойде при нас, аз лично съм му голям почитател, харесвам метода му на работа и мисля, че при всички положения той ще ни вкара в Топ 6 тази година и ще се справи много,много по-добре от Рой Ходжсън.
Re: Оуен Койл е фаворит за поста на Ходжсън.
Елмандер не иска да подписва и заради това ще си отива...Иначе Койл се спряга като вариянт, но да не забравяме, че и Ходжсън се справяше добре във Фулъм, но при нас не успя...
Много вероятно да е Виаш Бош от Порто, сигурно и с него се водят разговори, а току виж Анчелоти се появи на Анфийлд, и на него му се клати стола. Все пак мисля, че Рафа ще се върне на бял кон. А какво става с Мартин О` Нийл? С него Вила бяха много приличен отбор.
- Mighty Reds
- Контакти:
Който и да дойде по средата на сезона, било то Оуен Койл, Кинг Кени, Сами Лий, Мартин О'Нийл, ще намери един меко казано погром - разбунена съблекалня, недоволна публика, неяснота около пари за селекция, неорентирани собственици, незавидно класиране и прочие черни гледки.
Който и да е - първо трябва да спечели доверието на фенове, директори, футболисти и собственици, а този процес няма да е никак кратък. Трябва да ни е ясно, че с магическото появяване на един от изброените проблемите няма да се разрешат. Така че - сезона на практика е един провал.
Иначе нищо лошо към Оуен Койл, бих го приветствал, но не мисля че е точния човек за вдигане на liver-bird от пепелта. Не ме питайте кой е тогава - и аз не знам
.
Който и да е - първо трябва да спечели доверието на фенове, директори, футболисти и собственици, а този процес няма да е никак кратък. Трябва да ни е ясно, че с магическото появяване на един от изброените проблемите няма да се разрешат. Така че - сезона на практика е един провал.
Иначе нищо лошо към Оуен Койл, бих го приветствал, но не мисля че е точния човек за вдигане на liver-bird от пепелта. Не ме питайте кой е тогава - и аз не знам

“This city has two great teams - Liverpool and Liverpool reserves.”
Bill Shankly
[wrapimg=]http://assets.liverpoolfc.tv/uploads/assets/fans_4d778a4a9ac36353881786.jpg[/wrapimg]
Bill Shankly
[wrapimg=]http://assets.liverpoolfc.tv/uploads/assets/fans_4d778a4a9ac36353881786.jpg[/wrapimg]
-
- Контакти:
liv_fc написа:Елмандер не иска да подписва и заради това ще си отива...Иначе Койл се спряга като вариянт, но да не забравяме, че и Ходжсън се справяше добре във Фулъм, но при нас не успя...
Ами да, но РХ има прекалено лоша статистика при гостуванията си и не е толкова амбициозен. Докато Оуен Койл измъкна Х срещу МЮ, нас ни затрудни на 2 пъти и виждаме страхотен прогрес. И искам да кажа, че Рой е страхлив, докато той не е като него амбициозен и отборът му играе много разкрепостено. победиха Тотнъм 4-2, 5-1 Бирмингам и други красиви мачове. Все пак на този етап няма качествен мениджър, който може да ни поеме. На мен надеждата ми е в Койл, О'Нийл или Рафа. Може би ако върнат Рафа ще прогресираме по-бързо, защото той е запознат с обстановката. Но да видим. Ако не бием и МЮ вече сс сигурност Ходжсън лети.
Ами определено Койл е от типа мениджър, който аз искам да заеме поста. Млад, амбициозен, с нови виждания и най-важното да успее да мотивира отбора. Не мога да кажа дали ще се справи. Това което се споменава е, че от НЕСВ искат човек, който работи в друг клуб, което според мен значи, че сега ще има временен вариянт...
-
- Контакти:
Това 4е ти искаш Оуен койл не озна3ава 4е е фаворит а и не трябва да се бьрза назна3аването трябва да се премисли за бьдеще ина4е става като цска на 2 месеца нов треньор
В един момент се оказа, че има няколко мениджъра във Висшата Лига, които буквално са пред уволнение. За Карло Анчелоти някои привърженици на Челси питаха дори дали ще води пресконференцията преди мача с Ипсуич. Жерар Улие пък получи пълната подкрепа на борда, което обичайно е последната стъпка преди уволнението. Марк Хюз спечели две победи то три мача и сякаш излезе от този списък. Уулвърхямптън е на върха на емоциите след успеха срещу Челси, така че и Мик Макарти може да погледне спокойно към бъдещето. При Аврам Грант има проблеми, но там Карлинг къп може да се окаже спасението, защото „чуковете" могат да играят финал и дори да спечелят турнира евентуално. Същото важи и за Бирмингам.Така че по една или друга причина късно снощи единствено позицията на Рой Ходжсън остана под въпрос. Бордът на директорите в Ливърпул не е готов с решение по въпроса. От клуба дори официално отказаха да обявят през деня дали мениджърът ще води и пресконференцията. Чак вечерта бе съобщено, че всичко ще е както обикновено. Но така или иначе това бе основната тема вчера.Ясно е едно - Ливърпул този сезон се представя слабо и е съвсем нормално вината да се поеме изцяло от мениджъра. Дори и аз, който съм сред почитателите на Рой Ходжсън, не мога да отрека, че англичанинът трябва да понесе отговорността за слабото представяне. От друга страна обаче ми се струва, че има няколко неща, които са извън него и които е редно да се кажат. Преди всичко уточнявам, че вината е най-вече в Ходжсън и не търся тук оправданието му. Не, просто искам да отбележа и някои неща, които забелязвам, че се пропускат мимоходом.Най-важното нещо е, че Ходжсън бе назначен от предишните собственици в условия на яростна криза, когато се търсеше смяната на собствеността. Наставникът трябваше да се бори с повсеместното разочарование. От липсата на ШЛ в календара на клуба, от слабото представяне, от липсата на ясен план за бъдещето. И от още няколко неща. Сред цялото напрежение около съдебните процеси и придобиването на клуба от новите американски собственици, никой не се грижеше за нормалните процеси около отбора. В самия град Ливърпул хората казваха, че каквото и да се случи този сезон, най-важното е Хикс и Жилет да си отидат. Два месеца след това вече смяната на собствеността е забравена и се искат резултати. За мен не е справедливо, защото Ходжсън не получи възможност да похарчи пари и да изгради свой състав, но това си е лично мое мнение. Фактът е, че той не успя да направи от Ливърпул по-силен отбор, отколкото тимът бе през пролетта. Обясненията може да са различни, но нямат голямо значение.За да завърша завинаги темата с този мениджър ще кажа, че за мен ключът към прогреса на състава бе в периода 20 ноември - 11 декември. Тогава бяха спечелени две домакинства с невероятна лекота, играта бе много близо до понятието силна. Но в двете гостувания на „Уайт Харт Лейн" и „Сейнт Джеймсис Парк" бяха пропилени елементарни възможности за победи. Ако бе направена серия от 4 успеха, тогава цялостното настроение и мотивация в отбора щеше да е на съвсем различно равнище. Тогава бе пропуснат момента да се повтори историята от 1984 (в зоната на изпадащите през октомври, но втори в крайното класиране). След тези загуби като гост, вече всичко бе ясно. Между другото интересното е, че испанските звезди на състава Торес и Рейна, сега твърдят, че и смяната на мениджъра може да не ги задържи в клуба. Нагло изявление, ако е истина разбира се, защото точно те двамата имат доста сериозна индивидуална вина за положението. Казвам това, защото играчите имат своята отговорност и тя не бива да се пропуска.Да, вината е на наставника, но не и само негова. Защото никога феновете на Ливърпул не са давали толкова малко време на един свой мениджър. Никога! Създаденият през годините мит за подкрепа към действащия мениджър бе оставен някъде извън Копа - може би пред статуята на Шенкли. И е съвсем вярно, че Ходжсън си изпусна нервите и обиди привържениците. Но тези отношения са само илюстрация на един цялостен процес на загуба на идентичност в Ливърпул. Винаги ще уважавам клуба, но си мисля, че е добре всички, ама абсолютно всички, които са свързани с него да погледнат последните месеци и да си помислят дали някой от тях не е направил грешка. Мисля, че невинните са твърде малко, ако изобщо съществуват в случая. Като започнем от играчите, минем през шефовете, продължим към феновете. Вчера Джон Олдрич каза нещо, което ме накара да се замисля - „Ливърпул сега е загубил пътя си". Да, това е най-вярно. Но процесът не стартира от лятото. Не, този път е започнат преди доста години, принос за посоката имат много хора. Ходжсън се оказа неспособен да го промени. В този смисъл мога да се съглася, че мениджърът явно не е подходящ за Ливърпул. Но тогава кой е? Кой ще върне правилният път?Убеден съм, че е въпрос на време англичанинът да бъде уволнен. Може би дори това на практика е станало вчера, но просто не е имало готов отговор за името на наследника. И тук идва интересното. Помните ли периода около назначаването на Рой Ходжсън? Той бе избор на старото ръководство. Сега Деймиън Комоли ще трябва да играе основна роля в този избор. Феновете на Тотнъм могат да дадат доста добър анализ на това какво ще последва. Защото „шпорите" тръгнаха нагоре едва след като той напусна.Връщам се на думите на Олдрич. Къде е пътят? Аз не вярвам, че Кени Далглиш ще се наеме с отговорността да води тима при положение, че Комоли има каквато и да е роля, свързана с първия тим. Някои твърдят, че връщането на Далглиш обратно в тима ще е като връщането на Хауърд Кендъл в Евертън - винаги очаквано с надежда, но никога не свършило достатъчно добра работа. Може и така да стане. Наемането на млад наставник като португалското „чудо" на Порто е изключително рисковано, защото не съм убеден, че Жозе Мауриньо може да бъде повторен толкова лесно. Германските треньори напоследък не са най-качествените на клубно равнище. Така че някой трябва да поеме отговорността за следващия мениджър, защото нищо няма да е сигурно.Всъщност около „Анфилд" е твърде емоционално в последните години. А когато страстта стигне до твърде високи нива, решенията не винаги са най-правилните. А Ливърпул има нужда от ясна визия за бъдещето. Който и да е следващия мениджър, той трябва да свърши работата по-добре от всички предходни след 1990 година. И освен всичко останало феновете трябва да са наясно, че сега дори повече от всеки друг път, въпросният човек ще има нужда от подкрепа. Но не като тази за Ходжсън, а типичната за Ливърпул. Защото за един ден няма да стане. Нито пък има гаранция, че идващият наставник ще премине безболезнено през първата си година.Лори Санчес си позволи да каже на глас нещо, което мнозина други са се опитвали да обясняват. „Ливърпул вече не е голям клуб". Това е безумна глупост, защото в момента тимът не е голям, но клубът си остава голям. Има разлика. Аз обаче смятам, че за първи път мърсисайдци са поставени пред отговорността да докажат, че са голям клуб. Защото сега са на дъното. Излишно е да цитирам факти, защото на всички е ясно, че от близо 45 години не са били в такава позиция. И е редно да покажат, че могат да излязат всички заедно от кризата. Защото величието се показва в такива моменти. Каквото се е случвало в миналото вече няма значение. Важното е наистина да се намери светлината след бурята. Защото иначе може да се влезе в спиралата на пропадането, от която излизането вече ще е много трудно. И най-важният фактор е търпението. Защото правилният избор не винаги идва веднага. Важно е кой, кога и как ще го направи. Е, и дали ще се случи. Всъщност уволнението е процес от две действия - махаш и поставяш. И ако нямаш избор за второто действие, понякога е по-добре да не прибягваш и до първото. Мисля, че точно това се случва сега в Ливърпул. И в момента не е толкова важно какво ще се случи с Ходжсън, а дали има човек, който да поведе клуба към Златното небе. Изминаха 20 години в търсене. Няма нужда да се бърза повече, а просто да се намери подходящия човек.
За мен Койл не е лош вариант.За малката кариера като менажер е постигнал оптимални резултати.Болтън от един от най-дърводелските отбори за минимум време ги направи да играят що годе сносен футбол.Естествено има си го риска на младостта,но все пак то така или иначе сигурни неща няма.
- martini_bg
- Контакти:
МИХАЕЛ ЛАУДРУП също е вариант според пресата,аз лично смятам, че ще пасне най добре на философията на Ливърпул.Спомням си неговия Хетафе, беше чудесен отбор и играеше много грамотен и привлекателен футбол.Мисля ,че Мартин О'Нийл не е за Пуул,под негово ръководство Вила играеха ужасяващо скучно.Представете си Карю да води атаката на Анфийлд-ужас.
Ето и линк към статията:
http://www.sportal.bg/news.php?news=278928
Ето и линк към статията:
http://www.sportal.bg/news.php?news=278928